Yaş Günüm
2.813 görüntülenme · 20 yanıt
Yaş günü diğer günlerden farkı ne?
Yılbaşı günü nedir?
Benim hayatımda yılbaşı, doğum günü yoktur.
Eğer illede hediye verilecekse bir gün önce ya da sonra verilmesinde fayda var diye düşünüyorum.
Allah ömrünü uzun etsin.
Yılbaşı günü nedir?
Eğer illede hediye verilecekse bir gün önce ya da sonra verilmesinde fayda var diye düşünüyorum.
Allah ömrünü uzun etsin.
susuzyazYaş günü diğer günlerden farkı ne?
Yılbaşı günü nedir?
Allah ömrünü uzun etsin.
TŞK EDERİM...KARDEŞİM..
A.E.OL.DUA İLE....
allah saglikli mutlu ve huzur bir yasam sürmek nasip eder insallah dogum günü kutlamak dinimizce hos görülmeyen ve günahdir
ekremeees.a kardeşim biz şahsen kutlamayız.ama eğer dinle ilgili bi hediye alsa sakıncalı olmaz ama.yav eniyisi ben susim.bilmiyorum
Peki dini hediyeyi vermek için neden o günü bekliyor. Sıradan bir günde de verebilir.
Yılbaşı, doğum günü, anneler günü, babalar günü... bunlar hristiyanların müslümanları oyalamak için çıkardıkları oyalama taktikleridir.
Müslümanlar gayri müslimlerin yaptıklarını yapmazlar.
Kişi sevdiği ile beraberdir. Eğer kişi gayri müslümü örnek alırsa ondan olmuş olmaz mı?
Lütfen böyle şeyleri bir kenara bırakalım. Arkadaşlarımızı, anne babamızı sadece 1 gün için değil her gün için sevelim.
susuzyaz, post: 499525, member: 38092Peki dini hediyeyi vermek için neden o günü bekliyor. Sıradan bir günde de verebilir.
Yılbaşı, doğum günü, anneler günü, babalar günü... bunlar hristiyanların müslümanları oyalamak için çıkardıkları oyalama taktikleridir.
Müslümanlar gayri müslimlerin yaptıklarını yapmazlar.
Kişi sevdiği ile beraberdir. Eğer kişi gayri müslümü örnek alırsa ondan olmuş olmaz mı?
Lütfen böyle şeyleri bir kenara bırakalım. Arkadaşlarımızı, anne babamızı sadece 1 gün için değil her gün için sevelim.
s.aleyküm kardeşim....
BENCEDE HAKLISIN SEVDİKLERİMİZİ BİRGÜN DEYİL
HERZAMAN HATIRLIYALIM,HEDİYELEŞELİM...
ALLAHA EMANET OLUN DUA İLE...
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
keltepeMümin Kardeşlerim Bugün Benim Yaş Günüm....
Yaş Günü Kutlamak Günahmi Yada Yaşgünü Hediyesi Almak Sakincalimi???
Allaha Emanet Olun Dua Ile Kardeşlerim....
Selamün aleyküm Hülya ablamız.. Doğum gününüzü Rabbimiz c.c hayırlı kılsın, güzel başlangıçların miladı yapsın, İslam yolunda bir ömür boyu sebat ve sadakat ihsan eylesin inşallah:GRabbimize emanet olun..Selam ve dua ile..B)

