kızlara nasihatler ...

2.534 görüntülenme · 22 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

İslâm öncesi dönemde yaşayan Ümame isimli akıllı bir kadın, kızı Ünası Kinde krallarından Haris ile evlendirdiğinde, hâlâ değerini koruyan şu unutulmaz nasihatları yapmıştı: Kızım, eğer bir kızın ana-babasının servetinden dolayı kocasına ihtiyacı olmasaydı, senin herkesten ziyade müstağni (ihtiyaçsız) olman lazım gelirdi. Fakat öyle değil; erkekler bizim için yaratıldığı gibi, biz de onlar için yaratılmışızdır. Kızım, sen ana-babanın evinden, büyüyüp yürüdüğün yuvadan çıkıp, bilmediğin ve şimdiye kadar alışmadığın, ülfet etmediğin bir adamın evine gidiyorsun. Şimdi, onun rızasını gözetip kendisine itaat et ki, o da sana kul-köle gibi olsun; seni sevip hoşnut olman için gerekeni yapsın. Ben şimdi sana on şey söyleyeceğim. Onları kavra ve gereğince hareket eyle ki, eşinle güzel geçinebilesin:

1- Sana yiyecek ve giyecek her ne getirirse, onu yürekten kabul etmelisin; kanaat sahibi olmalısın.
2- Emrettiği uygun şeyleri yapmalı, yasaklayıp yapma dediği şeyleri yapmamalısın.
3- Evin içini ve üstünü başını temiz tutmaya dikkat etmelisin.
4- Güzel görünüp güzel kokmalısın ki, kocan senden iğrenmesin; gözünden düşmeyesin.
5- Uyuduğu ve yemek yediği vakitlere dikkat etmelisin. Bunları hangi vakitte yapmayı alışkanlık haline getirmişse, o vakitleri gözetip yemeğini ve yatağını hazırlamalısın. Çünkü açlık ve uykusuzluk insanı öfkelendirir.
6- Kocanın malını muhafaza etmeli, israf ve teleften korumalısın.
7- Onun itibarını gözetmeli, hısım ve yakınlarına da saygılı olmalısın.
8- Ona isyan etmemeli, işine muhalefette bulunmamalısın.
9- Sırrını elaleme ifşa etmemelisin. İşine isyan edersen sana kin duyar, sırrını ifşa edersen eziyet ve cefasından kurtulamazsın.
10- Kocan kederli iken ferah olmayasın, neşeliyken de keder göstermeyesin.
gülderen özdemir

gülderen özdemir

Yeni Üye · 0 mesaj

eline emeğine sağlık kardeşim çok beğendim
şimdiki kızlarda bu ne gezer
bende evli bir bayan olarak ve iki küçük kız annesi olarak çok beğendim
a.e.o.
sevgilerimle sağlıcakla kal
gülderen özdemir

gülderen özdemir

Yeni Üye · 0 mesaj

canım birde senden yardım istesem
bu bende konu açacam ama nerden açacam bilmiyorum
birde bana yazılan cevap mesajlar gelirse nerden görebilirim
bana yanıt verirsen sevinirim sanıyorum şimdi sende nette sitedesin
şimdiden teşekür ederim allah razı olsun aç
.a.e.o.
EBRARNISA

EBRARNISA

Mübarek Üye · 528 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM. BÖYLE DEĞERLİ NASİHATLERİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. SELAM VE DUA İLE KALIN.......
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gülderen özdemireline emeğine sağlık kardeşim çok beğendim
şimdiki kızlarda bu ne gezer
bende evli bir bayan olarak ve iki küçük kız annesi olarak çok beğendim
a.e.o.
sevgilerimle sağlıcakla kal

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun inşaallah Rabbimiz ibret alabilmeyi örnek alabilmeyi nasip eylesin
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gülderen özdemircanım birde senden yardım istesem
bu bende konu açacam ama nerden açacam bilmiyorum
birde bana yazılan cevap mesajlar gelirse nerden görebilirim
bana yanıt verirsen sevinirim sanıyorum şimdi sende nette sitedesin
şimdiden teşekür ederim allah razı olsun aç
.a.e.o.

ablacım yeni gördüm keşke sende online olsaydın zevkle anlatırdım hayırlı akşamlar RAbbimize emanet ol
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

EBRARNISASELAMÜN ALEYKÜM. BÖYLE DEĞERLİ NASİHATLERİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. SELAM VE DUA İLE KALIN.......

ve aleyküm selam RAbbimiz razı olsun inşaallah hayırlı akşamlar Rabbimize emanet olun inşaallah
Kardelen..

