Ölüme dayanmak

3.470 görüntülenme · 29 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Hz Enes'in(ra) annesi Ümmü Süleym (rah), Resulullah'a (sav) ölü üzerine ağlayıp ağıt yapmak üzerine biat vermişti.
Ümmü Süleym o sıralarda Ebu Talha ile evliydi.Ebu Umeyr künyesiyle çağırdıkları bir çocukları vardı.Bir ara Ebu Talha bazı işleri için medine dışına çıktı.Bu arada çocuk hasta oldu ve ve vefat etti.
Annesi Ümmü Süleym çocuğu yıkadı, kefenledi, kokular sürdü ve üzerine birşeyler örtüp,
''Bunun vefat haberini Ebu Talha'ya ancak ben söylececegim'' diyerek evin bir odasına koydu.
Ebu Talha eve geldi.Ümmü Süleym ona karşı süslenip kokulandı.Akşam yemeği hazırladı.Bir ara Ebu Talha:
''Ebu Umeyr ne yapıyor?'' diye sordu.Annesi,
''Yemeğini yiyip uyudu, istirahat ediyor!''dedi
ve sonra ''ey Ebu Talha şu komşulara ne dersin, birisinden emanet birşey almışlar sahibi emaneteni isteyince yüzlerini ekşitiyor, olur mu böyle diye sordu.Ebu Talha,
''Hayır olmaz gönül hoşluğu ile emaneti sahibine vermeliler ''dedi.Bunun üzerine Ümmü Süleym(rah),
''Öyleyse sende oğlun için sabret çünkü Allah verdiği emanetini geri aldı dedi..
Ebu Talha olanlara şaşırdı.Sabahleyin Resulullah'ın (sav) hanımının gece yaptıklarını ve söylediklerini anlattı.Efendimiz(sav)
''Allah geçen gecenizi size mübarek kılsın( dogru yapmış güzel söylemiş ) buyurdu.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Resulullah(sav) buyurur ki;
''Mümin bir kulun çocugu vefat edince, Yüce Allah meleklerine,
''Kulumun çocuğunu aldınız mı? sorar.Melekler,
''Evet '' derler.Yüce Allah,
''Siz onun gönlünün meyvesini en sevdiği ciğer paresini aldınız degil mi '' diye sorar.Melekler,
''Evet Yarabbi öyle oldu'' derler.Yüce Allah,
''Çocuğu vefat edince kulum ne dedi?'' diye sorar.Melekler,
''Sana hamd etti ve ''Biz Allah içiniz, O'ndan geldik ve O'na döneceğiz'' diye telimiyet gösterdi''derler.O zaman Yüce Allah şöyle buyurur;
''O kulum için cennette bir ev yapın , isminide ''hamd evi'' koyun'' buyurur.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

selamun aleyküm hayırlı sabahlar
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Bir hadisi şerifte;''Hiç bir ev yoktur ki ölüm meleği kapısında günde beş kere durmasın''
turk_s

turk_s

Kıdemli Üye · 154 mesaj

Emeğine Sağlik
Allah Razi Olsun
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

tubagünerselamun aleyküm hayırlı sabahlar

aleyküm selam Rabbim bizlerede Böyle demeyi nasip inş .. Ölüme dayanmak ne kadar zor olsada emanet geldik ..Hakettiğimiz yere gitcez.

Allah razı olsun Selametle...

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

selamun aleyküm Allah razı olsun
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gecekondu aleyküm selam Rabbim bizlerede Böyle demeyi nasip inş .. Ölüme dayanmak ne kadar zor olsada emanet geldik ..Hakettiğimiz yere gitcez.

Allah razı olsun Selametle...

cümlemizden Rabbil alemin razı olsun sabreden kullarından yazsın inşaallah selam ve dua ile kalın
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

sa canım kardeşim.tüylerim diken diken oldu.ALLAH razı olsun
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Aleyküm selam kardeşim Allah razı olsun...sizede hayırlı sabahlar selametle inşaallah
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mahsun kulsa canım kardeşim.tüylerim diken diken oldu.ALLAH razı olsun

aleyküm selam ablacım çok anlamlı gerçekten ben çok sevdiğim bir yakınımı kaybedince hocam anlatmıştı
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

zynp_rukiyeAleyküm selam kardeşim Allah razı olsun...sizede hayırlı sabahlar selametle inşaallah

Allah razı olsun ablacım
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

Sayın tubagüner kardeş,

Siteye henüz bugün üye oldum ve ilk hoş geldinz diyen ve Rabbimin selamını alan siz oldunuz.
Ancak sitede beni ilk ağlatanda yine siz oldunuz.

