✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
10.692 görüntülenme · 71 yanıt
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
mahsun kulSELAMÜN ALEYKÜM ALİYEM.İÇİM PARÇALANDI OKURKEN.ALLAH RAZI OLSUN.MERAK ETTİM KİMDEN ALINTIDIR ACABA.RABBİME EMANETSİN CANIM KARDEŞİM.
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
ResulaydinEbu Cehiller, Ebu Lehebler yine iş başındalar. Bu kez Sümeyyenin kızlarına musallat oldular. Zaten Sümeyye anne ta o gün bunları bizlere vermişti. Gördüğü işkenceler ile... Akıtılan kanları ile... Ve verdiği canı ile anlatmıştı bize.Kızlarıma sahip çıkın demişti.Sahip çıkın benim davamın takipçisi kızlarıma!..
Oğullarım Ammar ve Abdullah bana sahip çıktılar. Benimle beraber aynı zulüm ve işkenceleri metanetle karşıladılar. Siz de kızlarıma sahip çıkın diye haykırmıştı.
Dün Sümeyyeler bedel ödediler. Bugün de kızları bedel ödüyorlar. Günümüzün Ebu Cehilleri onları bir bir katlediyorlar! Gürüzler, Alemdaroğulları, Serterler ve ötekiler Sümeyyenin kızlarına zulmediyorlar.
Yani günümüzün Ebu Cehilleri!..
Sümeyyenin kızları yerlerde sürükleniyor. Otobüslerle toplanıp dağ başına atılıyorlar. İdam ile yargılanıyorlar. Hapsediliyorlar. Üzerlerine panzerler sürülüyor. Pompalı tüfeklerle katlediliyorlar.
Fakat Sümeyyenin oğulları ortalıkta gözükmüyorlar nedense! Neredesiniz ey Sümeyyenin oğuları? Nerelere kayboldunuz? Nazar mı değdi sizlere? Hangi delikte Allahın vaadini bekliyorsunuz? Çıksanıza ortaya! Korkmayın!.. İman edin!.. Allah herşeyden daha büyük ve güçlüdür. Çıkın ortaya artık! Çıkın!..
İman tazeleyin ve Sümeyyenin oğullarına yaraşır bir biçimde zulme karşı durun!.. Yılmayın.. Ürkmeyin... Dağılmayın...
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM
EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK
PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
NE MUTLU, "ZÜLME KARŞI" ALLAH RIZASI İÇİN DİMDİK AYAKTA DURABİLENLERE
DURABİLMENİN KAVGASINI VEREBİLENLERE.
ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE
✦ Mübarek Üye
rüyam3Selamün Aleyküm
İslam dinin ilk şehidi bir bayan sümeyye annemiz güzel ve duygulu bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık selametle
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
zynp_rukiyeالسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Canım kardeşim Rahman razı olsun paylaşımınızı çok hoşuma giderek okudum.
Allah a imanları sonsuzdu.Rabbim den ne geldiyse ona kayıtsız şartsız itaat ediyorlardı.Canları pahasına olsa dahi ne gelirse kabulleniyorlardı.İmanlarında en ufak bir tavize bile yer vermiyorlardı.
Rabbim bizleride bir Sümeyye bir Fatıma ...eylesin, onlardaki iman aşkını bizlerede lütfetsin inşaallah.
Rabbim mekanınızı Sümeyye nin yanı eylesin inşaallah.Rabbim ecrini versin.
Sonsuz selam ve dua ile kalınız inşaallah.B)B)
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
firdesALLAH CC RAZI OLSUN İNŞALLAH..:G
Aliye ablacığım;
okurken duygulanmamak elde değil.."Sümeyye annemiz "diliyle dahi inkar edip küfre girmedi..
o belki de müslümanlar için bir dönüm noktasıydı..
belki oradaki müslümanlar , onların ağzından çıkacak tek bir söz bekliyorlardı..
ya ALLAH ya da Uzza..
onlar ALLAAAAAAAH dediler ve kazandılar ve kazandırdılar..
selam ve dualarımla..
✦ Mübarek Üye
~*~ MAHREMİYET VE TESETTÜR ~*~
✦ Mübarek Üye
~*~ MAHREMİYET VE TESETTÜR - 2 ~*~ 

✦ Mübarek Üye
tubagüner, post: 508256, member: 60391selamun aleyküm ablacım ne kadar güzel ne kadar anlamlı ne kadar ibretli bir yazıdır bu bizlerle paylaştıgın içimn Rabbim razı olsun inşaallah ellerine sağlık
✦ Mübarek Üye
Sefine-i HayatEs Selamun Aleyyküm Canim Kardeşim.eline Emeğine Sağlik.Allah C.c. Razi Olsun Inşaallah.ona Ihanet Etmemek Temennisiyle Inşaallah.hayirli Geceler..B)
✦ Mübarek Üye
~*~ MODERN TOPLUM VE KADIN ~*~ 
✦ Mübarek Üye
RECEB-I KAMERselamun aleyküm aliye kardeşim sağolasınız elinize,emeğinize,yüreğinize sağlık olsun inşAllah..gerçekten çok güzel,ibret alınması ve ders çıkarılması gereken güzel ötesi bir paylaşımdı..okurken çok duygulandım gerçekten..hele o zamandaki insanların(ilk müslümanların)hayatlarını okuyunca çok tuhaf oluyorum gerçekten..eğer onlar müslümansa günümüzdeki müslümanız diye geçinenler ne oluyor merak ediyorum..acaba müslümanlıktan anladıkları sadece kimliklerinde yazılan ''müslüman'' tabiri mi..ama sandıkları gibi müslümanlık olmaz..ilk müslümanlar gibi canları pahasına dinimizi savunmaktır müslümanlık..harfiyen doğru ve halimizi arz eden bir paylaşımdı okuyup ders çıkarılması gerekir muhakkak..Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun inşAllah kardeşim..dinimize ve verilen mücadelelere layık bir yaşam sürebilme temennisiyle Rabbime emanet olunuz kardeşim..dua ile
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/24481-sumeyye-olabilmek · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.