Başörtülüler neleri yapabilir neleri yapamazlar?

2.793 görüntülenme · 24 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

- Sokakta serbest dolaşabilirler, ama "kamusal alan"a giremezler.

- Çocukları orduya kabul edilirler ve şehit olabilirler! ama kendileri orduevine kabul edilmezler.

-Vergilerini muntazaman öderler, ama vergi dairesine memur olamazlar.

-Eşleri başbakan olduğunda eşleri ile beraber Beyaz Saraya kabul edilirler. ama Çankaya Köşküne kabul edilmezler.

-Esnaf ise her ay devlete "Eğtime Katkı Payı " olarak para öderler, amabaşörtülü kızlarını devletin okulunda okutamazlar.

-Halkın çoğu Hıristiyan olan yabancı ülkelerde üniversiteye gidebilirler, ama halkın %99'u Müslüman olan kendi vatanlarında üniversite okutulmazlar.

-Yabancı ülke meclisine girebilirler, ama TBMM'ye giremezler.

-İmam-Hatiplilerde dinin emirlerini öğrenirler, ama dinin emiri olan
başlarını örtemezler.

-Eşleri TBMM Başkanı olabilir, ama kendileri TBMM üyesi olamazlar.
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

kibaraggul

kibaraggul

Kıdemli Üye · 210 mesaj

İçler acısı bir durum ....:A
islam_güneşi

islam_güneşi

Kıdemli Üye · 366 mesaj

komik.ama traji_komik.benim de her zaman aklıma takılır şu anda yzmış oldularınız.neden diye sorar dururum kendi kendime.demek ki foruma dökmek gerek.emeğinize sağlık
hafize

hafize

Hanım IN neden Kapalı

Abi, benim hanım açık, seninki örtülü. Bak ne güzel hanımın var. Niye saklıyorsun, açılsın izin versene. Açılmasını istesene?

Hanımı kapalı olan adam cevap vermiş.

-Kardeş, sen askerdeki posta gidişatını biliyorsun değil mi? Er mektupları açılır herkeste okur. Ama subay mektupları okunmaz. İşte benim hanım subay mektubu...

Mevlana'dan

Bana

Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm hafize annem.demokrasiden bahsederler ama bu demokrasi nedense sadece başı açık olanlara işliyor.elin papazına saygı duyarlar ama bizim bir ilahiyatçımız konuşsa yer yerinden oynar.a.e.o.annem.allah hidayet versin onlara ne diyelim.
hafize

hafize

mahsun kulselamün aleyküm hafize annem.demokrasiden bahsederler ama bu demokrasi nedense sadece başı açık olanlara işliyor.elin papazına saygı duyarlar ama bizim bir ilahiyatçımız konuşsa yer yerinden oynar.a.e.o.annem.allah hidayet versin onlara ne diyelim.

VE Aleykümselam İnşallah bunların hepsi değişecek ve başörtülülerin yapamayacağı diye böyle maddeler kalmayacak.:H

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

kibaraggulİçler acısı bir durum ....:A

Cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil."başka hiçbişey diyemiyorum....:gulegule

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

islam_güneşikomik.ama traji_komik.benim de her zaman aklıma takılır şu anda yzmış oldularınız.neden diye sorar dururum kendi kendime.demek ki foruma dökmek gerek.emeğinize sağlık

NELER YAPABİLİR?

Miras haklarını kullanabilirler
Evde ve sokakta başörtülü olarak dolaşabilirler
El işi, dikiş nakış ve yemek yapabilirler.
Güneydoğu'da hayatlarını kaybeden yakınlarının cenaze törenlerine katılabilirler.
Tezhip, minyatür, ebru ve resim yapabilirler. Bu çerçevede özel sergi açabilirler.
Özel araç kullanabilirler, seyahat edebilirler.
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetli olarak çalışabilirler
Özel çocuk bakıcılığı, apartman kapıcılığı yapabilirler
Özel fabrikalarda izin verildiği sürece çalışabilirler Tarlada, bağda, bahçede çalışabilirler Alım satım yapabilirler Kitap yazabilirler :H

