Giybet Edene Ne Dersiniz?
899 görüntülenme · 9 yanıt
Bir gün Hasan Basrî'ye birisi gelip: "Filan kimse, seni çekiştirdi, gıybet etti." dedi. Buyurdu ki: "Sen o zâtın evine niçin gitmiştin." Adam: "Misafir olarak davet etmişti." dedi. "Sana ne ikram etti?" deyince: "Çeşitli yemekler ve meşrubat.." diye cevap verdi. Hasan Basrî Hazretleri: "Bu kadar yemekleri, içinde sakladın da, bir çift sözü saklayamayıp bana mı getirdin!" buyurdu. Daha sonra kendisinin aleyhinde konuşan kimseye, bir tabak taze hurma ile birlikte, özür dileyerek, şöyle haber gönderdi: "Duyduğuma göre sevaplarını, benim amel defterime geçirmişsin! İsterdim ki, karşılık vereyim! Kusura bakmayın! Bizim hediyemiz sizinki kadar çok olmadı
Esselemü alyküm verahmetullahi veberketuh
Teşekkür ederim, güzel bir paylaşımdı
Teşekkür ederim, güzel bir paylaşımdı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/23354-giybet-edene-ne-dersiniz · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- İman edene, usul kul olana, hayırli işler yapana cehennemden korku yoktur. Kuran-ı Kerim meali 9 cevap
- Abdestli Olmaya devam edene, ALLAH'u Teâlânın Nimetleri Hadis-i Şerif 14 cevap
- Beni talep edene hizmetçi ol İslam Alimlerimiz - Büyüklerimiz 3 cevap
- ALLAH cenneti gücü kadar iyilik edene veriyor Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 4 cevap
- İDRAK EDENE YORUM YOK Resimler 31 cevap
- Talep edene hizmetçi ol Dini Hikayeler 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.