Rabbin İle Konuşur Musun?

9.636 görüntülenme · 132 yanıt

Paylaş:
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Dedim: Çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ
Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
Allah’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ
(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
Allah'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve Allah'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ
Allah aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
Allah bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
Allah’tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin Allah’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ
Şüphesiz ki Allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden “İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var” dedim.
Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
“Allah kuluna yetmez mi?” (Zümer-36) dedin.

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! Allah'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. Allah, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim: Allah’ım seni çok seviyorum.

tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

sa.çok güzel yazmışsın .bunu selamdan evvelki tahiyatta mı ulaştın allahın sevgili kulusun.a.e.o
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum gül tanem benim
ellerine yüreğine saglık çok güzel şekilde açmışsın konuyu rabbim senden ebeden razı olsun can kardeşim benim
bende kendi kendime diyorum rabbim kalbim senin aşkınla yanıyor seni seviyorum rabbim
rabbimize emanetsin inşallah kardeşim

Dedim: Ne kadar güzelsin Allah’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
“Allah kuluna yetmez mi?” (Zümer-36) dedin
.

:A:A:A rabbimden başka kimim var...
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

EsSelamunAleyküm Aliye Yeğenim ;

Allah(CC) razı olsun..Kur'an-ı Kerim'i..Allah Teala Tekaddes Hazretleri nin Kelamını çok okumak...konuşabilmenin en güzel yolu olsa gerek... Rabbimiz'le her an olan beraberliğin...OKU emrinin muhatapları olarak manasına vakıf...konuşma lisanımızı ayet ayet geliştirebilmek duasıyla.
Elinize-emeğinize sağlık çalışmanızın hayra vesile olmasını niyaz ederim..Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
sena30

sena30

Kıdemli Üye · 133 mesaj

s.a.aliye kardeşim.rabbim razı olsun.ellerin dert görmesin.ne kadar güzel yazmışsın okurken gözlerim doldu.rabbim hepimizi tövbesi kabul olanlardan etsin.rabbie emanet ol.....
aliye_aliye

aliye_aliye

(¯`·.(¯`·. B)B)B) .·`¯).·`¯)
aliye_aliye

aliye_aliye

tevhiterisa.çok güzel yazmışsın .bunu selamdan evvelki tahiyatta mı ulaştın allahın sevgili kulusun.a.e.o

Ve aleyküm selam..Teşekkürler..
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

gerçekten çok güzel bir paylaşım... ALLAHcc sizden razı olsun...
hücahit

hücahit

Yeni Üye · 1 mesaj

hücahit

hücahit

gizemmsevgigerçekten çok güzel bir paylaşım... ALLAHcc sizden razı olsun...

selamun.aleykum
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm aliyecim.çok güzel ,insanın umutlarını tekrar yeşerten bir paylaşım.umudumuzun tekrar taze kalmasını hatırlattığın için allah razı olsun.rabbime emanetsin canım kardeşim.B)B)B)B)
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
Allah'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve Allah'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Selamun Aleyküm

Cok Güzel Olmus Kardesim ALLAH (c.c) Razi Olsun Emegine Saglik
ALLAH´a.e.o:gulegule
aliye_aliye

aliye_aliye

<DAMLA>
selamun aleykum gül tanem benim

ellerine yüreğine saglık çok güzel şekilde açmışsın konuyu rabbim senden ebeden razı olsun can kardeşim benim
bende kendi kendime diyorum rabbim kalbim senin aşkınla yanıyor seni seviyorum rabbim
rabbimize emanetsin inşallah kardeşim

:A:A rabbimden başka kimim var...