Bu aşağıdaki ibretlik paylaşımı paylaştığınız için çok teşekkür ederim ilk defa okudum. Çok duygulandım.
Sağol kardeş Allah (c.c.) razı olsun

Ölüme dayanmak

--------------------------------------------------------------------------------

Hz Enes'in(ra) annesi Ümmü Süleym (rah), Resulullah'a (sav) ölü üzerine ağlayıp ağıt yapmak üzerine biat vermişti.
Ümmü Süleym o sıralarda Ebu Talha ile evliydi.Ebu Umeyr künyesiyle çağırdıkları bir çocukları vardı.Bir ara Ebu Talha bazı işleri için medine dışına çıktı.Bu arada çocuk hasta oldu ve ve vefat etti.
Annesi Ümmü Süleym çocuğu yıkadı, kefenledi, kokular sürdü ve üzerine birşeyler örtüp,
''Bunun vefat haberini Ebu Talha'ya ancak ben söylececegim'' diyerek evin bir odasına koydu.
Ebu Talha eve geldi.Ümmü Süleym ona karşı süslenip kokulandı.Akşam yemeği hazırladı.Bir ara Ebu Talha:
''Ebu Umeyr ne yapıyor?'' diye sordu.Annesi,
''Yemeğini yiyip uyudu, istirahat ediyor!''dedi
ve sonra ''ey Ebu Talha şu komşulara ne dersin, birisinden emanet birşey almışlar sahibi emaneteni isteyince yüzlerini ekşitiyor, olur mu böyle diye sordu.Ebu Talha,
''Hayır olmaz gönül hoşluğu ile emaneti sahibine vermeliler ''dedi.Bunun üzerine Ümmü Süleym(rah),
''Öyleyse sende oğlun için sabret çünkü Allah verdiği emanetini geri aldı dedi..
Ebu Talha olanlara şaşırdı.Sabahleyin Resulullah'ın (sav) hanımının gece yaptıklarını ve söylediklerini anlattı.Efendimiz(sav)
''Allah geçen gecenizi size mübarek kılsın( dogru yapmış güzel söylemiş ) buyurdu.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

ALLAH RAZI OLSUN AMA ÜZÜLDÜM KİMSEYİ ÜZMEK AMACIMIZ DEGİL ELBETTE SİZE HİTAP ETMAKTE ZORLANIYORUM KENDİNİZİ TANITIRSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM
sivetok

sivetok

tubagünerALLAH RAZI OLSUN AMA ÜZÜLDÜM KİMSEYİ ÜZMEK AMACIMIZ DEGİL ELBETTE SİZE HİTAP ETMAKTE ZORLANIYORUM KENDİNİZİ TANITIRSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM

Sayın tubagüner kardeşim, gözyaşlarım sevinç gözyaşlarıydı. Amacınızın kimseyi üzmek olmadığını anlıyorum efendim.

Acizane bana gelince faninin birisiyim işte.

Nickim rusca bir kelime olup; kırmızı gül roza, imanlı, altın gibi saf ve temiz anlamlarına geliyor.
Beş yıldır Türkiye / İstanbulda ikamet etmekteyim.
Aslen Sivas Kangal doğumluyum.
İletişim Bilimleri ve Ekonomi Fakültelerini bitirdim.
İletişim Bilimleri Üzerine Yardımcı Doçent Doktorum...

Kısaca sivetok veya içinizden nasıl geliyorsa öyle hitap edebilirsiniz efendim.
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm...Çok anlamlı bir paylaşım..Allah(c.c) razı olsun inşallah..
hayırlı günler..Allah(c.c) sevabınıza yazsın inşallah.Amin..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

sivetok
Sayın tubagüner kardeşim, gözyaşlarım sevinç gözyaşlarıydı. Amacınızın kimseyi üzmek olmadığını anlıyorum efendim.

Acizane bana gelince faninin birisiyim işte.

Nickim rusca bir kelime olup; kırmızı gül roza, imanlı, altın gibi saf ve temiz anlamlarına geliyor.
Beş yıldır Türkiye / İstanbulda ikamet etmekteyim.
Aslen Sivas Kangal doğumluyum.
İletişim Bilimleri ve Ekonomi Fakültelerini bitirdim.
İletişim Bilimleri Üzerine Yardımcı Doçent Doktorum...

Kısaca sivetok veya içinizden nasıl geliyorsa öyle hitap edebilirsiniz efendim.

Teşekkür ediyorum Allah razı olsun yeterliydi benim için
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Resul_AcerSelamün aleyküm...Çok anlamlı bir paylaşım..Allah(c.c) razı olsun inşallah..
hayırlı günler..Allah(c.c) sevabınıza yazsın inşallah.Amin..

aleyküm selam Allah razı olsun siz degerli kardeşlerim okumuş ya ne mutlu
sivetok

sivetok

tubagünerTeşekkür ediyorum Allah razı olsun yeterliydi benim için içimden amca demek geliyo açıkçası

Aman tubagüner kardeşim sen ne yaptın öyle. Ne amcası ya ... sen en iyisi sivetok de. Ben ne o kadar yaşlıyım nede amcayım :)

Yard. Doç. Dr. dediysek Türkiye'nin en genç Yard. Doç. Doktoruyum yaa
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

sivetokAman tubagüner kardeşim sen ne yaptın öyle. Ne amcası ya sen en iyisi sivetok de. Ben ne o kadar yaşlıyım nede amcayım :)

kusura bakmayın özür diliyorum sevgili sivetok kardeşim:evet
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.