Ben bir zerreyim

1.174 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Hasan-ı Basri hazretlerine sevenleri sordu:
- Bütün müslümanlar senden ilmi meseleler sorup öğrendikleri halde, huzurundan çıktıktan sonra yine de itiraz eden, aleyhinde konuşan oluyor, bu nedendir?

Buyurdu ki:
- Her şeyin yaratıcısı, her iyiliğin hakiki sahibi Allahü teâlâ o azametiyle halkın dilinden ve itirazından uzak değil, ben ise; âciz bir kul ve bir zerreyim.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

Resul_AcerHasan-ı Basri hazretlerine sevenleri sordu:
- Bütün müslümanlar senden ilmi meseleler sorup öğrendikleri halde, huzurundan çıktıktan sonra yine de itiraz eden, aleyhinde konuşan oluyor, bu nedendir?

Buyurdu ki:
- Her şeyin yaratıcısı, her iyiliğin hakiki sahibi Allahü teâlâ o azametiyle halkın dilinden ve itirazından uzak değil, ben ise; âciz bir kul ve bir zerreyim.
Çok güzeldi.Rabbim razı olsun.O mübarek zatlar kendilerini zerre olarak görüyorlar ise bizler neyiz,Rabbim şefaatlerine nail eylesin.
_Resul_

_Resul_

Ravza_NurÇok güzeldi.Rabbim razı olsun.O mübarek zatlar kendilerini zerre olarak görüyorlar ise bizler neyiz,Rabbim şefaatlerine nail eylesin.

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Hayırlı akşamlar..
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
TAYBE

TAYBE

Aktif Üye · 54 mesaj

Selamün Aleyküm Emek Sarf Ettiğiniz Için En Azindan Yaziyi Burada Paylaşmiş Olduğunuz Için Rabbim Inşallah Sizden Razi Olur.........
mihrisah

mihrisah

Üye · 19 mesaj

Güzel Bir Paylaşimdi Teşekkürler
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim. Allah c.c razı olsun, çok güzeldi..İbretlenmek duası ile..Allah'a emanet olun.
_Resul_

_Resul_

TAYBESelamün Aleyküm Emek Sarf Ettiğiniz Için En Azindan Yaziyi Burada Paylaşmiş Olduğunuz Için Rabbim Inşallah Sizden Razi Olur.........

Ve aleykümselam....Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

mihrisah, post: 508593, member: 63677Güzel Bir Paylaşimdi Teşekkürler

ben teşekkür ederim...Allah;(c.c)'ya emanet olun..
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye
Selamün Aleyküm kardeşim. Allah c.c razı olsun, çok güzeldi..İbretlenmek duası ile..Allah'a emanet olun.

Ve aleykümselam ...
Allah(c.c) ssendende razı olsun inşallah...

Hayırlı günler..
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamünaleyküm kardeşim.paylaşım için allah razı olsun.
_Resul_

_Resul_

mahsun kulselamünaleyküm kardeşim.paylaşım için allah razı olsun.

Ve aleykümselam..ALLAH(C.C) SİZDENDE RAZI OLSUN İNŞALLAH..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.