neden erkeklerin düğmeleri sağda,kadınlarınki solda

799 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

neden erkeklerin düğmeleri sağda,kadınlarınki solda

gömlek düğmelerinizin yeri cinsiyetinize göre değişiyor.. üstelik erkeklerin
düğmeleri sağda ve bu yüzden iliklenmesi kadınlarınkilere oranlar daha kolay.. ne büyük ayrımcılık !

aslında pek de ayrımcılık değil.. dünya üzerindeki insanların yaklaşık 10/11 'i sağ elini kullanır.. bu yüzden giysilere düğmelerin dikilmeye başlandığı zamanda erkeklere kolaylık olsun diye düğmeler sağa dikildiler..

düğmeler ilk çıktığında çok pahalılardı ve sadece zengin tabaka kullanabiliyordu.. bu tabakadaki kadınların hepsinin hizmetçisi vardı ve onlar bu kadınları giydiriyordu.. kadının karşısına geçen hizmetçi düğmeyi kolay ilikleyebilsin diye kadınlarda düğmeler sol tarafa dikilirdi..

yüzyıllar geçti, kadınlar kendilerini giyinir oldular.. ancak bu alışkanlık günümüze kadar değişmedi..
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

harikasın hafize anne nelerde ögretiyosun bize .)
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

hafize, post: 533841, member: 57261neden erkeklerin düğmeleri sağda,kadınlarınki solda

gömlek düğmelerinizin yeri cinsiyetinize göre değişiyor.. üstelik erkeklerin
düğmeleri sağda ve bu yüzden iliklenmesi kadınlarınkilere oranlar daha kolay.. ne büyük ayrımcılık !

aslında pek de ayrımcılık değil.. dünya üzerindeki insanların yaklaşık 10/11 'i sağ elini kullanır.. bu yüzden giysilere düğmelerin dikilmeye başlandığı zamanda erkeklere kolaylık olsun diye düğmeler sağa dikildiler..

düğmeler ilk çıktığında çok pahalılardı ve sadece zengin tabaka kullanabiliyordu.. bu tabakadaki kadınların hepsinin hizmetçisi vardı ve onlar bu kadınları giydiriyordu.. kadının karşısına geçen hizmetçi düğmeyi kolay ilikleyebilsin diye kadınlarda düğmeler sol tarafa dikilirdi..

yüzyıllar geçti, kadınlar kendilerini giyinir oldular.. ancak bu alışkanlık günümüze kadar değişmedi..

sa annem.valla ben erkeğin düğmesinin sağda kadınınkinin solda olduğunu bile bilmiyordum:Kallah razı olsun.
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Essalamun aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu
Allah (c.c.) razi olsun.çok dikkatlisiniz.Güzel bir tespit. :G Ben hiç dikkat etmemistim.Sayenizde ögrenmis olduk.Rabbime emanetsiniz.B)
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

esselamu aleyküm hafıze annem eskiden magazıcılık yaptıgım için bunları cok iyi biliyorum şuanda zaten dikiş kursuna gıdıyorum burda da öğrenıyorum...Allah her daim razı olsun senden hayırlı günler annecim selametle
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.