herkez bir kelime ile yazsın
5.976 görüntülenme · 62 yanıt
B) En Hoşgörülüsü B)
“
Aşksız yaşama ki ölmeyesin. Bari aşk yolunda öl ki, ebedî hayata kavuşasın!
”Sahi (cömert, eliaçık, herkese iyilik etmek isteyen) ve kerim (herşeyin iyisi, faydalısı), şefik (şefkatli, esirgeyen, merhametli) ve rahim (rahmet edici, bağışlayan), şeci (kahraman, yiğit) ve halim (yumuşak huylu, hoş muamele yapan) idi. Ahd ü va'dinde (söz vermede) sabit, kavlinde (sözünde) sadık idi. Elhasıl (neticesi)- hüsn-i ahlakça (ahlak güzelliği) ve akl-ü zekavetçe (keskin anlayışı olan akıl) cümle(bütün, tam) nasa (insanlara) faik (üstün, üstünde) ve her türlü medh ü senaya (övgüye) layık idi.
en degerli en güzel en sevgili ve en kiymetli allah resulu seni cookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk seviyoruz yarasurallah
Sen Olmasaydin Kaanati Yaratmazdim Demiş Yüce Yaratan Bana Göre O Gül Kokulu Dünyada Ve Ahirette En çoook Sevilen
Tüm iyi enleri..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Gül Rengini Teninden Kokusunu Terinden Almiş Nur Peygamber Kur'an Nin Ete Kemiğe Bürünmüş Haliydin Sen Bu Can Yoluna Feda Olsun Efendim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/23917-herkez-bir-kelime-ile-yazsin · 31.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.