Tebessüm :)

2.338 görüntülenme · 22 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Küçük Bir Tebessüm

Küçük kız, hüzünlü bir yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı. Hemen bir not yazdı, yolladı. Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğlen yemek yediği lokantada garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı.

Garson kız ilk defa böyle bir bahşiş alıyordu. Akşam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe başında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı. Adam öyle ama öyle minnettar oldu ki. İki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti. Karnını ilk defa doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki tek odasının yolunu ıslık çalarak tuttu. Öyle neşeliydi ki, bir saçak altında titreşen köpek yavrusunu görünce, kucağına alıverdi.

Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu. Sıcak odada sabaha kadar koşuşturdu. Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı. Bir yangın başlıyordu. Dumanı koklayan köpek öyle bir havlamaya başladı ki, önce fakir adam uyandı, sonra bütün apartman halkı. Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp, ölümden kurtardılar.

Bütün bunların hepsi, beş kuruşluk bile maliyeti olmayan bir TEBESSÜMÜN sonucuydu.
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Allah Razi Olsun Tubacim..

çok Güzel Anlamli Bir Paylaşim....

A.e.ol.dua Ile
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

EsSelamunAleyküm Kardeşim çok güzel bir öyküyü bize sunduğunuz için Allah(CC) razı olsun..Rabbim sadaka nimeti "tebessümü" yüzümüze nakşedip, bol bol dağıtabilmeyi bizlere nasip etsin inşaAllah.Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

O’na (sas) “gönüllerin efendisi” demelerinin sırrı, anlatılanların içinde saklı olsa gerek. Sevgisi yüzüne akseden, görenlerin mest olduğu, güleryüzlü, temiz ve pak bir insandı Peygamberimiz (sas).
Resulullah (sas), Kur’an’ın ortaya koyduğu her hükmü uygulamış, onu insanlara eylemleriyle göstermiş, sözleriyle açıklamış, Kur’an neyi yasaklamışsa ondan da kaçınmıştır. Öyle bir ahlak ki; hiçbir kimse böylesine üstün bir ahlaka sahip olmamıştır... Zira onda hayâ var, kerem var, cesaret var, yumuşak huyluluk var, affetmek var, merhamet var, anlatılmayacak ve sayılamayacak tüm güzel ahlaklar var.

Peygamberimiz’in (sas) hayatında önemli bir yönü, büyük tevazuunu ön plana çıkarmaktadır. Parlayan yüzünde, tebessümünde, tatlı, kibar ve o hoş gülüşünde gördüğümüz tevazuunu...

Tebessüm, gülmek ve sevinmek mutlu kimselerin alameti, takva sahiplerinin alnında mühür, vefakâr ve ihlas sahiplerinin bir özelliği, güçlü ve sağlıklı kimselerin yüzündeki güzellik ve canlılık, göklerin Rabb’inden hoşnutluk alameti, düşman kalplerin sakındığı zehirli bir ok, hastalıktan koruyan bir kale, böbürlenmeye değil tevazuya çağıran sadık bir çağrı ve tüm âlemlere ve bütün insanlığa bir mesajdır.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

keltepeAllah Razi Olsun Tubacim..

çok Güzel Anlamli Bir Paylaşim....

A.e.ol.dua Ile

selamun aleyküm ablacım Allah sendende razı olsun
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

talipamcaEsSelamunAleyküm Kardeşim çok güzel bir öyküyü bize sunduğunuz için Allah(CC) razı olsun..Rabbim sadaka nimeti "tebessümü" yüzümüze nakşedip, bol bol dağıtabilmeyi bizlere nasip etsin inşaAllah.Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.

ve aleyküm selam talip amcam Rabbim cümlemizin yüzünden tebessümü esirgemez insaallah
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

SA .TUBACIM GEÇEN HAFTA YOKTUN.MERAK ETMİŞTİM HATTA DAMLAYA SORDUM.PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.A.E.O.KENDİNİ ÖZLETME.
dolunayhilal

dolunayhilal

Kıdemli Üye · 287 mesaj

Tebessüm Güzzel şey Genelde Tebessüm Eden Biriyim Sizlerede
Tavsiye Ederim
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mahsun kulSA .TUBACIM GEÇEN HAFTA YOKTUN.MERAK ETMİŞTİM HATTA DAMLAYA SORDUM.PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.A.E.O.KENDİNİ ÖZLETME.

