şu söze yorumunuzu bekliyorum

774 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
havva362

havva362

Kıdemli Üye · 280 mesaj

bu haftaki sohbet konumuz " ilim, ihsan ve nefis" idi sohbetin sonunda hocamız "NEFSİNİ BİLEN RABBİNİ BİLİR,RABBİNİ BİLEN HADDİNİ BİLİR" diyerek konuyu çok da güzel özetledi. sizlerden de bu özlü sözün kendinizdeki yansımalarını benimle ve diğer arkadaşlarla paylaşmanızı rica ediyorum
kasım hadi

kasım hadi

Mübarek Üye · 5.714 mesaj

havva362bu haftaki sohbet konumuz " ilim, ihsan ve nefis" idi sohbetin sonunda hocamız "NEFSİNİ BİLEN RABBİNİ BİLİR,RABBİNİ BİLEN HADDİNİ BİLİR" diyerek konuyu çok da güzel özetledi. sizlerden de bu özlü sözün kendinizdeki yansımalarını benimle ve diğer arkadaşlarla paylaşmanızı rica ediyorum

selamün aleyküm kardeşim.benim acizane yorumum şöyle olabilir.hatam var ise şimdiden bagışla.
nefs,övülmeyi,alkışlanmayı ve itibar görmeyi çok sever.eger bunlardan uzak kalmayı becere biliyorsa kişi, RABBİNE karşı olan sorumluluguda iyi bilir.bunu bilende haddini bilir.
ALLAH haddini bilenlerden eylesin.AMİN.
_emrah_

_emrah_

Üye · 37 mesaj

nefs,övülmeyi,alkışlanmayı ve itibar görmeyi çok sever.eger bunlardan uzak kalmayı becere biliyorsa kişi, RABBİNE karşı olan sorumluluguda iyi bilir.bunu bilende haddini bilir.

insanın en büyük düşmanı nefsidir onun için bu büyük düşmanı yener isek övülmek, alkışlanmak... da istemeyiz. Nefsine hakim olan Allah c.c'nu iyi tanır ve haddini bilir...

inşallah bizlerde nefsimize hakim oluruz... Amin
havva362

havva362

Kıdemli Üye · 280 mesaj

_emrah_, post: 494189, member: 62789nefs,övülmeyi,alkışlanmayı ve itibar görmeyi çok sever.eger bunlardan uzak kalmayı becere biliyorsa kişi, RABBİNE karşı olan sorumluluguda iyi bilir.bunu bilende haddini bilir.

insanın en büyük düşmanı nefsidir onun için bu büyük düşmanı yener isek övülmek, alkışlanmak... da istemeyiz. Nefsine hakim olan Allah c.c'nu iyi tanır ve haddini bilir...

inşallah bizlerde nefsimize hakim oluruz... Amin
Allah razı olsun yorumların için. evet nefsini bilen Rabbini bilir Rabbini bilen de haddini bilir. bütün düzenlerimizi organize eden ve bizi yaradan allahı bilip acizliğimizin farkına varmalıyız ve de O yüce Yaradana hesap vereceğimizi asla ve asla unutmamalı ve hayatımızı ölümü ve de o hesap gününü aklımızdan çıkartmadan idame ettirmeliyiz
havva362

havva362

Kıdemli Üye · 280 mesaj

kasım hadiselamün aleyküm kardeşim.benim acizane yorumum şöyle olabilir.hatam var ise şimdiden bagışla.
ALLAH haddini bilenlerden eylesin.AMİN.

Allah hepimizi nefsiyle bir an dahi başbaşa bırakmasın(amin) duan duamızdır yorumun ve düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler. Allaha emanet olun.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.