AHİRETE GÖÇTÜKLERİNDE, KABİR SUALLERİNİN
LİSAN-I KUR'ANA GÖRE YAPILDIĞINI
BİLİYORMUSUNUZ...!!!
ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE.
2.396 görüntülenme · 25 yanıt
EBRARNISA, post: 482982, member: 61910BEN BUNU BİLMİYODUM. ALLAH RAZI OLSUN. KONU HAKKINDA BAŞVURABİLECEĞİM BİR KAYNAK VEREBİLİRMİSİNİZ.DUA İLE YARADAN'A EMANET OLUN.....
huesniyebende bimiyordum, peki ben simdi arapca bilmiyorum sorulari anlamayacak ve cevap veremeyecekmiyim
zynp_rukiye, post: 482996, member: 63449Allah razı olsun kardeşim evet biliyordum ve ilk sorulan sual MEN RABBÜKE olacak Rabbim dilimize kolaylık versin inşaallah selam ve dua ile...
mahsun kulbilmiyordum şimdi kafam çok karıştı
<DAMLA>SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.
HAYIR, HER İNSAN MÜNKER VE NEKİR'İN SORDUKLARINI ANLAYACAK.
ALLAHIN DİN'İ MÜBİN-İ İSLAMA TABİ OLANLAR KURTULACAK.
KÜFR ÜZERİNE OLANLARIN KURTULABİLMELERİ İÇİN
İLERİ SÜREBİLECEK HİÇ BİR MAZERETLERİ OLAMIYACAK.
ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE.
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BİR ANDA ŞAŞIRDIM KORKTUM BU YAZIYI GÖRÜNCEYE KADAR
RABBİMİZE EMANETSİNİZ...
firdes, post: 483893, member: 59734esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
elhamdülillahi rabbilalemin..
dünyada diller(lisanlar)farklı olabilir ama kabirde ve ahirette kuran lisanı olacaktır kanaatindeyim ve inşallah anlayacağız ve suallere cevap verirken Rabbim dilimize güç versin..dünyada kalbimizdeki imanla inşallah,kekelemeden,düzgün,akıcı ve doğru cevap verebilme umuduyla..:T
selam ve dualarımla..
talipamcaSelamunaleyküm,ders çalışmaya devam,durmak yok diyorsunuz kısacası !.Allah(CC) razı olsun,selam ve dua ile.
CENNET GULUAllah C.c. Razi Olsun, Bilmiyordum....

uzgun_42s.a. Kardeşim.
Eline emegine saglik, ben biliyordum. Bir dini kitapta okumuştum bu konu hakkimda bilgim vardi, hatta orada bu dili bilmeseniz bile konuşabileceksiniz, diyordu ( yani arapçayi)
hatirladigim kadariyla, genede allah c.c razi olsun bilmiyende varmiş,,
gerçi bilmedigimiz o kadar çok bilgi varki...
Selam ve dua ile...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/23108-biliyormusunuz · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.