1 Saat Sonra öleceğini Bilseniz Ne Yaparsiniz?

3.079 görüntülenme · 32 yanıt

Paylaş:
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

1 SAAT SONRA ÖLECEĞİNİZİ BİLSENİZ NE YAPARSINIZ?
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

sa ayşem.secdeye kapanırım başka ne yapabilirimki.rabbime emanet ol.
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

mahsun kulsa ayşem.secdeye kapanırım başka ne yapabilirimki.rabbime emanet ol.

BEN DE ÖYLE DÜŞNÜYORUM ABLACIM SECDEDEN KALKMAZDIM.....
adnan017

adnan017

Yeni Üye · 4 mesaj

1 Saat Sonra ölmeyeceginizi Neden Biliyorsunuz?
adnan017

adnan017

Yeni Üye · 4 mesaj

1 Saat Sonra ölmeyecegimizin Garantisi Varmi ölüm Her An Yanimizda
نعىمة

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.969 mesaj

adnan0171 Saat Sonra ölmeyecegimizin Garantisi Varmi ölüm Her An Yanimizda

onun için ilk önce farzları ,sünnetleri eda etmeli , ölümü tefekkür etmeli, her gün düzenli olarak zikir ,ders okumalı ,Kuran okumalı ve diğer vazifelerini de yapmalı çünkü ölüm anında kalbinde ne varsa dilinde de o olacaktır
kasım hadi

kasım hadi

Mübarek Üye · 5.714 mesaj

selamün aleyküm kardeşlerim.

AGAÇ DİKERDİM.
zatende dikiyorum.çünkü efendimizde öyle buyuruyor.selametle.
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BİR SAAT SONRA ÖLECEĞİMİ BİLSEM HEMEN ÖLÜRDÜM HERHAL KALP KIRIZİNDEN ŞAKA HERHAL İBADET EDERDİM RABBİME EMANET OLUN SAĞLICAKLA KALIN
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

CEVDET-71SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BİR SAAT SONRA ÖLECEĞİMİ BİLSEM HEMEN ÖLÜRDÜM HERHAL KALP KIRIZİNDEN ŞAKA HERHAL İBADET EDERDİM RABBİME EMANET OLUN SAĞLICAKLA KALIN

GÜNAHLARIMIN KORKUSUYLA SECDEYE KAPANIR KALKAMAZDIM...SÜREKLİ ŞEHADET VE KELİME -İ TEVHİD GETİRİRDİM ...:A:A
ÂNI YAŞA...
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

İNSAN ÖLECEĞİNİ DÜŞÜNEMİYOR BİLE.. ÖLÜM KESİNLİKLE BİRGÜN BAŞIMIZA GELECEK AMA ÇOĞUMUZ ÖLÜMÜ UZAKLARDA SANIYORUZ ...

1 SAAT SONRA ÖLECEĞİNİZİ BİLİYOR OLSANIZ NE OLUR Kİ? NELER YAPARSINIZ .. O 1 SAATİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ ACABA!
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

Sanırım bilerek veya bilmeyerek yaptıklarımıza ettiklerimize pişmanlığımızdan dolayı ağlardık. Yolun sonuna geldiğimizi anladığımız o anda eyvahh eyvahh keşke rabbime hakkıyla kulluk edebilseydik. Dünya ve ahiret işlerinde sınırı iyi çizseydikde dünyevi işlerimiz uhrevi işlerimizin önüne geçmeseydi diye pişmanlık gösteririz sanıyorum. O anı düşünmek bile tevbe etmemize vesile oldu.
Konu için teşekkür ederim kardeş sağol
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

kasım hadiselamün aleyküm kardeşlerim.

AGAÇ DİKERDİM.
zatende dikiyorum.çünkü efendimizde öyle buyuruyor.selametle.

