Ya Susmali Veya Konuşunca Allah'i Zikretmeli

2.338 görüntülenme · 23 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم / Bismillahirrahmanirrahim..

Zünnun-ı Misri şöyle der: İçi yemyeşil bir bağa uğradım, bir de baktım ki genç bir, elma ağacının altında namaz kılıyor. Kendisinin namaz kıldığının farkına varmadan selam verdim. Selamımı almadı. Tekrar selam verdim. Yine selamımı almadı. Sonra namazını uzatmadı. Namazını bitirdikten sonra parmağı ile toprak üzerine şu şiiri yazdı:

“Dil konuşmaktan men olundu. Çünkü o düşmanlığa sebebtir, belki afetleri celbedendir. Konuştuğun vakit, Rabbini zikret. O’nu unutma ve her halinde O’na hamdet”.

Bunu okuduğum vakit uzun uzun ağladım. Sonra ben de parmağımla yere şu şiiri yazdım:

“Hiçbir yazan yoktur ki, yerde çürümesin, fakat zaman, ellerin yazdığını, devamlı saklar. Elinde kıyamet günü gördüğün vakit seni sevindirecek, olandan başka bir şey yazma.”

O genç, bunu okuduğu vakit, şiddetle haykırdı, sonra vefat etti. Onu kefenleyip defnetmek istedim, fakat:

“Onun cenazesini melekler kaldıracaktır” diye bir ses işittim. Bunun üzerine çekilip ağaca doğru yürüdüm ve ağacın altında iki rekât namaz kıldım. Sonra cenazenin bulunduğu yere baktım. Cenazeden ne bir eser gördüm ve ne de bir haber alabildim. Kullarına istediği gibi ihsan eden Allahü Teala’yı tesbih ederim.
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

esselamun aleykum....cok guzel bi paylasim emegine saglik...selma ve dua ile.....
Kullarına istediği gibi ihsan eden Allahü Teala’yı tesbih ederim.
<DAMLA>

<DAMLA>

gonulturkeresselamun aleykum....cok guzel bi paylasim emegine saglik...selma ve dua ile.....
Kullarına istediği gibi ihsan eden Allahü Teala’yı tesbih ederim.

ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞİM...OKUDUGUN İÇİN :T
RABBİMİZE EMANETSİN...B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm güzel kardeşim.. Çok güzel bir paylaşımdı. Allah razı olsun, emeğinize sağlık..''Kişi, ya hayır söylesin, ya da sussun'' hadisini hatırlattı.. İbretlenenlerden oluruz inşallah..Rabbimiz sevabınıza yazsın inşallah kardeşim..Selam ve dua ile..Allah'a emanetsiniz..B)B)
<DAMLA>

<DAMLA>

aliye_aliyeSelamün Aleyküm güzel kardeşim.. Çok güzel bir paylaşımdı. Allah razı olsun, emeğinize sağlık..''Kişi, ya hayır söylesin, ya da sussun'' hadisini hatırlattı.. İbretlenenlerden oluruz inşallah..Rabbimiz sevabınıza yazsın inşallah kardeşim..Selam ve dua ile..Allah'a emanetsiniz..B)B)

aleykum selam sitemizin gülüB)
Amin amin...inşallah daima rabbim yar ve yardımcın olsun
rabbim senden razı olsun...
RABBİMİZE EMANETSİN...B)
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

“Hiçbir yazan yoktur ki, yerde çürümesin, fakat zaman, ellerin yazdığını, devamlı saklar. Elinde kıyamet günü gördüğün vakit seni sevindirecek, olandan başka bir şey yazma.”

selamünaleyküm..güzel bir paylaşım..manası çok büyük..ALLAH cc bizleri doğrudan ve doğru yoldan ayırmasın inşALLAH..selam ve dua ile klaın selametle kardeşim...
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm
Emeğine sağlık çok güzel bir hikayeydi içim bi tuhaf oldu Rabbim sen çok büyüksün şükürler olsun sana
Selametle Kal
aşk-ı vefa

aşk-ı vefa

Üye · 26 mesaj

selamunaleyküm kardeşim ellerine sağlık çok güzel Rabbbim hepimizdin razı olsun..:)
<DAMLA>

<DAMLA>

rüyam3Selamün Aleyküm
Emeğine sağlık çok güzel bir hikayeydi içim bi tuhaf oldu Rabbim sen çok büyüksün şükürler olsun sana
Selametle Kal

aleyküm selam
ellerinize saglık cevapladığınız için Allah razı olsun
minik rüya'yla rabbimize emanetsiniz rabbim hep sizin yanınızda olsun....B)
<DAMLA>

<DAMLA>

KAAN ERDEM“Hiçbir yazan yoktur ki, yerde çürümesin, fakat zaman, ellerin yazdığını, devamlı saklar. Elinde kıyamet günü gördüğün vakit seni sevindirecek, olandan başka bir şey yazma.”

selamünaleyküm..güzel bir paylaşım..manası çok büyük..ALLAH cc bizleri doğrudan ve doğru yoldan ayırmasın inşALLAH..selam ve dua ile klaın selametle kardeşim...

alyküm selam kardeşim
amin inşallah...rabbim sizden razı olsun
rabbimize emanetsin...B)
<DAMLA>

<DAMLA>

aşk-ı vefaselamunaleyküm kardeşim ellerine sağlık çok güzel Rabbbim hepimizdin razı olsun..:)

aleykum selam
amin kardeşim rabbim hepimizden razı olsun
rabbimize emanetsin...B)
<DAMLA>

<DAMLA>

gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Eyy evreni yoktan vareden Allahım ,
Başımda Seni Düşünmekten seni sevmekten başka ne varsa hepsi hatanın kendisidir.
Dilde Seni zikretmekten , tesbih etmekten başka ne varsa hepsi sapıklıktır , boştur
... MEVLANA ... B)

s.aleyküm Allah razı olsun çok güzel bi paylaşım olmuş ....

<DAMLA>

<DAMLA>

gecekonduEyy evreni yoktan vareden Allahım ,
Başımda Seni Düşünmekten seni sevmekten başka ne varsa hepsi hatanın kendisidir.
Dilde Seni zikretmekten , tesbih etmekten başka ne varsa hepsi sapıklıktır , boştur
... MEVLANA ... B)

s.aleyküm Allah razı olsun çok güzel bi paylaşım olmuş ....

rabbim senden de razı olsun kardeşim ellerine saglık...
rabbimize emanetsin...B)
<DAMLA>

<DAMLA>

<<Ya Susmali Veya Konuşunca Allah'i Zikretmeli>>
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم / Bismillahirrahmanirrahim..

.

Allah c.c razı olsun değerli kardeşim

çok düşündürücü ve güzel bir yazı
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Ya Susmali Veya Konuşunca Allah'i Zikretmeli, Allah razı olsun kardeşim...

<DAMLA>

<DAMLA>

berat05بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم / Bismillahirrahmanirrahim..

.

Allah c.c razı olsun değerli kardeşim

çok düşündürücü ve güzel bir yazı

gözlerinize saglık
selam ve dua ile
<<B)>>
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah razı olsun kardeşim, Emeklerinize sağlık,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

<DAMLA>

<DAMLA>

Delete

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah razı olsun kardeşim, Emeklerinize sağlık,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

aleykum selam kardeşim amin inşallah gözlerinize yorumunuza saglık inşallah rabbim sizden de razı olsun inşallah
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.