Fatih’in ilme verdiği kıymet

1.423 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Fatih Sultan Mehmed Han, Fatih Camii civarındaki meşhur medreseleri yaptırmıştı. Talebelerin medreseye girdiği ana kapının önüne mezar kazdırdı. Çukurun üzerine demirden bir ızgara koydurdu. Ancak hiç kimse bu yapılanlara bir mana verememişti.

Fatih dedi ki:
Ben vefat edince üzerime, mezarımdan çıkan toprağı atmayın! Onun yerine bedenimi, medreseye devam eden ilim talebelerinin ayakkabılarından koparak ızgaranın altında biriken bu mübarek tozlarla, çamurlarla örtün. Umulur ki Cenab-ı Hak, onların yüzü suyu hürmetine bana merhamet eder.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm
Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık çok anlamlı bir paylaşım olmuş ne diyim geçmişteki büyüklerimiz atalarımız nasıl değer vermiş ilme peki ya şimdi ilim nereye gidiyor bir kıyafet yüzünden kıyamet kopuyo yazık boşa geçen zamana yazık
Selametle hayırlı akşamlar
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selanum aleykum kardeşim
ellerine yüreğine saglık nasıl bir düşüncedir böyle rabbim razı olsun paylaştığın için
rabbimiz emenaetsin inşallah
sela ve dua ile
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm hayırlı akşamlar ellerine sağlık Rabbimize emanet ol
_Resul_

_Resul_

rüyam3Selamün Aleyküm
Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık çok anlamlı bir paylaşım olmuş ne diyim geçmişteki büyüklerimiz atalarımız nasıl değer vermiş ilme peki ya şimdi ilim nereye gidiyor bir kıyafet yüzünden kıyamet kopuyo yazık boşa geçen zamana yazık
Selametle hayırlı akşamlar

vE ALEYKÜMSELAM....Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Hayırlı günler. .
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

<DAMLA>
selanum aleykum kardeşim

ellerine yüreğine saglık nasıl bir düşüncedir böyle rabbim razı olsun paylaştığın için
rabbimiz emenaetsin inşallah

sela ve dua ile

Ve aleykümselam...
Allah(c.c) razı olsun inşallah..
Hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

tubagünerselamun aleyküm hayırlı akşamlar ellerine sağlık Rabbimize emanet ol

Ve aleykümselam...
hayırlı günler..
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

S.a Mükemmel Bir Paylaşim Olmuş Allah Razi Olsun... A.e.o
_Resul_

_Resul_

aysem06S.a Mükemmel Bir Paylaşim Olmuş Allah Razi Olsun... A.e.o

Ve aleykümselam...
Beğendiinize sevindim..
Hayırlı akşamlar
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..
paylaşım için,ALLAH CC RAZI OLSUN RESUL ABİCİĞİM..
selam ve dualarımla..:H
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
_Resul_

_Resul_

firdesELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..
paylaşım için,ALLAH CC RAZI OLSUN RESUL ABİCİĞİM..
selam ve dualarımla..:H

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Hayırlı günler..
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

ne kıymetli atalarımız var ilime -ilim yapana bu kadar kıymet veren başka toplum varmıdır merak ediyorum inşallah onlara layık oluruz
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

emeginize saglık güzel bir paylaşım olmuş rabbime emanetsiniz selametle inşallah
_Resul_

_Resul_

aminenuremeginize saglık güzel bir paylaşım olmuş rabbime emanetsiniz selametle inşallah

ALLAH(C.C) RAZI OLSUN İNŞALLAH..hAYIRLI GÜNLER..
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

Resul_Acer, post: 517314, member: 1200
Fatih Sultan Mehmed Han, Fatih Camii civarındaki meşhur medreseleri yaptırmıştı. Talebelerin medreseye girdiği ana kapının önüne mezar kazdırdı. Çukurun üzerine demirden bir ızgara koydurdu. Ancak hiç kimse bu yapılanlara bir mana verememişti.

Fatih dedi ki:
Ben vefat edince üzerime, mezarımdan çıkan toprağı atmayın! Onun yerine bedenimi, medreseye devam eden ilim talebelerinin ayakkabılarından koparak ızgaranın altında biriken bu mübarek tozlarla, çamurlarla örtün. Umulur ki Cenab-ı Hak, onların yüzü suyu hürmetine bana merhamet eder.

EsSelamunAleyküm Resul Kardeşim ;
Onlar bu "Fani" dünyanın debdebesine-ihtişamına(bulundukları mevkii itibariyle) kapılmadan.."Ölümün" Hakk kapısının "Eşiğini" daha hayatteyken tanzim etmenin..Allah(CC) katında.."O" nun bahşettiği İlim Hazinelerinin..kendi eli altında olan maddi hazinelerden "Üstün" olduğunun bilinci-şuuru ile hareket ettiklerinin çok güzel bir anlatımı olmuş..Allah(CC) razı olsun...Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
ekremeee

ekremeee

Mübarek Üye · 3.902 mesaj

süper paylaşım olmuş allah razı olsuna a.e.o
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

_Resul_

_Resul_

talipamcaEsSelamunAleyküm Resul Kardeşim ;
Onlar bu "Fani" dünyanın debdebesine-ihtişamına(bulundukları mevkii itibariyle) kapılmadan.."Ölümün" Hakk kapısının "Eşiğini" daha hayatteyken tanzim etmenin..Allah(CC) katında.."O" nun bahşettiği İlim Hazinelerinin..kendi eli altında olan maddi hazinelerden "Üstün" olduğunun bilinci-şuuru ile hareket ettiklerinin çok güzel bir anlatımı olmuş..Allah(CC) razı olsun...Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Hayırlı günler..Allah(c.c)'ya emanet olun..
_Resul_

_Resul_

ekremeeesüper paylaşım olmuş allah razı olsuna a.e.o

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Hayırlı günler...:H
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.