Kardelen..

Kıdemli Üye · 251 mesaj

Dosyamda bu yazı var ne zaman açsam göz ucuyla okurum..bir gün evlenirsem uygularım inşAllah onlar kadar olurum..paylaşımınız için sağolun Allah c.c. razı olsun..
Sevgi Gülü

Sevgi Gülü

Kıdemli Üye · 277 mesaj

S.a Tuba Kardeşim Gerçekdende Doğru Ama Bu Devirde Insanlarda Bir Doyumsuzluk Var Karşiliklisaygisizlik Böylede Olunca Boşanmalarin önü Alinamiyor Allah Herkesin Evine Huzur Mutluluk Versin Inşallah A.e.o.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Kardelen..Dosyamda bu yazı var ne zaman açsam göz ucuyla okurum..bir gün evlenirsem uygularım inşAllah onlar kadar olurum..paylaşımınız için sağolun Allah c.c. razı olsun..

selamun aleyküm inşaallah Rabbimiz uygulayan kullarından olabilmeyi nasip eylesin hayırlı günler
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Sevgi GülüS.a Tuba Kardeşim Gerçekdende Doğru Ama Bu Devirde Insanlarda Bir Doyumsuzluk Var Karşiliklisaygisizlik Böylede Olunca Boşanmalarin önü Alinamiyor Allah Herkesin Evine Huzur Mutluluk Versin Inşallah A.e.o.

aleyküm selam inşaallah Rabbimiz ıslah eder cümlemizin evine huzur hidayet ihsan eyler hayırlı günler
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

selamun aleyküm hayırlı akşamlar
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

1- Sana yiyecek ve giyecek her ne getirirse, onu yürekten kabul etmelisin; kanaat sahibi olmalısın.
2- Emrettiği uygun şeyleri yapmalı, yasaklayıp yapma dediği şeyleri yapmamalısın.
3- Evin içini ve üstünü başını temiz tutmaya dikkat etmelisin.
4- Güzel görünüp güzel kokmalısın ki, kocan senden iğrenmesin; gözünden düşmeyesin.
5- Uyuduğu ve yemek yediği vakitlere dikkat etmelisin. Bunları hangi vakitte yapmayı alışkanlık haline getirmişse, o vakitleri gözetip yemeğini ve yatağını hazırlamalısın. Çünkü açlık ve uykusuzluk insanı öfkelendirir.
6- Kocanın malını muhafaza etmeli, israf ve teleften korumalısın.
7- Onun itibarını gözetmeli, hısım ve yakınlarına da saygılı olmalısın.
8- Ona isyan etmemeli, işine muhalefette bulunmamalısın.
9- Sırrını elaleme ifşa etmemelisin. İşine isyan edersen sana kin duyar, sırrını ifşa edersen eziyet ve cefasından kurtulamazsın.
10- Kocan kederli iken ferah olmayasın, neşeliyken de keder göstermeyesin.

mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Sağol tuğbacım.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mervenur16Sağol tuğbacım.

selamun aleyküm değerli kardeşim Rabbimiz razı olsun..
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

selamünaleyküm kardeşim
eline emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım...
maalesef öyle bir zamana geldik ki ,maddiyat maneviyatı bitirmek üzere....
selametle kalın....

ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

tugbacım emegine saglık kardeşim cok saol..yeni isminde hayırlı olsun inşa-ALLAH..selam ve dua ile kal kardeşim..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gülsengülselamünaleyküm kardeşim
eline emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım...
maalesef öyle bir zamana geldik ki ,maddiyat maneviyatı bitirmek üzere....
selametle kalın....

ve aleykümselam kardeşim Rabbimiz razı olsun inşaallah hakkımızda hayırlısı olması dileğiyle...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

>AYLİN<tugbacım emegine saglık kardeşim cok saol..yeni isminde hayırlı olsun inşa-ALLAH..selam ve dua ile kal kardeşim..

selamun aleyküm kardeşim Rabbimiz razı olsun inşaallah
sağolasın ..
ya mucib

ya mucib

Mübarek Üye · 1.037 mesaj

güzel bi paylaşım olmuş evlendikten sonra bunları dikkate almaya çalışıcm inşallh
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.