talipamcaVeAleynaAleykümSelamVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Candan Can Yeğen-Can Kızım;
Amin..Cümlemizden inşaAllah.estağfirullah..acize değer katan sizler gibi kıymetli Yeğenlere sahib oluşumuzdur..biz den kaynaklanan bir durum değildir vesselam..hüznümüz Rabbimize mahcubiyetten..layıkıyla kulluk edemeyişimiz..kusurlarımızla mücehhez bir vaziyette iken bir de hiç haketmediği övgüleri görünce daha da kötü bir neticeye vasıl olma korkusudur bizi üzen..kişi kendini en iyi bilendir..dua buyurunuz..gerçekten sadece dua.. sitemizi tavsiye ettiğimiz kardeşlerimiz bunları okuyupta..ya hu şu işe bak bizimki ne mübarek bir zat(!) mış meğerse demezler mi?
Rabbimiz zaten bunun hesabını en evvel sormaz mı?
Allah(CC) razı olsun..duygularınızı anlıyor ve bende hüsn-ü zann'ınız için Rabbime aynı şekilde mahcub etmemesi için yalvarmaktan öte elimden birşey gelmeyecektir.Sahib olmadığımız nitelikleri var mış gibi kabul etmemi ne olur beklemeyin..Dua ..dua ..dua..en güzel verebileceğiniz hediyedir bu aciz amcanıza..Ve umulur ki Rabbimiz bunlarla bizlere Mağfiret ede..
Her zaman dualarımızdasınız inşaAllah..Çalışma sizlerle güzelleşti..kapsamlı dualarla süslendi..ve Cenab-ı Hakk buradan hasıl olacak bir sevab varsa eğer başta sizler olmak üzere katkı yapan-bir FATİHA olsun okuyan..her bir kardeşimizi de nasibdar eylesin inşaAllah.
Evet ilk forumda verdiğim sözdür..Ahiret Yurdunadır görüşme.
Aliye 'de sakın korkmasın amca İzmir'e gelirse diye..
Takılıyorum alınmasın sakın..
Çalışma o noktaya gelsin..o günleri görmek nasib olursa o zaman konuyla ilgili ne yapılabilire bakarız inşaAllah..
Babacığımla ilgili yazmayacağım..bu haksızlık olur..
Ama kısaca bahsetmem gerekirse..Keşke ona layık olabilseydim..keşke onun kadar imani noktada aşkı..eylemi.. gayreti gösterebilseydim..
Altı sene önce 14 Ocak'ta..bir Pazartesi günü(bu senede pazartesi'ne denk geldi..)..Resulullah(SAV) Efendimizle aynı gün..hemen hemen aynı vakitlere tekabül edecek şekilde..ve vurularak(Şehid'dir inşaAllah)..Çarşamda 16 Ocak'ta..yine Peygamber Efendimiz(SAV)'le aynı gün defin edilmişlerdir..
Sünnet-i Seniyye'ye bağlı..her fırsatta Ziyaretlerine ümreye giderdi..Ve polisin müsaade ettiği zamana kadar bekletildik..Ve yüzü hayatında iken görmediğim parlaklıkta ve gülüyordu..(bütün göğsü parçalanmıştı)..ertesi gün..neredeyse 24 saat sonra savcı geldi..yanında hükümet tabibi..ve söylediği şu sözler..Ayet-i Kerimenin sanki o an meali gibiydi(" Yahu doktor..bu canlı..bir baksana..!!!")..
Günlerden Pazartesi..Oruçlu idi..Ömrü vefa etseydi..Hacc'a Eşiyle(Hacı Ablamız..Annemizden sonraki eşini götürmek için) yazılmışlardı...Allah(CC) rahmet eylesin..
Kısaca dedim ama bu vesileyle olsun bahsetmek istedim..
Hakkınızı helal ediniz..çok uzattım..
Babacığınıza yine selamlarımızı iletiniz lütfen..Sizlere de inşaAllah Rabbim Rahmeti-bereket-lutfuyla İhsan'da bulunsun inşaAllah..
Onlarda sizlere dua dalar..sizler de eksik etmeyiniz bu acizleri..
Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
SEYDA YAHYA ABBASİ HAZRETLERİNİN KISACA HAYATI
1940 yılında Batman ilinin Kozluk ilçesine bağlı Ulaşlı köyünde dünyaya gelmiştir. İlk tahsilini alim olan muhterem babası Molla Abdurrahman Efendi'nin yanında yapmıştır.
Çevresindeki bir çok alimden ders almak süretiyle ilmini ilerletmiş, en nihayet Gavs-ı Bilvanisi (Kasrevi) namıyla meşhur üstadı Şeyh Seyyid Abdülhakim el-Hüseyni (ksa) hazretlerine hem zahiren hemde batınen talebe olmuştur.
1957 yılında ilmi icazetini almış ve Gavs hazretlerinin dergahında müderrislik yapmıştır.
1960-61 yıllarında önce Manisa sonra Edirne’de askerlik vazifesini yapan Şeyh Yahya Efendi (ksa) yurdun çeşitli bölgelerinde imam-hatiplik yapmış, son olarak 1987 yılında görevli olduğu Şanlıufa Merkez Hüseyniye Camii’nden emekli olmuştur.
Muhterem üstadı Gavs (ksa) hazretlerinin 1972 yılında Rahmet-i Rahman’a
kavuşmasıyla, O’nun halifesi olan Şeyh Seyyid Muhammed Raşid (ksa) hazretlerine intisab etmiştir.
1987 yılında manevi diploması olan halifelik icazetini de alan kıymetli hocamız, şeyhinin talimatıyla İstanbul’a hicret etmiş ve oraya yerleşmiştir.
Üstadı Seyyid Muhammed Raşid (ksa) hazretlerinin 1993 yılında aniden Refik-i A’la’ya ulaşmasıyla, bir kez daha yüreği yanan Yahya Abbasi hz, Nakşibendi yolunun adabı gereğince artık manevi irşad vazifesine de başlamıştır.
Üstad İstanbul’da irşad vazifesine devam etmekteyken hastalığı sebebiyle özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Geçtiğimiz pazar, sabah namazından sonra kuşluk vakti ise Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur.
Ümmet’in başı sağolsun. Üstad’a rahmet talebelerine sabr-i Cemil niyaz ederiz.
esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu Can Talip Amcam..
Molla Yahya Hz lerini (ksa) ve babacığınızı da listemize dahil eder misiniz amcam..
Rabbul alemin Kabirlerini nurlandırsın, merhumlara mağfiret eylesin, Mekanları Cennet, Makamları Ali olsun inşaAllah..
Babanız (Rh.A) ile ilgili mesajınız beni çok duygulandırdı. ne yazacağımı bilemedim amcam :gulegule Mevla Teala şehadetlerini kabul eylesin, bizleri de şefaatine nail eylesin, ahirette komşu eylesin inşaAllah amcam..Estağfirullah kıymetli Talip amcam, uzatmadınız. Daha ayrıntılı da öğrenmek isteriz inşaAllah..
Dualarınıza kalbi aminler olsun..Muhterem aileniz için de her daim duacı bu aciz..Rabbim onlardan razı ve hoşnut olsun inşaAllah..Babamın da size selamları var amcam. Çok teşekkür ediyor..
bu arada amcam, belirtmek istedim. can Aliyemin gönlü derya gibidir.. Korkmak ne kelime, tam aksine, o da ben de çok isteriz ailenizle tanışabilmeyi :evet Rabbimiz nasip eyler inşaAllah birgün..
selam, baki dualar ve saygılarım ile..Alemlerin Rabbine emanet olunuz inşaAllah..