aliye_aliyeSelamün aleyküm Hülya ablamız.. Doğum gününüzü Rabbimiz c.c hayırlı kılsın, güzel başlangıçların miladı yapsın, İslam yolunda bir ömür boyu sebat ve sadakat ihsan eylesin inşallah:GRabbimize emanet olun..Selam ve dua ile..B)
A.SELAM ALİYE KARDEŞİM....
TŞK EDERİM...
ALLAHA EMANET OLUN DUA İLE...
ablam ben bu konu ile ilgili bilgim olmadıgı için bişi soylemicem kusura bakma soyleyecegim seyler yanlış olur diye korkuyom ken iii bak a.e.o.
ALİ_ablam ben bu konu ile ilgili bilgim olmadıgı için bişi soylemicem kusura bakma soyleyecegim seyler yanlış olur diye korkuyom ken iii bak a.e.o.
CEVAP YAZMANDA GÜZEL ABLAM...
ALLAHA EMANET OL..DUA İLE...
Selamun Aleyküm Değerli Ablamiz Doğum Gününüz Kutlu Olsun.ömrünüz Yağmurun Bereketi Ile Geçsin.rab'bim Sevdiklerinizle Beraber Kilsin Sizi.bugün De Benim Doğum Günüm.bu Güller Size Ablamiz........B)B)B)B)
Sefine-i HayatSelamun Aleyküm Değerli Ablamiz Doğum Gününüz Kutlu Olsun.ömrünüz Yağmurun Bereketi Ile Geçsin.rab'bim Sevdiklerinizle Beraber Kilsin Sizi.bugün De Benim Doğum Günüm.bu Güller Size Ablamiz........b)b)b)b)b)b)
A.SELAM KARDEŞİM...TŞK. EDERİM...
DUANIZA AMİN AMİN AMİN...
SİZİNDE DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..
ALLAH C.C. SİZİ SEVDİKLERİNİZE BAĞIŞLASIN...
A.E.OLU.DUA İLE...
S.akeltepe Abla Rabbim Hayirli Uzun ömürler Versin Rabbim Herşeyin Engüzeline Kavuştursun Hayatinda Bir ömür Yaprağinğ Geçirdiğin O Yaprak Sana şikayetçi Değil şefaatçi Olsun Selam Ve Dua Ile
cennet yolcusuS.akeltepe Abla Rabbim Hayirli Uzun ömürler Versin Rabbim Herşeyin Engüzeline Kavuştursun Hayatinda Bir ömür Yaprağinğ Geçirdiğin O Yaprak Sana şikayetçi Değil şefaatçi Olsun Selam Ve Dua Ile
A.SELAM CENNET YOLCUSU KARDEŞİM....TŞK.EDERİM...
DUANA AMİN AMİN AMİN DİYORUM..
ALLAH RAZI OLSUN...A.E.OL.DUA İLE....
Doğum günü, Babalar günü, Evlilik yıldönümü
Doğum günü tertip etmekte, anneler günü, babalar günü, evlilik yıldönümü kutlayıp hediye vermekte mahzur var mıdır?
CEVAP
Doğum gününe önem vermeyi hıristiyanlar, müslümanlardan öğrenip, almışlardır. Yaş günü kutlamak ibadet değil âdettir. Bu âdet hıristiyanlardan gelmiş olsa bile, ibadet olmadığı için müslümanların, doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler, babalar günü gibi günler tertip etmesinde mahzur yoktur.
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARIM VE MUTLU İMANLI BİR HAYAT GECİRMEMİ YÜCE ALLAHTAN DİLERİM RABBİME EMANET OL KARDEŞİM.
BU HEDİYEMİDE KABUL EDERSEN SEVİNİRİM

Doğum günü tertip etmekte, anneler günü, babalar günü, evlilik yıldönümü kutlayıp hediye vermekte mahzur var mıdır?
CEVAP
Doğum gününe önem vermeyi hıristiyanlar, müslümanlardan öğrenip, almışlardır. Yaş günü kutlamak ibadet değil âdettir. Bu âdet hıristiyanlardan gelmiş olsa bile, ibadet olmadığı için müslümanların, doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler, babalar günü gibi günler tertip etmesinde mahzur yoktur.
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARIM VE MUTLU İMANLI BİR HAYAT GECİRMEMİ YÜCE ALLAHTAN DİLERİM RABBİME EMANET OL KARDEŞİM.

NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

Essalamun aleykum bence dogum gününü belli ölçülerde kutlamak da bir sakinca yok.insanlarinda birbirine hediye vermesi de güzel birseydir.Dinimize uygun belli Ölçülerde biz kutluyoruz ailecek.Dogum günün kutlu olsun kardesim.Bu da Dogum Günü pastan:)

TEŞEKKÜR EDERİM ABİCİM.....SENDE ALLAHA EMANET OL...
KENDİNE ÇOK İYİ BAK...RABBİM BÜTÜN SAĞLIK SORUNLARININ GEÇMESİNİ SAĞLASIN İNŞALLAH....DUAİLE...

TEŞEKKÜR EDERİM ABİCİM.....SENDE ALLAHA EMANET OL...
KENDİNE ÇOK İYİ BAK...RABBİM BÜTÜN SAĞLIK SORUNLARININ GEÇMESİNİ SAĞLASIN İNŞALLAH....DUAİLE...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/24054-yas-gunum · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.