arkasından topuz şeklindeki örtü...

10.959 görüntülenme · 29 yanıt

Paylaş:
abdülbaki

abdülbaki

Kıdemli Üye · 273 mesaj

esselemü aleyküm....Hz.peygamber buyuruyor ki:SAÇININ ARKASINI DEVE HÖRGÜCÜ GİBİ YAPAN KADINLAR SÖYLEYİN:sizin namazınız olmuyor...)diye emri var neden bu kızlar bunda inat yapıyor ???????
abdülbaki

abdülbaki

Kıdemli Üye · 273 mesaj

sa

sa

vay zavallım sen boyle yaparsan senı kım dınler. bırde hasretız resulullaha dereler.
ben ancak hz MUHAMMED(SM) NIN DEDIĞINI DERIM...
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

Esselamü Aleyküm çok t.ederım bu konuyu hatırlattıgınız için...bende ılk kapandıgım sıralarda topuz yapıyordum ama abartılcak bırsekılde hiç bir zaman yapmamıştım oda bilmediğim için öğrendıgım günü bıraktım yapmayı...topuz yapmıyorum....dışarda yapan kardeşlerımızıde göruyorum bazıları okadar aşırı abartıyorlarkı sankı kafasının üstünde ayrıyetten bırsey var gibi sipsivri..çok komık görunuyor gercekten...

..Hz.peygamber buyuruyor ki:SAÇININ ARKASINI DEVE HÖRGÜCÜ GİBİ YAPAN KADINLAR SÖYLEYİN:sizin namazınız olmuyor...)diye emri var neden bu kızlar bunda inat yapıyor ???????
isranurr

isranurr

Mübarek Üye · 814 mesaj

Selamün Aleyküm

Ben Bunu Ilk Defa şimdi Duyuyorum.namaz Kilarken Saçimi Hep Toplarim Dişari çikmasin Diye At Kuyruğu Yapinca Dişari çikiyo Ama Napicam.
cennet_agaci

cennet_agaci

isranurrSelamün Aleyküm

Ben Bunu Ilk Defa şimdi Duyuyorum.namaz Kilarken Saçimi Hep Toplarim Dişari çikmasin Diye At Kuyruğu Yapinca Dişari çikiyo Ama Napicam.

yok kardeşim onu demek istemıyor...yani bazı kapalı kardeşlerimiz var ya dışarı cıkarken topuz yapıyor hemde abartılcak derece onu demek istiyor...bende kapalıyım ama topuz yapmıyorum peygamber efendımız(s.a.v) topuz yapanları lanetlıyor...:(:(
cennet_agaci

cennet_agaci

Resulullah bir başka rivayette de: "Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur" buyurdular." [Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]
cennet_agaci

cennet_agaci

Yûsüf Kardâvînin (El-halâl-ü vel-haram-ü fil-islâm) kitabında diyor ki: İslâm dîni, müslüman kadının, altı görünecek kadar ince örtü ile örtünmesini haram etmiştir. (Müslim) ve (Muvattâ) kitaplarındaki hadis-i şerifte, (Örtülü çıplak ve başları deve hörgücü gibi yükseltilmiş kadınlar, Cennete girmiyecek. Kokusunu bile duymıyacaklardır. Hâlbuki, Cennetin kokusu, çok uzaklardan duyulacaktır) buyuruldu. Bu hadis-i şerif, kadınların ince, şeffâf veya cilde yapışık dar elbise, çorap, baş örtüsü ile örtünmelerini ve saçlarını, başlarının üstünde küme yapmalarını yasak etmektedir. Böyle örtünmek, çıplak gezmek gibidir. Müslüman hanımları, kızları, ince, dar şeylerle örtünmemeli, saçlarını veya (peruk) takarak, bunların kıllarını, deve hörgücü gibi başlarının üstünde toplamamalı, saçlarını topuz yapmamalıdır. Bunların Cehenneme götüren günah olduklarını bilmelidir.
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Şimdiye kadar hiç o şekilde örtünmedim.Ama çevremde çok insan var öyle örtünen ne diyelim inşaallah farkındadırlar....

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
yalniz_yolcu

yalniz_yolcu

Mübarek Üye · 634 mesaj

selamun aleyum kardeşim evet dikkat eddince öyle çok olduğunu gördüm bende anlamıyorum bazen sevaba girmek isterken günah mı işliyoruz ne rabbim selameti gösterir inş... rabbime emnet ol..
nurus

nurus

Mübarek Üye · 1.079 mesaj

selamunaleyküm..Bnede anlamadim.Allah razi olsun paylasiminiz icin.Yani simdi.ben sacimi yukardan bagliyorum ama topuz seklinde olmayacak sekilde..bu da günah mi acaba kardeslerim...Allaha emanet olun..
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Bu konuyu açan kardeş aslında resim ile izah etseydiniz daha iyi olurdu...

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
sarmaşık

sarmaşık

Kıdemli Üye · 379 mesaj

Başörtülüler için önemli bir konuydu paylaştığın için sağolasın....
senokli

senokli

Mübarek Üye · 667 mesaj

bende yapmıyorum ancak özel günlerde mecburen..
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

bende ilk kapandığım zaman öyle kapanmıştım ama şimdi omuzlarımdan sarkıtıyorum.Rabbim o kardeşlerimizede nasip etsin inşallah.
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

.............

dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

iyi bir konu açmışsın kardeşim ALLAH CC razı olsun
şanslıyız

şanslıyız

Kıdemli Üye · 130 mesaj

bende ilk başlarda topuz denen o şeyden yapıyodum kendi saçım yetmiyomuş giibi bide başka şeylerde bağlıyodum daha sonra günah olduğunu öğrendim bi kaç kez tekrar yaptım hani günahlar nefsimize daha hoş gelir ya öyle işte
ama çok şükür artık o şeyden yapmıyırum düşünüyorumda ne komik oluyomuşuz öyleeeee
_BEGÜM_

_BEGÜM_

Aktif Üye · 56 mesaj

isranur arkadaşın dediği gibi namaz kılarken saçımız taşmasın diye toplamak zorunda kalıyoruz o zamanda biraz çıkıyor tepeden.onu napalım?
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Bilmiyordum öyle olduğunu ama yapmıyodum yinede.Sağolasın yapanları güzel bir dille uyarıyım ben de.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.