tövbe eden genç

2.667 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip
" (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti. Git onun işini gör. Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu.
Hazret-i Musa, emir olunduğu mahalleye gitti.
Oradakilere:
-Bu gece, burada, Allahü teâlânın dostlarından biri vefât etti mi? diye sorunca:
-Ey Allahın peygamberi! Allahü teâlânın dostlarından hiç kimse vefât etmedi. Ama, filân evde zamanını kötülüklerle geçiren fâsık bir genç öldü. Fıskının çokluğundan, hiç kimse onu defnetmeye yanaşmıyor, dediler.
Musa aleyhisselâm:
-Ben onu arıyorum, buyurdu. Gösterdiler.
Hazret-i Musa, o eve girdi. Rahmet meleklerini gördü.Ayakta durup, ellerinde rahmet tabakları olup, Allahü teâlânın rahmet ve lütfunu saçıyorlardı.Hazret-i Musa, yalvararak münacaat etti:
-Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur.'' İnsanlar ise fâsık olduğuna şahitlik ediyorlar. Hikmeti nedir?
Allahü teâlâ:
(Ey Musa! İnsanların onun için fâsık demeleri doğrudur. Ama, günahından haberleri var, tövbesinden haberleri yok. Benim bu kulum, seher vakti, toprağa yuvarlandı ve tövbe etti. Bizim huzurumuza sığındı. Ben ki, Allah'ım! Onun sözünü ve tövbesini kabul ettim. Ona rahmet ettim ki, bu dergâhın ümitsizlik kapısı olmadığı anlaşılsın!) buyurdu.
buket

buket

Kıdemli Üye · 241 mesaj

RE: tövbe eden genç

selamun aleyküm.allah cc o kadar büyük ve yüce ki ço şükür onun yolundan gidene.ön yargılı olmak hiçbir zaman iyi değildir.rabbim tövbelerimizi kabul etsin inşaallah.paylaşımınız için allah razı olsun...B)
ruzgar_17

ruzgar_17

Kıdemli Üye · 274 mesaj

ALLAH bizlerede imanımızla ölmeyi nasıp etsin(amin)
Ravza_Nur

Ravza_Nur

değerli kardeşlerim hepinize tşk ederim rabbim herneduanız varsa kabul etsin
Siyahgulsevdalisi

Siyahgulsevdalisi

Mübarek Üye · 2.046 mesaj

s.a. amin inş. ablacım Rabbim yar ve yardımcımız olsun Rabbim hakkımızda ne yazdıysa o bir yaşamak zorundayız. İstemeyi iyi bilmeli. Şüphesiz ki Ameller niyetlere göre değişir s.a.
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

ÇOK GÜZEL YA RABBİM BİZLER SENİ VE RESULUNU ÇOK SEVİYORUZ NE OLUR YARDIMINI VE RAHMETİNİ BİZDEN ESİRGEME ALLAHIM
Ravza_Nur

Ravza_Nur

DEĞERLİ KARDEŞLERİM ÇOK TŞK EDERİM RABBİM HAKKIYLA İSTEMEYİ VE YAŞAMAYI NASİP ETSİN DUADA UNUTMAYIN
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.