şeytan ile oduncunun dövüşü

4.333 görüntülenme · 42 yanıt

Paylaş:
hafiz mehmet

hafiz mehmet

Kıdemli Üye · 483 mesaj

Odunculukla hayatını kazanan bir zat vardı. Allah'a karşı kulluk" vazifesini yapar, kimsenin ekşisine tatlısına karışmazdı. Bu zahit kişinin bulunduğu köyün yakınında bir köy daha vardı, onlar da dağda kutsal diye kabul ettikleri bir ağaca taparlar, ondan meded beklerlerdi.

Oduncu, bir gün: «Şunların Allah diye taptıkları ağacı kesip odun edeyim, pazarda satarak ekmek parası kazanırım; hem de, bir kavmi Allah'a isyandan kurtarmış olurum» diye düşünerek Allah rızası için ağacı kesmeye karar verdi.

Dağa doğru giderken karşısına acaip suratlı pis bir adam çıkarak nereye gittiğini sordu. Oduncu:

- Halkın Allah diye taparak Allah'a isyan ettikleri ağacı kesmeye gidiyorum, dedi. Adam, oduncuya:

- Ben şeytanım... O ağacı kesmene müsaade etmiyorum, deyince zahit oduncu, şeytana çok kızmıştı.

Öldürmek için hücum ederek yere yatırdı ve üzerine oturup hançerini boğazına dayadı.

Şeytan zahide:

- Ey zahid, sen beni öldüremezsin. Allah bana kıyamete kadar müsaade etmiştir. Fakat gel o ağacı kesme, seninle anlaşalım. Ben sana her gün bir altın vereyim, sen de ağacı kesmekten vazgeç. Hem el ağaca tapıyormuş, günah işliyormuş senin neyine gerek, altınını al işine bak, dedi.

Adam şeytanı bırakmıştı. Şeytan adama, akşam yatıp sabahleyin yastığının altına bakmasını söyledi ve anlaşarak ayrıldılar.

Adam ağacı kesmekten vazgeçip, evine dönmüştü.. Akşam yatıp sabahleyin yastığının altına baktığında, altını gördü. Memnun olmuştu, ikinci gün oldu. Fakat bu sefer şeytan altını koymamıştı. Adam kızıp baltasını aldığı gibi dağa ağacı kesmeye gitti. Fakat yolda yine şeytanla karşılaştılar. Adam şeytana iyice kızmıştı. Görünce:

- Seni sahtekâr seni, kandırdın değilmi beni?., diyerek üzerine hücum etti.

Fakat evvelkinin tam tersine bu sefer şeytan adamı tuttuğu gibi altına aldı. Adam şaşırmıştı. Bu nasıl hâl der gibi şeytanın yüzüne bakıyordu. Şeytan:

- Hayret ettin değil mi? Niçin bana yenildiğinin sebebini söyleyeyim: Dün sen Allah rızası için ağacı kesmeye gidiyordun. Seni değil ben, dünyadaki bütün şeytanlar bir araya gelsek yine yenemezdik. Lâkin şimdi Allah rızası için değil de, sana altını vermediğim için kızdığından gidiyorsun, işte o yüzden bana mağlup oldun ve sana ağacı kesmene müsaade etmeyeceğim, dedi
qbi41

qbi41

Üye · 17 mesaj

çok güzel bir hikaye. Paylaşım için sağol
damlanur75

damlanur75

Üye · 35 mesaj

allah rızası herşeyin üstünde..insan iman aşkıyla bi işe kalkıştımı allah en büyük yardımcısı tabiki..ama bunun farkına vararak ve o ruhla hareket çok önemli..bu paylaşım da çok güzel bi örnek olmuş..allah razı olsun
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

Selamunaleyküm, şeytan-ı lain'e karşı her daim ihlas ve takva silahlarıyla mücehhez olabilmek ,rıza'dan hiç bir şey karşılığı vazgeçmemek.Allah(CC) yar ve yardımcımız olsun inşaallah. Sunduğunuz paylaşım ibret almamıza vesile olması temennisiyle, Allah(CC) razı olsun,selam ve dua ile .
_CpK_

