Hz. Süleyman (a.s) ile Karınca

1.922 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
S.e.v.g.ü.L

S.e.v.g.ü.L

Yeni Üye · 5 mesaj

Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca'da,

- ''Bir buğday tanesi yerim'' diye cevap verir.

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bi buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler.

Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır.

Acaba neden yemedi?

Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar.

Karınca da, '' Daha önce benim yiyeceğimi Yüce ALLAH (c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenmedim.

Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım'' diye cevap verdi...

YÜCE ALLAH (c.c) CÜMLEMİZİ KUL KAPISINA BAKTIRMASIN...

GÜNÜMÜZDE HEPİMİZ İKTİSAT ETMEYE ÇALIŞALIM...
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM .
HİKAYEN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ALLAHRAZI OLSUN SAĞOLASIN ..
ALLAH'A EMANET OLUN..
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

afakisevda

afakisevda

Mübarek Üye · 578 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM Kardeşim bu kıssayı daha önce okuduğumdada çok hoşuma gitmişti tam bir ibret dersi RABBİM bizleri kendisinden başkasına muhtaç etmesin

SELAM ve DUA ile kal
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Değerli kardeşlerimin dualarına "AMİN" demekten başka söze gerek yok sanırım. AMİN. Selametle kalın.
sessizadam

sessizadam

Yeni Üye · 3 mesaj

allah razi olsun allah bir kulunu diger kuluna muhtac etmesin
S.e.v.g.ü.L

S.e.v.g.ü.L

Yeni Üye · 5 mesaj

eminkmsSELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM .
HİKAYEN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ALLAHRAZI OLSUN SAĞOLASIN ..
ALLAH'A EMANET OLUN..

Aleyküm Selam... Rabbim cümlemizden razı olur inşallah.
S.e.v.g.ü.L

S.e.v.g.ü.L

Yeni Üye · 5 mesaj

afakisevdaSELAMÜN ALEYKÜM Kardeşim bu kıssayı daha önce okuduğumdada çok hoşuma gitmişti tam bir ibret dersi RABBİM bizleri kendisinden başkasına muhtaç etmesin

SELAM ve DUA ile kal

Aleyküm Selam... Evet bende okuduğumda çok hoşuma gitti ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah ibret alırız. Amin inş.
S.e.v.g.ü.L

S.e.v.g.ü.L

Yeni Üye · 5 mesaj

Im_muslimDeğerli kardeşlerimin dualarına "AMİN" demekten başka söze gerek yok sanırım. AMİN. Selametle kalın.

Rabbim kapısına giden biz aciz kullarını boş çevirmez inşallah...
S.e.v.g.ü.L

S.e.v.g.ü.L

Yeni Üye · 5 mesaj

sessizadamallah razi olsun allah bir kulunu diger kuluna muhtac etmesin

Rabbim cümlemizden razı olur inşallah... Amin.
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

allah Razi Olsun Kardeşim...

çok Güzel Anlamli Bir Paylaşim...

A.e.olun Dua Ile
...
su misali

su misali

Kıdemli Üye · 154 mesaj

çok güzel bir hikaye Allah razı olsun
asırlıkşiir