yazmasını bilmiyor muyuz?''özeleştiri''
1.356 görüntülenme · 11 yanıt
selamun aleyküm.yazıma nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum arkadaşlar.ama ortada çok komik bir durum var.ben bu forumda bir çok arkadaşın yazısını okuyorum dikkat ederseniz konu açmaktan çok yazılanları takip ediyorum.ve bir çok kişinin dikkate almadığı ya da fark edip hiç müdahelede bulunmadığı bir durumla karşılaştığımızı görüyorum.YAZI YAZMAK.daha kestirmesi,yazarken imla ve yazım kurallarına uymamak.iş o kadar vahim bir yere geldi ki artık okuyamıyorum yazılanları.çünkü bir şey anlamıyorum.tamam.noktalama işaretleri ve bazı küçük yazım hataları olabilir bunu hiç yadırgamamak gerekir ama iş hiç de söylediğim gibi değil.yazılar almış başını gidiyor.bir arkadaşımız bir nasihat bin musibetten iyidir demiş.ne anlıyoruz bundan.düşündüğümüzü doğru yazamıyoruz.ben inanıyorum ki bu foruma yazı yazan bir çok arkadaş eğitimli(en azından ortaokul mezunu)hiç mi görmediniz arkadaşlar.lütfen dikkat edelim.sadece biraz önceki örnek değil daha bir çoğu var.dikkat ederseniz göreceksiniz.eleştirdiğimiz zaman da bahaneler hemen yazılacak''önemli olan yazı değil anlatılandır diye''hayır efendim hiç de öyle değil.boşuna görmedik biz bu dersleri.daha türkçemizi değil yazmak konuşamıyoruz bile.lütfen yazarken daha dikkatli olalım.biz koruyamazsak türkçemizi ilerde yok olmaya mahkumdur.günlük konuşma dilimizi buraya taşımayalım.gerçekten çok komik bir hal alıyor.yazanları da karşıdaki insanı yıpratmayacak şekilde eleştirelim.o zaman görülecektir ki o kişi daha özenli ve dikkatli olacaktır.saygılar sunuyorum arkadaşlar.Allah a emanet olun.
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
aleykümselam kardeşim..burada ki uyarı ve sıkıntızı şahsım adına yerinde buluyor ve saygıyla karşılıyorum..eyer ki amacımız bildiklerimizi veya önemli bir çok konuyu paylaşmak ve hep beraber bilmediklerimizi öğrenmek ise bu çaba içersinde olan kardeşlerimize hizmetleri en iyi şekilde sunmak için uyarı ve ikazlara dikkat edeceğiz...
ben alacağımı aldım...uygulamada inşALLAH daha dikkatli olacağız..selam ve dua ile kalın..ALLAH cc emanet olunuz selametle...
ben alacağımı aldım...uygulamada inşALLAH daha dikkatli olacağız..selam ve dua ile kalın..ALLAH cc emanet olunuz selametle...
selamun aleyküm evet çok haklısınız bazen bende dikkat etmiyorum aama yazmak zor oluyo sonuçta kağıda yazmak gibi degil büyük küçük harf nokta virgül derken boşver deyip dikkat etmiyorum ve kendimi kınıyorum
tubagünerselamun aleyküm evet çok haklısınız bazen bende dikkat etmiyorum aama yazmak zor oluyo sonuçta kağıda yazmak gibi degil büyük küçük harf nokta virgül derken boşver deyip dikkat etmiyorum ve kendimi kınıyorum
sa.tubacım harikasın valla.güldürdün beni.kardeşime hak veriyorum.bende aynı hatayı yapıyorum.bende kendimi kınıyorum.
ilginize teşekkür ediyorum.yazınız anlaşılır ve güzel.umarım sadece şu an için geçerli olmaz.kalıcılık hayatınızda vazgeçilmez olsun inşallah.Allah a emanet olun
forum yönetimi var oraya girin Erkan Bey size yardımcı olacaktır.ben kendim bir şekilde değiştirdim ama nasıl olduğunu unuttum.ama yardımcı olacak biri var tabi forum yöneticilerinden illaki.hayırlı günler dilerim.selamet ile kalın
tubagünerselamun aleyküm evet çok haklısınız bazen bende dikkat etmiyorum aama yazmak zor oluyo sonuçta kağıda yazmak gibi degil büyük küçük harf nokta virgül derken boşver deyip dikkat etmiyorum ve kendimi kınıyorum
ben de öyle oluyorum kardeşimin dediği gibi bu kağıda yazmak gibi değil
hemen yazıp geçiyorum hiç dikkat etmiyorum...
ama bir farkı olmalı günlük konuşma diliyle yazı dilinin.yazı insanın kişiliğini bir nevi ortaya çıkarır.azıcık dikkat edilse yeter.tamamen imla kurallarına uyulacak diye bir şey yok kesinlikle.ama duydularımızı düşüncelerimizi anlatırken bir çok kişi garip durumlara düşüyor.selamet ile kalın
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/23343-yazmasini-bilmiyor-muyuz-ozelestiri · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- DECCAL Dahi Kendini Bilmiyor! Risale-i Nur 11 cevap
- kimse bilmiyor... Kendi Şiirleriniz 1 cevap
- müslümanların çoğu daha elhamdülillah ın anlamını bilmiyor Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 1 cevap
- Bu Telefonun Pili Bitmek Bilmiyor Mobil Teknolojiler 8 cevap
- Sönmek bilmiyor Kendi Şiirleriniz 2 cevap
- Güzel namaz kılabiliyor muyuz? Dini Hikayeler 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.