_CpK_

Üye · 30 mesaj

Çok anlamlı hikaye paylaşım için :T
havva362

havva362

Kıdemli Üye · 280 mesaj

hikayeden alınması gereken hisse: yaptığımız her işte eğer Allahın rızasını gözetirsek daha çabuk ve daha kolay galip geliriz
berkanazkara46

berkanazkara46

Aktif Üye · 67 mesaj

Şeytan ile oduncunun döğüşü

Odunculukla hayatını kazanan bir zat vardı. Allah'a karşı kulluk" vazifesini yapar, kimsenin ekşisine tatlısına karışmazdı. Bu zahit kişinin bulunduğu köyün yakınında bir köy daha vardı, onlar da dağda kutsal diye kabul ettikleri bir ağaca taparlar, ondan meded beklerlerdi.

Oduncu, bir gün: «Şunların Allah diye taptıkları ağacı kesip odun edeyim, pazarda satarak ekmek parası kazanırım; hem de, bir kavmi Allah'a isyandan kurtarmış olurum» diye düşünerek Allah rızası için ağacı kesmeye karar verdi.

Dağa doğru giderken karşısına acaip suratlı pis bir adam çıkarak nereye gittiğini sordu. Oduncu:

- Halkın Allah diye taparak Allah'a isyan ettikleri ağacı kesmeye gidiyorum, dedi. Adam, oduncuya:

- Ben şeytanım... O ağacı kesmene müsaade etmiyorum, deyince zahit oduncu, şeytana çok kızmıştı.

Öldürmek için hücum ederek yere yatırdı ve üzerine oturup hançerini boğazına dayadı.

Şeytan zahide:

- Ey zahid, sen beni öldüremezsin. Allah bana kıyamete kadar müsaade etmiştir. Fakat gel o ağacı kesme, seninle anlaşalım. Ben sana her gün bir altın vereyim, sen de ağacı kesmekten vazgeç. Hem el ağaca tapıyormuş, günah işliyormuş senin neyine gerek, altınını al işine bak, dedi.

Adam şeytanı bırakmıştı. Şeytan adama, akşam yatıp sabahleyin yastığının altına bakmasını söyledi ve anlaşarak ayrıldılar.

Adam ağacı kesmekten vazgeçip, evine dönmüştü.. Akşam yatıp sabahleyin yastığının altına baktığında, altını gördü. Memnun olmuştu, ikinci gün oldu. Fakat bu sefer şeytan altını koymamıştı. Adam kızıp baltasını aldığı gibi dağa ağacı kesmeye gitti. Fakat yolda yine şeytanla karşılaştılar. Adam şeytana iyice kızmıştı. Görünce:

Fakat evvelkinin tam tersine bu sefer şeytan adamı tuttuğu gibi altına aldı. Adam şaşırmıştı. Bu nasıl hâl der gibi şeytanın yüzüne bakıyordu. Şeytan:

- Hayret ettin değil mi? Niçin bana yenildiğinin sebebini söyleyeyim: Dün sen Allah rızası için ağacı kesmeye gidiyordun. Seni değil ben, dünyadaki bütün şeytanlar bir araya gelsek yine yenemezdik. Lâkin şimdi Allah rızası için değil de, sana altını vermediğim için kızdığından gidiyorsun, işte o yüzden bana mağlup oldun ve sana ağacı kesmene müsaade etmeyeceğim, dedi.
muhammet islam

muhammet islam

Üye · 31 mesaj

lütfen konumu coğaltacağım diye boşa yer5 kaplıyo sayfa hep sizin biz kendimizinki ni bulamıyoruz
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

şeytan ile oduncunun döğüşü

şeytan ile oduncunun döğüşü

Şeytan zahide:

