Düsündüm mahsere varmayi elbet,
Düsündüm mezarda geçecek sabahlarimi,
Yalnizim dünyada zevklere nisbet
Düsündüm enine boyuna herseyi
Amel defterimde rezilligimi
Allah'im bagladim ben sana ümit
Beklerim Ilâhi! rahmet etmeni."
IMAM GAZÂLI
4.658 görüntülenme · 19 yanıt
✦ Mübarek Üye
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.969 mesaj
gizemmsevgi"Düsündüm mezardan kalkacak günü,
selamunaleyküm kardeşim çok güzel emegine yüreğine sağlık..Allahcc kimseyi böyle düşündürmeye nasip etmesin..pişmalık çok kötü bişey:(Rabbime emanetsin...selam ve dua ile..
CEVDET-71SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN RABBİME EMANET OLUN SAĞLICAKLA KALIN
gizemmsevgi"Düsündüm mezardan kalkacak günü,
selamunaleyküm kardeşim çok güzel emegine yüreğine sağlık..Allahcc kimseyi böyle düşündürmeye nasip etmesin..pişmalık çok kötü bişey:(Rabbime emanetsin...selam ve dua ile..
نعىمة;530582ama bence pişman olmak kadar güzel bir şey yok (pişmaniye tatlısı var ya galiba o yüzden adı 'pişmaniye' olmuş)
Peygamberimiz her gün 100 defa istiğfar ederdi
Hz. Ebubekir (RA)'cennet senin için yaratılmadı mı ya Resulallah(sav) 'deyince şükreden kul olmayalım mı?'buyurdular
ki bize gelince ..bildiğimiz bir yana daha çok farkında bile olmadığımız günahlarımız var, halimize ağlamamız tövbe etmemiz tek çare
'kulluk aslıdır pişmanlık
kendini kusurlu gören acizliğini ikrar etmiş olur , acizlik kul sıfatıdır ,böylece kulluğunu kavramış olur,
Kusursuz Mükemmel olmak da sadece Allahın sıfatıdır'buyuruyor Abdulkadır Geylani hzleri(ks)
Allah canu gönülden istiğfar eden kullarından eylesin!
✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
aliye_aliyeSelamün Aleyküm kardeşim..Emeğinize sağlık.. Rabbimiz c.c razı olsun, İmam Gazali hazretlerinden bu ibretlik menkıbeyi naklettiğiniz için..Rabbimie emanet olun..Selam ve dua ile inşallah..
İnsanları sorgulama (zamanı) yaklaştı, kendileri ise gaflet içinde yüz çeviriyorlar. Rablerinden kendilerine
yeni bir hatırlatma gelmeyiversin, bunu mutlaka oyun konusu yaparak dinliyorlar.
(Enbiya Suresi, 1-2)
nigdeliDüsündüm enine boyuna herseyi
Selamun aleyküm güzel kardeşim. Rabbul alemin sizden razı olsun , Rabbimiz c.c. ibretlenmeyi nasip eylesin inşaAllah bu değerli kıssadan.. emeğinize, yüreğinize sağlık.
Mevla ü Teala ya emanetsiniz kardeşim..selam ve dua ile..
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
KAAN ERDEMselamünaleyküm kardeşim..güzel bir paylaşım sağol...ALLAH cc emanet ol..selam ve dua ile kal selametle...
Medineli GencALLAH Razı Olsun.Çok Değerli bir Durum Bulunmaktadır.
ALLAH C.C Her zaman pişmanlıkta bulunup kendini hep suçlu gören kullarından eylesin bizleri İnşALLAH.
Selametle
roses_death88Rabbim razı olsun. Ölümü her daim düşünen kullardan oluruz inşallah ve ona göre davranırız. Ecel her an gelip kapımızı çalabilir. Rabbime emanetsiniz.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/26034-gaflet · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.