hadis pınarı

46.936 görüntülenme · 569 yanıt

Paylaş:
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

Mikdam İbnu Ma'dikerb ez-Zübeydi (R.a) anlatıyor: "Resulullah (S.a.v) buyurdular ki: "Kişi elinin emeğiyle kazandığından daha temiz bir kazanç elde etmemiştir. Kişinin nefsine, ailesine, çocuğuna ve hizmetçisine harcadığı sadakadır."
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

Resulullah (sav)'ın şöyle söyediğini işittiklerini anlatırlar; "Sizden önce yaşamış olan birisine, ruhunu kabzetmek üzere melek gelmiş idi, sordu: "Bir hayır işledin mi?" Adam: "Bilmiyorum" diye cevapladı. Kendisine tekrar: "Hele bir düşün (belki hatırlarsın) dendi. Adam: "Bir şey hatırlamıyorum, ancak dünyada iken, insanlarla alış-veriş yapardım. Bu muamelelerimde zengine ödeme müddetini uzatır, fakire de (ödeme işlerinde müsamaha ve bazı eksikliklerini bağışlamak suretiyle) kolaylık gösterirdim" dedi. Allah onu (bu kadarcık iyiliği sebebiyle affedip) cennetine koyduk.

Kaynak: Buhari, Büyu 17-18, Enbiya 50, İstikraz 5; Müslim, Müsakat 26-31, (1560)Ravi (r.a.): Huzeyfe ve Ebu Mes'ud el-Bedri
lütfi

lütfi

Hadis
:
Şöyle demiştir: Yanımda bir kadın varken Nebiyy-i Mükerrem salla`llâhu aleyhi ve sellem hücreme girdi. "Bu kadın kimdir?" diye sordu. "Filâncadır." dedim. Ve kıldığı namaz(lar)ı anlatmağa başladım. Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem ise "(Bu sözü) bırak. (Dâimâ) elinizden gelecek şeyleri yapınız. Yoksa Allâh hakkı için siz usanmadıkca Allah usanmaz." buyurdu. Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`in en ziyâde sevdiği din (yâni tâat), sâhibi tarafından devâm üzere yapılanlar idi.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

lütfi

lütfi

aliye_aliye

aliye_aliye

lütfi

lütfi

lütfi

lütfi

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Her bir dinin kendine has bir ahlakı vardır, İslam`ın ahlakı hayadır."
aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

lütfi

lütfi

Şöyle demiştir: Nebiyy-i Muhterem salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Bana Cehennem gösterildi. Bir de gördüm ki ehl-i Cehennem`in ekseri kadınlardır. Onlar küfrederler." (bunun üzerine): "(Yâ Resûlâ`llâh,) Allâh`a mı küfrederler?" diye soruldu. (Cevâben) buyurdu ki: Onlar kocalarına (karşı) küfrân ederler. İhsâna (karşı) küfrân ederler. Birisine dünyâ, dünyâ oldukça ihsân etsen de sonra senden (hoşuna gitmiyen) bir şey görse "Ben senden hiç bir hayır görmedim." der.
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

lütfi

lütfi

Hz. Peygamber (sav)`in şöyle dediğim rivayet ediyor: "Kim Allah için sever, Allah için buğzeder, Allah için verir, Allah için vermezse imanım kemale erdirmiştir"
aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

lütfi

lütfi

Nebiyy-i Muhterem salla`llâhu aleyhi ve sellem`in her namaz vaktinde abdest al (mak mu`tâd-ı şerîfleri ol)dığı rivâyet olunuyor. (Ya siz nasıl yapardınız? suâline cevâben) Enes (radiya`llâhu anh): "(Bize gelince) her birimize hades vâkı` olmadıkca (bir vakitten ziyâde namaz için) bir abdest kifâyet ederdi." demiştir.
peygamber aşığı

peygamber aşığı

Üye · 21 mesaj

Allahü Teala'ya günahsız kavuşuncaya kadar mü'min erkek ve kadının kendisinde,çoluk-çocuğunda ve malında bela eksik olmaz.
peygamber aşığı

peygamber aşığı

Üye · 21 mesaj

Kabrimi ziyaret edene şefaatim vaciptir.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.