40 hadis kartelası

58.121 görüntülenme · 527 yanıt

Paylaş:
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

Allah Resûlü (Aleyhisselatü Vesselam) bir gün ashabına:

– Cennet ehlinin kimler olduğunu size bildireyim mi? diye sordu.

– Bildir ya Resûlallah! dediler.

– Halk tarafından hor görülüp hiçe sayılan her zayıf ve mütevazi mü’mindir ki, o bir hususta Allah’a yemin etse, muhakkak Allah onun yeminini boşa çıkarmaz, doğrular.

Peygamberimiz (cennetlik insanları bu şekilde haber verdikten sonra) ashabına tekrar sordu:

– Size Cehennem ehlini de bildireyim mi?

– Bildir ya Resûlallah, dediler.

– Onlar iri vücutlu, katı yürekli, kaba davranışlı, gururlanarak yürüyen, kibirli kimselerdir.

(Buhari-Müslim)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

Hasta görmenin ecri cenazeye tebaiyyetden daha büyüktür. (Cenazeyi kabre götürenler varsa senin gitmekliğin müstehap olur. Fakat hasta ziyareti ondan büyüktür. Çünkü: hem hastanın , hemde ehlinin hatırını almış olursun.)
Hadis-i Şerif
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

Akıllı kimse,nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır.

HADİS-İ ŞERİF
Fatma Hafsa

Fatma Hafsa

Yeni Üye · 6 mesaj

Hiçbir Kimse,el Emeği Ve Helal Kazancindan Daha Hayirli Bir Yemek Yememiştir.

Hadis-i şerif
aliye_aliye

aliye_aliye

lütfi

lütfi

_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

Kim bir şey hususunda yemin eder, sonra da hilafını daha hayırlı görürse, derhal kefaret vererek yemininden vazgeçsin ve yemin ettiği husustan daha hayırlı olanı yapsın.
(Tirmizi, 1530)
aliye_aliye

aliye_aliye

lütfi

lütfi

Hz.Peygamber (sav) buyurdular ki: "İki şey vardır gerekli kılıcıdır!" Bir zat: Ey Allah`ın Rasulü! Gerekli kılan bu iki şeyden maksad nedir? diye sordu: Hz. Peygamber (sav): "Kim Allah`a herhangi bir şeyi ortak kılmış olarak ölürse bu kimse ateşe girecektir. Kim de Allah`a hiçbir şeyi ortak kılmadan ölürse o da cennete girecektir" cevabını verdi"
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Resulullah (sav) bana: "Allah'ın meleklerinden olan Arş'ın taşıyıcılarından bir melek hakkında rivayette bulunmam için bana izin verildi" dedi ve ilave etti: "Onun kulak yumuşağı ile ensesi arasındaki uzaklık yedi yüz senelik mesafedir"

Ebu Davud, Sünnet 19, (4727)
Ravi (r.a.):Cabir
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

* Güzel bir söz söylemek sadakadır.
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kim Allah`tan başka ilah olmadığına Allah`ın bir ve şeriksiz olduğuna ve Muhammed`in onun kulu ve Resulü (elçisi) olduğuna, keza Hz. İsa`nın da Allah`ın kulu ve elçisi olup, Hz. Meryem`e attığı bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduğuna, keza cennet ve cehennemin hak olduğuna şehadet ederse, her ne amel üzere olursa olsun Allah onu cennetine koyacaktır."
lütfi

lütfi

Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Muhammed`in nefsini kudret eliyle tutan zata yemin ederim ki, bu ümmetten her kim -Yahudi olsun, Hristiyan olsun - beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır"
aliye_aliye

aliye_aliye

_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Resulullah (sav) şu duayı çok yapardı: "Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!" Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim. Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahman'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir."

Kaynak:
Tirmizi, Kader 7, (2141)
Ravi (r.a.):Enes
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

aliye_aliye

aliye_aliye

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.