Dilde hafif terazide ağır gelen söz

3.104 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Dilde hafif terazide ağır gelen söz

Bir bedevi gelip "Ey Allah'ın Peygamberi! Bana, bir kelam öğret ki, onu, söyleyip durayım?" dedi.
Peygamberimiz "Lâ ilahe illallahü vahdehu la şerike leh, Allahü ekberü kebiren velhamdü lillahi kesiren Sübhanallahi Rabbil'alemin. La havle vela kuvvete illa billahil'azizil'hakim. de!" buyurdu.
Bedevi "Bunların hepsi, yüce Rabbim içindir.
Kendim için, ayrıca ne diyeyim?" dedi.
Peygamberimiz, "Allahümmağfirli verhamni vehdini verzukni = Allahım! Beni affeyle! Bana merhamet et! Bana hidayet ver! Beni rızıklandır!" de!" buyurdu.
"Ya Resulallah! Allahü teâlânın nezdinde hangi söz daha sevimlidir?" diye sorulunca, Peygamberimiz şöyle buyurdu:
"Yüce Allah'ın, Melekleri, kulları için seçmiş olduğu 'Sübhanallahi ve bihamdihi' sözüdür."
"İki kelime vardır ki, dilde hafif, terazide ağırdır ve Rahman olan Allah'a pek sevgilidir. Onlar 'Sübhanallahi ve bihamdihi, Sübhanallahil'azim" dir."
"Her kim, sabaha eriştiği, akşama eriştiği sırada yüzkere 'Sübhanallahi ve bihamdihi' derse, Kıyamet günü, hiçbir kimse, onun okuduğu bu Duadan daha üstününü getiremez. Ancak, onun söylediği bu Dua kadar söylemiş olan veya ondan daha fazlasını söylemiş bulunan kimse müstesnadır."
"Kim, bir günde, yüzkere 'Sübhanallahi ve bihamdihi" derse, onun günahları, deniz köpüğü gibi de, olsa, silinir!" buyurmuştur.
Peygamberimiz "Sizden birinizin, her gün, bin Hasene kazanmağa gücü yetmez mi?" diye sordu. Peygamberimizin yanında oturanlardan birisi "Herhangi birimiz, bin Haseneyi nasıl kazanabilecek?!" diye sordu.
Peygamberimiz "Herhangi biriniz, yüzkere 'Sübhanallah" diyerek tesbih ederse, kendisine bin Hasene yazılır ve bin günahı da, silinir!" buyurdu.
Peygamberimiz "Sizlerden her hangi birinizin, her gün, Uhud dağı kadar amel etmeğe gücü yeter ?" diye sordu. "Ya Resulallah! Her gün, Uhud dağı kadar amel etmeğe kimin gücü yetebilir?" dediler. Peygamberimiz "Hepinizin gücü yeter!" buyurdu. "Ya Resulallah! Bu nasıl olabilir?" dediler.
Peygamberimiz "Sübhanallah Uhud'dan daha büyüktür.Elhamdü lillah Uhud'dan daha büyüktür. Allah'ü ekber Uhud'dan daha büyüktür!" buyurdu.
Efendimiz bir hadîs-i şerîflerinde buyurdu ki: "Hak teâlâ hazretlerinin zâtına mahsûs olarak üçbin ismi vardır. Bunların içinden terâzîde en ağır geleni "Sübhânallahi ve bi hamdihi sübhânallahil'azîmi ve bi-hamdihî"dir."
Her kim, bunu namazdan ve tesbîhlerden sonra, onkere okursa her harfine on sevap verilir.
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

su misali

su misali

Kıdemli Üye · 154 mesaj

verdiğiniz bilgiler için allah razı olsun allah'a emenet olun
edebiyatçı

edebiyatçı

Üye · 17 mesaj

Allah bu duaları dilimizden sizin gibileri de yanımızdan eksik etmesin ablacıgm
hafize

hafize

edebiyatçı, post: 526619, member: 63258Allah bu duaları dilimizden sizin gibileri de yanımızdan eksik etmesin ablacıgm

AMİN HEP BERABER OLALIM İNŞ

Mevlana'dan

Bana

zamannamaz

zamannamaz

Kıdemli Üye · 438 mesaj

Sübhanallah Rabbim.