Ve aleyküm selam Nur Damlası.. Rahman ve Rahim olan Mevlamız c.c senden de her daim razı ve hoşnut olsun inşallah..Ecmain olsun inşallah canım kardeşim.Evet güzel kardeşim, tek dostumuz Rahman ve Rahim olan Mevlamızdır..O'ndan başka kimsemiz yok..Bizlerden razı olsun Mevla inşallah:gulegule...Ve dostu olduğu kullar arasına katsın inşallah..Güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım kardeşim..O'nun sevgisiyle dolup taşan kullardan olmamız duasıyla inşallah..Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsin, selam, dua ve baki muhabbetle inşallahB)
aliye_aliye

aliye_aliye

(¯`·.(¯`·. B)B)B) .·`¯).·`¯)
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Kendi kendime dedim: Allah’ım seni çok seviyorum....

RABBİM RAZI OLSUN ALİYECİM..

ÇOK AMA ÇOOOOOOOOOOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM...

A.E.OL.DUA İLE..
aliye_aliye

aliye_aliye

talipamcaEsSelamunAleyküm Aliye Yeğenim ;

Allah(CC) razı olsun..Kur'an-ı Kerim'i..Allah Teala Tekaddes Hazretleri nin Kelamını çok okumak...konuşabilmenin en güzel yolu olsa gerek... Rabbimiz'le her an olan beraberliğin...OKU emrinin muhatapları olarak manasına vakıf...konuşma lisanımızı ayet ayet geliştirebilmek duasıyla.
Elinize-emeğinize sağlık çalışmanızın hayra vesile olmasını niyaz ederim..Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli Talip amcam, Rahman c.c sizden de her zaman razı ve hoşnut olsun, razı olduğu kullarıyla haşreylesin inşallah.Amin..Evet Talip amcam, Rabbimiz c.c de bir ayetinde buyuruyor, ''Benimle konuşmak isteyen Kur'an-ı Kerim okusun veya namaz kılsın.'' Böylesine güzel bir müjdeye mazhar olabilmek adına kelimetullahı da dilimizden hiç düşürmeyelim inşallah..Dualarınıza amin değerli Talip Amcam..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsiniz..Daimi dualardasınız, selam, dua ile inşallah..
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Essalamun aleykum kardesim Allah (c.c.) razi olsun.Tek kelimeyle çok güzeldi.:GRabbime emanetsin.Dua ile...
tesbih-tanesi

tesbih-tanesi

Yeni Üye · 8 mesaj

insan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
belli ki yakınımız yoktur allah tan gayrı...fiemanillah
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

السلام عليكم ورحمة الله

Hayırlı sabahlar güzel kardeşim.B)
Paylaşımınız için Allah razı olsun .Rabbim ecrini versin inşaallah....
Rabbimizle konuşalım ki Rabbimizle aramızda sevgi, muhabbet artsın inşaallah.
Kuran ı Kerimi okurken Yaradanla en güzel diyologu kurarız inşaallah.
Yüreğinize sağlık...Sağlıcakla kalınız.
Selam ve dua ile...B)
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

Ey inananlar! Allah'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. Allah, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.

BU GÜZEL SEVGİ,MUHABBET VE ULVİYET KOKAN YAKARIŞ YAZISINI BİZLERE

HAZIRLADIĞINIZ İÇİN RABBİM SİZLERDEN RAZI OLSUN...BİZLEREDE ANLAMAK

VE ANLADIĞINI TADBİK EDEBİLMEK GAYRETİ VERSİN İNŞAALLAH...

''İster ALLAH diye dua edin,ister RAHMAN diye dua edin,hangi isimle dua ederseniz edin,en güzel isimler O'nundur.'' (İsra-110)
aliye_aliye

aliye_aliye

sena30s.a.aliye kardeşim.rabbim razı olsun.ellerin dert görmesin.ne kadar güzel yazmışsın okurken gözlerim doldu.rabbim hepimizi tövbesi kabul olanlardan etsin.rabbie emanet ol.....

Ve aleyküm selam güzel kardeşim..Rabbimiz c.c sizden de her daim razı olsun inşallah..Teşekkür ederim.Güzel dualarınıza amin, ecmain inşallah..Rabbimiz c.c cümlemizin tövbelerini kabul eylesin, El-Mucib ismiyle dualarımıza icabet etsin inşallah..Amin..

Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah..B)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.