Istirap

1.224 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Yasli bir usta, çiraginin sürekli her seyden sikayet etmsinden bikmisti.Bir gün çiragini tuz almaya gönderdi.Hayattaki hiçbir seyden mutluluk duymayan çirak tuzu alip döndügünde, ustasi ona bir avuç tuzu bir bardak suyun içine atarak içmesini söyledi.Cirak yasli adamin söyledigini aynen yapti, ama tuzlu suyu içer içmez agzindakileri tükürmeye basladi."Tadi nasil?" diye soran yasli adama öfkeyle "çok aci!" diye cevap verdi.
Yasli Usta, anlamli bir sekilde gülerek çiragini kolundan tuttu ve disari çikardi.Hiç bir sey söylemeden sessizce az ilerideki gölün kiyisina götürdü.Ve çiragina bu kez de bir avuç tuzu göle atarak gölden su içmesini söyledi.Söyleneni yaparak çirak, agzinin kenarlarindan akan suyu koluyla silerken yasli usta ayni soruyu sordu: "Tadi nasil?" "Ferahlatici!" diye cevap verdi genç çirak. "Tuzun tadini aldin mi ?" diye sordu yasli adam. "Hayir" diye cevapladi çiragi.
Bunun üzerine yasli adam, suyun yanina diz çökmüs olan çiraginin yanina oturdu ve söyle dedi:
"Hayattaki istiraplar tuz gibidir; ne azdir ne de çok.Onun miktari hep aynidir.Ancak bu istirabin aciligi ,neyin içine konulduguna baglidir.Dertli ve acili oldugunda yapman gereken tek sey, istirap veren seyle ilgili hislerini genisletmektir.Onun için sen de artik bardak olmayi birak, göl olmaya çalis.B)B)B)B)
NİLGÜN

NİLGÜN

Kıdemli Üye · 147 mesaj

çok Güzel Bir Paylaşim Kardeşim Emeğine Sağlik A.e.o Hayirli Akşamlar
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

NİLGÜNçok Güzel Bir Paylaşim Kardeşim Emeğine Sağlik A.e.o Hayirli Akşamlar

Selamun aleykum kardesim Allah (c.c.) sizden de razi olsun.Ben artik göl olmaya çalisicam insaAllah.Sizlerde öyle olursunuz.Temenni ederim.Allah 'a (c.c.) emanetsiniz.
sevgi dinc

sevgi dinc

Mübarek Üye · 529 mesaj

evet usta cıragına iyi bi ders vermış kaldımı böyle ustalar
paylaşımın için cok sagol
allah razı olsun
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

ALLAH razi olsun paylasiminizdan dolayi.

"Onun için sen de artik bardak olmayi birak, göl olmaya çalis.""

baska soze ne hacet:(

tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

GÖNLÜMÜN GÜLÜ KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN...ÇOKKK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ GERÇEKTEN...RABBİME EMANMETSİN...BU ARADA SENİN BİR DERDİN Mİ VAR CANIM BENİM...
ÂNI YAŞA...
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

sevgi dincevet usta cıragına iyi bi ders vermış kaldımı böyle ustalar
paylaşımın için cok sagol
allah razı olsun

Evet kardesim hemde iyi bir ders.Ben elimden geldigi kadar ders almaya çalisiyorum.Allah (c.c.) sizden de razi olsun.
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

@ebruliALLAH razi olsun paylasiminizdan dolayi.

"Onun için sen de artik bardak olmayi birak, göl olmaya çalis.""

baska soze ne hacet:(

Allah (c.c.) sizden de razi olsun.B)
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

tevbeYA-HAKGÖNLÜMÜN GÜLÜ KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN...ÇOKKK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ GERÇEKTEN...RABBİME EMANMETSİN...BU ARADA SENİN BİR DERDİN Mİ VAR CANIM BENİM...

Allah'a sükür büyük birsey yok kardesim.Allah (c.c.) senden razi olsun kardesim ilgilendigin için.Rabbime emanetsin.B)B)B)B)
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

Gonlumun_guluAllah'a sükür büyük birsey yok kardesim.Allah (c.c.) senden razi olsun kardesim ilgilendigin için.Rabbime emanetsin.B)B)B)B)

KARDEŞİM BİR DİĞER FORUMDA DUALARINDA BENİ DE UNUTMA DEMİŞSİN....DUALARIMDASIN İNŞALLAH...KÜÇÜK DE OLSA CANINI SIKAN BİR ŞEY OLDUĞUNU SEZDİM ZATEN...RABBİME EMANETSİN...
ÂNI YAŞA...
Firarist

Firarist

Yeni Üye · 5 mesaj

emegine saglık
efşan

efşan

Aktif Üye · 94 mesaj

çok güzel bir söz Allah öyle olanlardan eylesin saol paylaşım çok güzel:H
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Essalamun aleykum kardeslerim Allah (c.c.) sizden de razi olsun.Dua ile....
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm kardeşim Güzel kıssaydı Allah razı olsun.
Selam ve dua ile...B)
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

zynp_rukiye
Esselamun aleyküm kardeşim Güzel kıssaydı Allah razı olsun.

Selam ve dua ile...B)

Ve aleykum selam kardesim Allah (c.c.) sizden de razi olsun.Dua ile..:H
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.