Soğuk algınlığında yapılması gerekenler

7.729 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Soğuk algınlığında yapılması gerekenler

Uzmanlar, hastalıkta yapılması gerekenleri sıraladı..

Havaların serinlemeye başlamasıyla nezle, grip gibi soğuk algınlıklarına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, önce hastalığa yakalanmamanın sonra da, ondan en kısa ve etkili biçimde kurtulmanın yolları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle geleneksel yöntemlerin zararlarına dikkat çeken uzmanlar, ezber bozan tavsiyelerde bulunuyor. İşte nezlede yapılması ve yapılmaması gerekenler:

* Sakın ellerinize hapşırmayın. Özellikle anne babalar çocuklara hapşırma sırasında avuç yerine kollarını kullanmasını öğretmeli.

* Ellerinizi temiz tutun. Nezleye virüsler değil bakteriler yol açtığı için el temizliği çok önemli.

* Hastayken vitaminlere yüklenmeyin. Bünyenizi güçlendirici gıdalar alın.

* Yatağa çakılıp kalmayın. Sağlıklı olduğunuz kadar olmasa da sizi terletecek derecede egzersiz yapabilirsiniz.

* Akıntıyı kurutmak için burnunuzu tıkamayın.

* Size güzel ve lezzetli gelmese de yeme ve içmeden geri kalmamalısınız. İştahınızı açık tutun.

* Sigaradan uzak durun. Hatta bunu sigarayı bırakmak için bir fırsat olarak kullanın.
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

[mihriban]

[mihriban]

Mübarek Üye · 600 mesaj

S A,su anda ihtiyacim olan bir paylasimdi:)çok kotu grip geçiriyorum, Allah razi olsun hafize annem,
Selametle kalin:H
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

ah kardeşşşşşş bir de şu faranjite bi çare olsa ne iyi olur....valalhi ben okul açılınca bi yakalanıyorum farnjite taaaaaaaa kapanana kadar geçmiyor.:) :) :)....artık sınıfa girerken tebeşir tozundan korunmak için ameliyat eldiveniyle ameliyat maskesiyle girecem ... .:) selamün aleyküm...
ÂNI YAŞA...
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

mihr-iS A,su anda ihtiyacim olan bir paylasimdi:)çok kotu grip geçiriyorum, Allah razi olsun hafize annem,
Selametle kalin:H

geçmiş olsun mevsimin hastalığı bol bol c vitamin almaya bak :evet
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

emine_05

emine_05

Yeni Üye · 1 mesaj

faranjite çare

faranjite çare

tevbeYA-HAKah kardeşşşşşş bir de şu faranjite bi çare olsa ne iyi olur....valalhi ben okul açılınca bi yakalanıyorum farnjite taaaaaaaa kapanana kadar geçmiyor.:) :) :)....artık sınıfa girerken tebeşir tozundan korunmak için ameliyat eldiveniyle ameliyat maskesiyle girecem ... .:) selamün aleyküm...

Faranjit için;kaynar suya bir tutam adaçayı ve bir yaprak ebegömeci atın 10 dakika demleyip süzün ve için.Eğer şekersiz içemiyorsanız 1 çay kaşığı balla tatlandırabilirsiniz.Eğer adaçayı kurutulmuş ise ebegömeci de kurutulmuş olmalı,taze ise diğeri de taze olmalıdır.Ebegömeci adaçayının etkisini artırmaktadır.Bu karışıma devam edilirse sabahları ağzınızdaki acılıktan da kurtuluyorsunuz,ağız kokuları da yok oluyor.Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun kitaplarından okuyup uyguladım.Allah razı olsun kendilerinden.Ben de bilmeyen kardeşlerimle paylaşıp onların da faydalanmasını istedim.Allah'a emanet olunuz.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.