Mevlana'dan

Bana

islam_güneşi

islam_güneşi

Kıdemli Üye · 366 mesaj

Evet Belki Bu Dünyalik Için Biraz Garip Ve Düşündürücü Bir Konum.belki Bu Dünya Da Haketmiyoruz.ama öbür Dünyamizdaki Konumumuz Güzel Olsun Değl Mi?ben Yapamadiklarimi Sanki Içimdeki Bir His Hayirli Değil Ki Yapamadin Diyor.her Zaman O Hisse Inaniyorum Ve Hakli çiiyorum Sonunda.önemli Olan Hangi Konumda Olduğumuz Değil O Konum Agelsek Bile Hakkiyla Yerine Getirebilecek Miyiz?bu Da Ayri Bir Sorumluluk.mertebesi Yüksek Olanin Da Ahlakinin Yüksek Olmasini Allah Tan Diliyorum.küçük Ama Faydali Görevler Yüklenen Mesleğimizi Hakiyla Yerine Getirmeyi Temenni Ediyorum.şimdiden Kolay Gelsin.ha Bir De Foruma Yazi Yazabiliyoruz.allah Tan O Yetkimiz Var.selamet Ile
kibaraggul

kibaraggul

Kıdemli Üye · 210 mesaj

hafizeVE Aleykümselam İnşallah bunların hepsi değişecek ve başörtülülerin yapamayacağı diye böyle maddeler kalmayacak.:H

Bu maddelerin kapalı, açık,suni,alevi,kürt,türk,yahudi,hiristiyan hiç kmseye hiç bir insana bu maddelerin uygulanmaması gerektiğine inanıyorum.
Çünkü bunlar insanlığa sığmaz,ALLAH'Ü teala kendini inkar edenlerden bile hiç bir nimetini esirgememiştir.O o kadar merhametli .Bizim ne haddimize .
ALLAH haksızlığa uğrayanların her daim yardımcısı olsun :A
hafize

hafize

Bir De Foruma Yazi Yazabiliyoruz.allah Tan O Yetkimiz Var.

bunuda ekliyelim inş :K:H

Mevlana'dan

Bana

gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Bu Ülkede kısacası okuyamaz çalışamazz Dolayısıyla Yaşaması bile kısıtlanır .. Allah yardımcınız olsun

Betül YURDAKUL

Betül YURDAKUL

Üye · 42 mesaj

yazık ne denebilirki?
KADERİM

KADERİM

Aktif Üye · 64 mesaj

Benim Işe Alan Kişi Solcu Ama Patronumuz Güya Sünnü Ben Namaza Izin Vermez Saniyordum Solcu Verdi Ama Sağcidan Ses Yok Bize Zarar Veren Asil Kişiler Sağ Kesim Destek Olacaklarina Köstek Oluyorlar Gerçi Solcu Eşarbini çikar Diyo Ama Ona çok Görmüyorum
A.gamze

A.gamze

Üye · 24 mesaj

selamun aleykum.ne yapmalı bılmem kı.namaz kılıyorum basım acık;ıcıme sınmıyo,ustune devlet memuruyum esım asker.ne yapacagımı bılmıyorum.ölüp Allahın karsısına boyle cıkmaktan cok korkuyorum.ne yapmalı bılmıyorum.ruyalarımda hep mescıtlerdeyım basım kapalı ama hep sonu kotu bıtıyor.anlıcanız cok zor bır durumdayım ve bu dert bu acı benı ınanın oldurecek.tam nıyetlenıyorum esım karsıma dıkılıyor.basortumuzu elımızden alanlardan ahırette davacıyım demek yetmıyo mucadele lazım ama ben onu bıle yapamıyorum.ne yapmak lazım ınanın bılmıyorum... Allah a emanet olun.
ekremeee

ekremeee

Mübarek Üye · 3.902 mesaj

s.a gerçekten ağlanacak durumdayız a.e.o
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

hafize

hafize

A.gamzeselamun aleykum.ne yapmalı bılmem kı.namaz kılıyorum basım acık;ıcıme sınmıyo,ustune devlet memuruyum esım asker.ne yapacagımı bılmıyorum.ölüp Allahın karsısına boyle cıkmaktan cok korkuyorum.ne yapmalı bılmıyorum.ruyalarımda hep mescıtlerdeyım basım kapalı ama hep sonu kotu bıtıyor.anlıcanız cok zor bır durumdayım ve bu dert bu acı benı ınanın oldurecek.tam nıyetlenıyorum esım karsıma dıkılıyor.basortumuzu elımızden alanlardan ahırette davacıyım demek yetmıyo mucadele lazım ama ben onu bıle yapamıyorum.ne yapmak lazım ınanın bılmıyorum... Allah a emanet olun.

ALEYKÜMSELAM gerçekten insan kendini çıkmazda buluyor Rabbim her şeyin hayırlısını versin hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun yapacak hiç bir şey yok :H

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

Selamünaleyküm Hayirli Sabahlar