Sevgili kardeşlerim şu zamandaki en büyük hatalarımızdan biride bananeci olmamız,müslüman bananeci olmaz olamaz günümüzde hep zulüm görenler müslüman toplumlar bunun sebebide bananeci olmamızdır fazla uzatmak istemiyorum ama bi ricam hep beraber biraz daha duyarlı olalım lütfen unutmayalımki yüce peygamberimiz(s.a.v)ve sahabi kiram efendilerimiz ne zorluklara dayanarak bize bu kurtuluş yolunu bıraktılar.Selamunaleykum...
Baneneci olmayalım bize yakışmaz...
707 görüntülenme · 2 yanıt
paylasimin icin allah razi olsun abim cok haklisn bananecilik bir birazda cimrilik gibi insna kendini düsündügü kadar müsliman kardesinide düsünmelidir peygamber efendimiz bir hadisi serifin´nde buyuruyorki:hicbiriniz kendini icin istedigini mümnin kardesi icind eismedikce gercek iman etmis olmaz diyor ve müsliman kardeslerimin bu hadisi serifi dikata alarak yasamalarini karsilarindakileri nasil davranmalari gerektigini belirmetk istiyorum hep kendi nefsimiz kendi cikarimiz dememeliyiz etrafimizdakileride düsünmeli yarima ihtiyaci olan yardim etmeliyiz diy edüsünüyorum
allahin rahmeti üzernizeolsun insallah
allahin rahmeti üzernizeolsun insallah
Selamün aleyküm....Çok haklısınız...Hep birlikte birlik beraberlik içinde olmalıyız...Örneğinizde de olduğu gibi peygamber efendimiz bizim için nekadar uğraşmıştır...Allah(c.c) bizleri affetsin ve daha da duyarlı olmamızı nasip etsin inşallah..Amin...
Hayırlı günler..
Hayırlı günler..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/24512-baneneci-olmayalim-bize-yakismaz · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Bu hastalık Müslüman'a yakışmaz ! Dini Hikayeler 1 cevap
- Yakışmaz Şiirler 3 cevap
- Emirler Haramsa Uyulmaz...Fazla Uysal Koyun Olmayalım... Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 1 cevap
- Şeytanın oyuncağı Olmayalım ! Dini Hikayeler 1 cevap
- Kendimize müslüman olmayalım lütfen Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- ATASÖZÜNDEKİ İMAM GİBİ OLMAYALIM Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 31 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.