aleyküm selam ablacım Allah razı olsun ilgin için teyze oldumda Allah'ın izniyle işe gelmedim selametle kal Rabbime emaetsin
baba431

baba431

Kıdemli Üye · 304 mesaj

ALLAH razı olsun güzel bi paylaşım ben bunu sunum halinde izlemiştim öyle daha etkili oluyodu. Tebessümün yüzünüzden eksik olmaması dileğiyle. selametle...
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

tubagüner, post: 506745, member: 68507aleyküm selam ablacım Allah razı olsun ilgin için teyze oldumda Allah'ın izniyle işe gelmedim selametle kal Rabbime emaetsin

NE GÜZEL.ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN.HAYIRLI EVLAT OLUR İNŞALLAH.GÖZÜNÜZ AYDIN.RABBİME EMANETSİN.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

dolunayhilalTebessüm Güzzel şey Genelde Tebessüm Eden Biriyim Sizlerede
Tavsiye Ederim

SELAMUN ALEYKÜM EVET GÜLER YÜZLÜ OLMAK ÇOK GÜZEL GERÇEKTEN
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mahsun kulNE GÜZEL.ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN.HAYIRLI EVLAT OLUR İNŞALLAH.GÖZÜNÜZ AYDIN.RABBİME EMANETSİN.

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

baba431ALLAH razı olsun güzel bi paylaşım ben bunu sunum halinde izlemiştim öyle daha etkili oluyodu. Tebessümün yüzünüzden eksik olmaması dileğiyle. selametle...

SELAMUN ALEYKÜM RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN SELAMETLE KALIN İNŞAALLAH:H
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Bütün bunların hepsi, beş kuruşluk bile maliyeti olmayan bir TEBESSÜMÜN sonucuydu
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

selamünaleyküm güzel kardeşim emeğine sağlık

Güzel bir hikayedir daha önce defalarca okumama rağmen yine zevkle okudum..

Tebessüm etmekte bir sadakadır...

Mü'min tatlı dilli güler yüzlü olamlıdır...

selam ve dua ile kalın...

çavuşoğlu

çavuşoğlu

Aktif Üye · 59 mesaj

Bir Tebessümün hediyesi

Bir Tebessümün hediyesi

Bir Tebessümün hediyesi
Bir Tebessümün hediyesi

Tebessüm Küçük kız, hüzünlü bir yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisini
daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı. Hemen bir not yazdı, yolladı. Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğlen yemek yediği lokantada garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı. Garson kız ilk defa böyle bir bahşiş alıyordu. Akşam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe başında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı. Adam öyle ama öyle minnettar oldu ki iki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti. Karnını ilk defa doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki tek odasının yolunu ıslık çalarak tuttu. Öyle neşeliydi ki, bir saçak altında titreşen köpek yavrusunu görünce, kucağına alıverdi. Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu. Sıcak odada sabaha kadar koşuşturdu. Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı. Bir yangın başlıyordu. Dumanı koklayan köpek öyle bir havlamaya başladı ki, önce fakir adam uyandı, sonra bütün apartman halkı. Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp, ölümden kurtardılar. Bütün bunların hepsi, beş kuruşluk bile maliyeti olmayan bir TEBESSÜM'ün sonucuydu.
alıntı
bedavih

bedavih

Kıdemli Üye · 299 mesaj

çok güzeldi emeğine sağlık kardeşim...bir tebessümü bile sadaka gören dinimiz ne ulu...ALLAH-U EKBER!
SEVİL1

SEVİL1

Kıdemli Üye · 285 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gülsengülselamünaleyküm güzel kardeşim emeğine sağlık

Güzel bir hikayedir daha önce defalarca okumama rağmen yine zevkle okudum..

Tebessüm etmekte bir sadakadır...

Mü'min tatlı dilli güler yüzlü olamlıdır...

selam ve dua ile kalın...

ve aleyna aleykümselam kardeşim evet Rabbimiz bol bol verebilmemizi nasip etsin .:)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.