Çok güzel bilgiler, dilimizden gönlümüzden hiç düşürmeyelim alışkanlık yapalım inşaallah.Allah razı olsun.:H
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Gerçekten de bu duaları herzman etmeliyiz hem dünyamız hem de ahiretimiz için..

HAyırlı günleR. . . . . . .
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_zehra_

_zehra_

Üye · 47 mesaj

Allah Razi Olsun Uyanik Olabilmemize Vesile Oluyorsunuz.selam Ve Dua Ile...
hafize

hafize

zamannamaz, post: 536734, member: 49886Sübhanallah Rabbim.

Çok güzel bilgiler, dilimizden gönlümüzden hiç düşürmeyelim alışkanlık yapalım inşaallah.Allah razı olsun.:H

ASLINDA ZOR DEĞİL EVDE İŞİMİZİ YAPARKEN BİLE GÖNLÜMÜZLE ZİKREDEBİLİRİZ :H

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

Resul_AcerSelamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Gerçekten de bu duaları herzman etmeliyiz hem dünyamız hem de ahiretimiz için..

HAyırlı günleR. . . . . . .

ALEYKÜMSELAM RAHMAN CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN İNŞ

Mevlana'dan

Bana

ozen36

ozen36

Aktif Üye · 61 mesaj

ALLAH cc razı olsun anacım saol.
ktyglcnztkn

ktyglcnztkn

Üye · 22 mesaj

selamün aleyküm benim aklıma bir soru takıldı ama geçen gün kursta hocamıza muharrem ayında perşembe cuma cumartesi oruç tutanın 900 senelik günahı siliniyormuş denildi hocamızda allahla aramızda matematiksel bir ilişki kuramayız kurulmaması gerek biz ibadetimizi yapalım ama günahlarımız silinerek diye değil allah rızası için yapalım dedi sizde böyle yazı yazmışsınız benim kafam baya karıştı beni bilgilendirirseniz sevinirim aeo allah razı olsun
hafize

hafize

ktyglcnztkn, post: 565975, member: 9204selamün aleyküm benim aklıma bir soru takıldı ama geçen gün kursta hocamıza muharrem ayında perşembe cuma cumartesi oruç tutanın 900 senelik günahı siliniyormuş denildi hocamızda allahla aramızda matematiksel bir ilişki kuramayız kurulmaması gerek biz ibadetimizi yapalım ama günahlarımız silinerek diye değil allah rızası için yapalım dedi sizde böyle yazı yazmışsınız benim kafam baya karıştı beni bilgilendirirseniz sevinirim aeo allah razı olsun

Aletkümselam daha önceki insanların peygamberlerin ömürleri çok uzunmuş her yaptıkları na bir sevap yazılıyormuş e şimdi o kadar uzun yaşayan yok onun için bire bin sevap veriliyor demiş Peygamber Efendimiz s.a.s tabiki biz yaptıklarımızın karşılığında Cenabı Allahtan bekliyeceğiz bakalım yaptıklarımız kabul oluyormu bizler o şekilde ibadetlerimizi yapalım ki Rabbimin katında kabul görsün Rabbim bizi yaptıklarımızla değil Rahmetinle yargılasın inş amin A.E.O

Mevlana'dan

Bana

sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

Allah (c.c) Razi Olsun
hafize

hafize

sevvalminaAllah (c.c) Razi Olsun

Amin cümlemizden inş :evet

Mevlana'dan

Bana

ktyglcnztkn

ktyglcnztkn

Üye · 22 mesaj

hafize, post: 566648, member: 46218Aletkümselam daha önceki insanların peygamberlerin ömürleri çok uzunmuş her yaptıkları na bir sevap yazılıyormuş e şimdi o kadar uzun yaşayan yok onun için bire bin sevap veriliyor demiş Peygamber Efendimiz s.a.s tabiki biz yaptıklarımızın karşılığında Cenabı Allahtan bekliyeceğiz bakalım yaptıklarımız kabul oluyormu bizler o şekilde ibadetlerimizi yapalım ki Rabbimin katında kabul görsün Rabbim bizi yaptıklarımızla değil Rahmetinle yargılasın inş amin A.E.O

s.a çok tesşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için allah razı olsun aeo
hafize

hafize

Hiç zor değil aslında yolda yürürken çalışırken iş yaparken söyleyebiliriz şarkılar yerine dilimizde bu dua ve binlerce sevap günahtan arınma

Mevlana'dan

Bana

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.