Veren de O alan da O!..

2.074 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Yavuz Sultan Selim Han Mısır’ı zaptettiği zaman, Cuma namazını Ezher Camiinde kıldı. Namazı kıldıran hatib için yüz altın bağışladı. Bunu önceden öğrenen hatib, o gün Cuma namazını kıldırma sırası kendisinde olan diğer hatib arkadaşından izin almıştı.

Sırasını devreden hatib, diğer arkadaşının altınlara kavuştuğunu görünce, söylenmeye başladı. O sırada orada bulunan Abdülvehhab-ı Şarani hazretleri aralarına girip, sırasını veren hatibe; (Üzülme! Allahü teâlâ bunu sana kısmet etmemiş) dedi. O da, (Rızkımın kesilmesine bu arkadaşım sebep olduğu için kızıyorum) dedi. Şarani hazretleri de, (O sebep oldu görünüyorsa da, aslında sebep o değildir. Arkadaşın ilahi kudretin bir aletidir. Aleti kim hareket ettiriyorsa, hüküm onundur. Yoksa aletin değildir. Senin böyle söylemen, sopa ile dövülüp de, sopayı vurana değil sopaya kızan adamın hâline benziyor. Hani sen her Cuma hutbelerinde; “Vallahi veren de Allahü teâlâdır, alan da. Yükselten de Allahü teâlâdır, alçaltan da...” demez miydin? Şimdi niçin bunun tersine göre hareket ediyorsun?) deyince, o hatib; (Üstadım! Bu sözler karşısında aciz kaldım. Hüccet ve ispatlarınla beni susturdun) diyerek oradan ayrıldı...
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

Selamün aleyküm..Hayırlı akşamlar...
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
afakisevda

afakisevda

Mübarek Üye · 578 mesaj

ALEYKÜM SELAM Hayırlı akşamlar kardeşim çok güzel bir paylaşım ALLAH Razı olsun
RABBİM den her ne gelirse amenna Lutfuda hoş Kahrıda Narıda hoş Nuruda

SELAM ve DUA ile kal
_Resul_

_Resul_

afakisevda, post: 511873, member: 3281ALEYKÜM SELAM Hayırlı akşamlar kardeşim çok güzel bir paylaşım ALLAH Razı olsun
RABBİM den her ne gelirse amenna Lutfuda hoş Kahrıda Narıda hoş Nuruda

SELAM ve DUA ile kal

hAYIRLI AKŞAMLAR...
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Allah(c.c)'ya emanet olun..
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Resul kardeşim..Emeğinize sağlık, güzel bir paylaşım olmuş..Allah c.c ecrinizi en hayırlısıyla versin inşallah..Verenin de, alanın da O olduğunu unutmayanlardan ve her daim şükür üzere olanlardan olmak ümidi ve duasıyla..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile..
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye, post: 511881, member: 56599
Selamün Aleyküm Resul kardeşim..Emeğinize sağlık, güzel bir paylaşım olmuş..Allah c.c ecrinizi en hayırlısıyla versin inşallah..Verenin de, alanın da O olduğunu unutmayanlardan ve her daim şükür üzere olanlardan olmak ümidi ve duasıyla..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile..

Ve aleykümselam...
Allah(c.c) razı olsun inşallah...Amin..Amin.. inşallah...
Hayırlı akşamlar...Selam ve dua ile.. .
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

Resul_AcerYavuz Sultan Selim Han Mısır’ı zaptettiği zaman, Cuma namazını Ezher Camiinde kıldı. Namazı kıldıran hatib için yüz altın bağışladı. Bunu önceden öğrenen hatib, o gün Cuma namazını kıldırma sırası kendisinde olan diğer hatib arkadaşından izin almıştı.

Sırasını devreden hatib, diğer arkadaşının altınlara kavuştuğunu görünce, söylenmeye başladı. O sırada orada bulunan Abdülvehhab-ı Şarani hazretleri aralarına girip, sırasını veren hatibe; (Üzülme! Allahü teâlâ bunu sana kısmet etmemiş) dedi. O da, (Rızkımın kesilmesine bu arkadaşım sebep olduğu için kızıyorum) dedi. Şarani hazretleri de, (O sebep oldu görünüyorsa da, aslında sebep o değildir. Arkadaşın ilahi kudretin bir aletidir. Aleti kim hareket ettiriyorsa, hüküm onundur. Yoksa aletin değildir. Senin böyle söylemen, sopa ile dövülüp de, sopayı vurana değil sopaya kızan adamın hâline benziyor. Hani sen her Cuma hutbelerinde; “Vallahi veren de Allahü teâlâdır, alan da. Yükselten de Allahü teâlâdır, alçaltan da...” demez miydin? Şimdi niçin bunun tersine göre hareket ediyorsun?) deyince, o hatib; (Üstadım! Bu sözler karşısında aciz kaldım. Hüccet ve ispatlarınla beni susturdun) diyerek oradan ayrıldı...

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM

PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
İBRETLİK OLDUĞU KADAR'DA DÜŞÜNDÜRÜCÜ,VERİLEN SON CEVAP.
ACZİYET, İNSANOĞLUNUN KABULLENMEKTE'Kİ HANDİKAP'I.

ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE

"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
_Resul_

_Resul_

ResulaydinSELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM

PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
İBRETLİK OLDUĞU KADAR'DA DÜŞÜNDÜRÜCÜ,VERİLEN SON CEVAP.
ACZİYET, İNSANOĞLUNUN KABULLENMEKTE'Kİ HANDİKAP'I.

ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE

Ve aleykümselam...
Allah(c.c) sizdnede razı olsun inşallah ...
Allah(c.c)'ya emanet olunuz..
Hayırlı günler inşallah..
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm kardeşim.paylaşım gerçekten ibret vericiydi.allah razı olsun.rabbime emanetsiniz.:H
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

s.aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel ibretlik bir paylaşım Verende o Alanda o bunu hiç bir zaman unutmayalım inş ... Selametle ...

_Resul_

_Resul_

mahsun kul
selamün aleyküm kardeşim.paylaşım gerçekten ibret vericiydi.allah razı olsun.rabbime emanetsiniz.:H

Ve aleykümselam..Allah(c.c) razı olsun inşallah...
Hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

gecekondu s.aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel ibretlik bir paylaşım Verende o Alanda o bunu hiç bir zaman unutmayalım inş ... Selametle ...

Ve aleykümselam...
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
İnşallah...
Hayırlı günler..
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

selametle kalın tşkr.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.