ABİ İLGİNÇ GELDİ BİR AN SENİN DÜŞÜNCEN AMA HAKLISIN AĞAÇ DİKMEK GEREKİR .AMA BENİM HİÇ DİKTİĞİM BİR AĞAÇ OLMADI:A
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

sivetokSanırım bilerek veya bilmeyerek yaptıklarımıza ettiklerimize pişmanlığımızdan dolayı ağlardık. Yolun sonuna geldiğimizi anladığımız o anda eyvahh eyvahh keşke rabbime hakkıyla kulluk edebilseydik. Dünya ve ahiret işlerinde sınırı iyi çizseydikde dünyevi işlerimiz uhrevi işlerimizin önüne geçmeseydi diye pişmanlık gösteririz sanıyorum. O anı düşünmek bile tevbe etmemize vesile oldu.
Konu için teşekkür ederim kardeş sağol

RİCA EDERİM NE DEMEK..AÇIKLAMAN ÇOK GÜZELDİ SENDE SAĞOLASIN AEO
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

CEVDET-71SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BİR SAAT SONRA ÖLECEĞİMİ BİLSEM HEMEN ÖLÜRDÜM HERHAL KALP KIRIZİNDEN ŞAKA HERHAL İBADET EDERDİM RABBİME EMANET OLUN SAĞLICAKLA KALIN

CEVDET ABİ EN İLGİNÇ CEVAP SENDEN VEDE KASIM ABİDEN GELDİ .HEMEN ÖLÜRDÜM DE NE DEMEK ALLAH KORUSUN( HAZIRLIKSIZ ÖLÜMLERDEN.. RABBİM HAYIRLI ÖLÜMLER NASİP ETSİN(AMİN)) KASIM ABİ AĞAÇ DİKERMİŞ NE GÜZEL DEĞİL Mİ BENDE DAHİL HERKES İBADET EDERİZ DEDİK AMA KASIM ABİ DAHA FARKLI BOYUTLA FİKRİNİ SUNDU ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN
Sedaa_*

Sedaa_*

Mübarek Üye · 2.150 mesaj

Namazdan ayrılmazdım mutluluktan havalara uçardım hemen tövbe etmeye ve ölürken Azrail'i çok güzel bir şekilde görmeyi isterdim. Ölürken peygamberimizi görüp gülümseyip, heyecanlanıp ölmek isterdim. Yupppiii Allah dualarımı kabul etti 1 saat sonra öleceğim der sanırım o anda mutluluktan ölürdüm.

Bol bol ağrım olmasını isterdim. Çünkü ağrı ve sıkıntı insanların derecelerine göre oluyormuş, o yüzden...

Ah bunu yazarken heyecanlandım. Ben ölmeyi çok istiyorummmmmmmmmmm :)
yakais

yakais

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj

O kadar kolay değil bu iş...
Önce dizlerinizin bağı çözülür...
Kalbiniz bir başka atar...
Sonra hayatınızı gözden geçirirsiniz...
Sonra eş ve çocuklar..
Sonra emir büyük yerden Rabbimiz emrediyor çare yok...
Hazırmıyım ?...
Olmasamda çağırmış ne yapabilirim...
Dizlerim beni taşıyamaz yere oturdum...
Sen çağırdın Rabbim C.C. hazırım...
Beni af et ve La İlahe illallah hepsi bu ...
Sonra acaba ölmeyip geri hayat verir mi...
Evet... evet ...
Hamd ve şükürler olsun...
Demek ölüm bu kadar yakın...
O Kadar...
Selam ile...
Sedaa_*

Sedaa_*

Bu yaşta ölmeyi çok istiyorum çünkü asıl yetişkin biri olduktan sonra ölürsem o zaman her şey zorlaşacak.

Gece uyurken karnım sebepsiz yere ağrıdı diye sevindim bile, artık her ağrıyı ölüm mü yaklaştı diye düşünüp heyecanlanıyorum. :)
yakais

yakais

Doğru değil ...yanlış...Hayat hediye Allah C.C. tarafından ...Kabul etmemek olur...Hamd ve Şükür ile yaşamaya devam edilmeli...
Sedaa_*

Sedaa_*

Haklısınız ama... Bak gitti heyecanım mutluluğum :)
yakais

yakais

Ölüm noktadır...Kalıp Allah C.C. na sevginizi arz etmeye çalışmalısınız...Ölüp ne yapacaksınız...Dünyada Allah C.C. nun sevgisine mazhar olmaya çalışın...İptila hep acı olmaz...Mutluluğa gark olmaya çalışın...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.