hadis pınarı

46.935 görüntülenme · 569 yanıt

Paylaş:
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

lütfi

lütfi

Kıyamet Günü tüm (gasbedilen) haklar, sahiplerine geri ödenecektir. Hatta boynuzlu koyundan boynuzsuz hayvana boynuz vurmasının hakkı bile alınacaktır.

hadis-i şerif ( Müslim )
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

lütfi

lütfi

lütfi

lütfi

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Uğursuzluk çıkarmak şirktir, uğursuzluk çıkarmak şirktir, uğursuzluk çıkarmak şirktir. (İktiyarsız kalbine uğursuzluk vehmi gelip içinde bazı şeylere karşı neferet duyan) hariç bizden kimsede bu yoktur. Lakin Allah onu tevekkülle giderir."
lütfi

lütfi

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ne sirayet, ne safer ne de hame vardır!" Bunu işiten bir bedevi atılıp: "Ey Allah`ın Resulü! Öyle de, kumda geyik gibi olan develer, uyuzlu bir deve aralarına girince hepsine uyuz bulaşması nasıl oluyor?" diye sordu. Aleyhissalatu vesselam şu cevabı verdi: "Peki, birinciye kim sirayet ettirdi?"
İMREN

İMREN

Kıdemli Üye · 212 mesaj

Resurullah söylüyorki dişari çikarken kadinin parfüm sürmesi zina hükmündendir.
lütfi

lütfi

lütfi

lütfi

Resulullah (sav) buyurmuştur ki: "Bana ümmetimin, hayır ve şer, bütün amelleri arzedildi. İyi amelleri arasında, rahatsızlık veren bir şeyin yoldan atılması da vardı. Kötü amelleri arasında yere gömülmeden mescide bırakılmış tükrük de vardı."
lütfi

lütfi

Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Dul ve kimsesizler için çalışan, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri oruç tutup geceleri de ibadet eden kimse gibidir"
lütfi

lütfi

Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kırk iyilik vardır. En üstünü sağmal keçi bağışlamaktır. Bu iyiliklerden birini, sevab ümid ederek ve vadedilen mükafatı tasdik ederek yapan kimseyi Allah mutlaka, bu ameli sebebiyle, cennete koyar." Ravilerden biri (Hassan) diyor ki: "Keçi bağışı dışındaki amelleri saydık: Verilen selamı almak, hapşırana yerhamukallah demek, yoldan rahatsızlık veren şeyi temizlemek vs. gibi, fakat on beşe bile ulaşamadık"
lütfi

lütfi

Hz. Peygamber (sav) üzüntü sırasında şu duayı okurdu: "Halim ve azim olan Allah'tan başka ilah yoktur. Büyük Arş'ın Rabbi olan Allah'tan başka ilah yoktur. Kıymetli Arş'ın Rabbi, arzın Rabbi, Semavat'ın Rabbi olan Allah'tan başka ilah yoktur."

Kaynak: Buhari, Da'avat 27, Tevhid 22, 23; Müslim, Zikr 83, (2730); Tirmizi, Da'avat 40, (3431); İbnu Mace,
lütfi

lütfi

Resulullah (sav) bana: "Sana sıkıntı zamanında okuyacağın bir duayı öğreteyim mi?" diye sordu ve şu duayı söyledi: "Allahu, Allahu Rabbi la üşriku bihi şey'en. (Rabbim Allah'tır, Allah! Ben ona hiçbir şeyi ortak koşmam!)"

Kaynak: Ebu Davud, Salat 361, (1525); İbnu Mace, Dua 17, (3882)
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

sarılale

sarılale

Üye · 24 mesaj

Bana itaat eden Allah'a itaat etmis olur. Bana isyan eden Allah'a isyan etmisolur
sarılale

sarılale

Üye · 24 mesaj

Sizden birinizin, arzusu benim getirdigim (Kur'an'a Seriat)e uymadikca kamil imanla iman etmis olamaz.
lütfi

lütfi

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Nafaka için harcananın hepsi Allah yolunda harcanmış gibidir, bina için harcanan müstesna, bunda hayır yoktur."
yükselal_61

yükselal_61

Yeni Üye · 5 mesaj

sevgili peygamberimiz(s.a.v)buyurdularki:birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız.iman etmedikçe de cenete giremezsiniz. kardeşlerim allah rızası için birbirimizi sevelim inşaallah kin ve adavet şeytandandır.o ise bizim enbüyük düşmanımızdır.allah yar ve yardımcımız olsun.essalamün aleyküm
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.