- Hayret ettin değil mi? Niçin bana yenildiğinin sebebini söyleyeyim: Dün sen Allah rızası için ağacı kesmeye gidiyordun. Seni değil ben, dünyadaki bütün şeytanlar bir araya gelsek yine yenemezdik. Lâkin şimdi Allah rızası için değil de, sana altını vermediğim için kızdığından gidiyorsun, işte o yüzden bana mağlup oldun ve sana ağacı kesmene müsaade etmeyeceğim, dedi. :a17:

Kaynak: Büyük Dini Hikayeler, Osmanlı Yayınevi
delabra17

delabra17

Üye · 14 mesaj

tam ibetlik yani.saolun
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Allahü teala Nefs-i Emmaremizin şerrinden muhafaza eylesin.Nefsinin isteği için yola çıkanın hiç bir zaman muvaffak olamayacağını ne de güzel anlatmış.Paylaşımınız faideli olmuş.Allahü teala razı olsun.
Allahü teâlâ size ve hidâyete kavuşanlara ve Muhammed Mustafâya “aleyhisselâm” tâbi’ olanlara selâmet versin!

Her ne varsa güzel, Onu anmakdan başka,
Hepsi câna zehrdir, şeker dahî olsa!
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Allah rızası için yapılan her işin tadı bir başka oluyor.. işin işine çıkar girdiğinde şeytana da koz vermiş oluyoruz.. Şeytanla mücadelemizde Allah celle celalüh yardımcımız olsun..
Allah razı olsun çok anlamlı bir hikayeydi.. Selam ve dua ile..
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

ben küçükken bunun tv de canlandırlımş halini izlemiştim ilkokula gidiyodum ve çok etkilenmiştim birden o günü hatrladım ALLAH razı olsun selametle......
son gün

son gün

Kıdemli Üye · 118 mesaj

Rabbim razı olsun kardeşim ibret dolu bir paylaşım...
ismaile

ismaile

Mübarek Üye · 1.872 mesaj

oduncu ile şeytan "ibretlik"

oduncu ile şeytan "ibretlik"

ODUNCU İLE ŞEYTAN DÖVÜŞÜ

— Halkın Allah diye taparak Allah'a isyan ettikleri ağacı kesmeye gidiyorum, dedi. Adam, oduncuya:

— Ben şeytanım... O ağacı kesmene müsaade etmiyorum, deyince zahit oduncu, şeytana çok kızmıştı.

Şeytan zahide:

— Ey zahid, sen beni öldüremezsin. Allah bana kıyamete kadar müsaade etmiştir. Fakat gel o ağacı kesme, seninle anlaşalım. Ben sana her gün bir altın vereyim, sen de ağacı kesmekten vazgeç. Hem el ağaca tapıyormuş, günah işliyormuş senin neyine gerek, altınını al işine bak, dedi.

— Seni sahtekâr seni, kandırdın değilmi beni?., diyerek üzerine hücum etti.

— Hayret ettin değil mi? Niçin bana yenildiğinin sebebini söyleyeyim: Dün sen Allah rızası için ağacı kesmeye gidiyordun. Seni değil ben, dünyadaki bütün şeytanlar bir araya gelsek yine yenemezdik. Lâkin şimdi Allah rızası için değil de, sana altını vermediğim için kızdığından gidiyorsun, işte o yüzden bana mağlup oldun ve sana ağacı kesmene müsaade etmeyeceğim, dedi.

* * *
siyah peçe

siyah peçe

Kıdemli Üye · 485 mesaj

rabbim her işimizi kendi rızası için yapan kullarından evelsin bizlerii..amin..
senokli

senokli

Mübarek Üye · 667 mesaj

çok güzelmiş Allah razı olsun...
ismaile

ismaile

Mübarek Üye · 1.872 mesaj

amin ! Rabbim cümlemizden razı olsun niş
MÜNİR ÇETİN

MÜNİR ÇETİN

Yeni Üye · 8 mesaj

Emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım.selametle