Allah Rasulü çirkin isimleri değiştirmiştir

4.624 görüntülenme · 34 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

''Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çagırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın''
Bu hadisten anlaşıldığına göre Efendimiz'in çocuklara güzel isimler verilmesini tavsiye ettiği ve çirkin isimleri ise istemediği anlaşılıyor.Nebiler Server'inin hayatına baktığımızda çevresinde bulunan ve isimleri güzel olmayan ki,şilerin isimlerini değiştirdiğini görüyoruz.Mesela ''Asiye'(isyan eden) veya savaş ve düşmanlık ifade eden ismleri kaldırıp yerine ''Cemile''(güzel) ismini koymuştur.
Hepimizin ismini çok duydugu meşhur hadis varisi Hz. Ebu hureyre'nin ismi önceleri Abdüşsems'tir.Allah Rasulu ''İnsan ayın, güneşin kulu olamaz; sen Abdurrahman 'sın diyerek Ebu Hureyre'nin adını ''Abdurrahman '' olarak değiştirmiştir.
Peygamber Efendimiz'in güzel manalı olan bazı isimleri daha güzeliylede değiştirdigide olmuştur .Mesela Peygamber efendimiz ''iyi insan kusursuz kimse , günahsız'' anlamına gelen Berre ismini Zeynep ismiyle değiştirmiştir.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

selam ve dua ile cümlemizden Allah'u Teala razı olsun
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

Selamun Aleyküm

ALLAH Razi Olsun__B)
Emeginize Saglik
islam_güneşi

islam_güneşi

Kıdemli Üye · 366 mesaj

güzel paylaşım.bilmiyordum.teşekkürler.selamet ile
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Bahar_58
Selamun Aleyküm

ALLAH Razi Olsun__B)

Emeginize Saglik

aleyküm selam Allah razı olsun
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

islam_güneşigüzel paylaşım.bilmiyordum.teşekkürler.selamet ile

sagolun katkımız olduysa ne mutlu
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

İŞTE BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ.İSMİMİN HİÇBİR ANLAMI YOK.DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM AMA ANNEM KULAĞINA OKUNDU OLMAZ DİYOR.E GÜZEL ANAM CANIM ANAM KULAĞIMA EZAN OKUTMAK AKLINA GELDİDE NİYE GÜZEL İSİM KOYMAK AKLINIZA GELMEDİ CANIM ANAM.
mabet_bekcisi

mabet_bekcisi

Mübarek Üye · 1.027 mesaj

mahsun kulİŞTE BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ.İSMİMİN HİÇBİR ANLAMI YOK.DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM AMA ANNEM KULAĞINA OKUNDU OLMAZ DİYOR.E GÜZEL ANAM CANIM ANAM KULAĞIMA EZAN OKUTMAK AKLINA GELDİDE NİYE GÜZEL İSİM KOYMAK AKLINIZA GELMEDİ CANIM ANAM.

İÇİN RAHAT DEĞİLSE DEĞİŞTİREBİLİRSİN ANNE TABİ BİRAZ ZAHMETLİ OLUYO MAHKEME KARARI FELAN.AMA İSİMLERİMİZİN ANLAMLI OLMASINA ÇOK DİKKAT ETMEK LAZIM
mabet_bekcisi

mabet_bekcisi

Mübarek Üye · 1.027 mesaj

Selam Ve Dua Ile Eline Emeğine Sağlik Kardeş Paylaşimin Için
Eğer Bir Ailenin 3 Oğlundan Birine Muhammed Ismi Koymadiysa Bu Aptalliktir
Diye Bir Yazi Okumuştum Ama Inşallah Son Kelimemi Yanliş Hatirlamiyorumdur
nevin_70

nevin_70

Mübarek Üye · 885 mesaj

Allah Razi Olsun ,dua Ile Kal
su misali

su misali

Kıdemli Üye · 154 mesaj

kızımın adı berre babası bu ismi koymamızı çok istedi acaba değiştirmemiz mi lazım
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

nevintercanAllah Razi Olsun ,dua Ile Kal

cümlemizden selam ve dua ile Allah'a emanet olun
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

su misalikızımın adı berre babası bu ismi koymamızı çok istedi acaba değiştirmemiz mi lazım

ablacım hayır bu örnegi güzel manaalı olan bazı isimlerin daha güzelleriyle değiştirilmesi açısından verilmiştirberre ismi iyi insan kusursuz insan anlamına geliyor
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mabet_bekcisiSelam Ve Dua Ile Eline Emeğine Sağlik Kardeş Paylaşimin Için
Eğer Bir Ailenin 3 Oğlundan Birine Muhammed Ismi Koymadiysa Bu Aptalliktir
Diye Bir Yazi Okumuştum Ama Inşallah Son Kelimemi Yanliş Hatirlamiyorumdur

allah razı olsun
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mahsun kulİŞTE BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ.İSMİMİN HİÇBİR ANLAMI YOK.DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM AMA ANNEM KULAĞINA OKUNDU OLMAZ DİYOR.E GÜZEL ANAM CANIM ANAM KULAĞIMA EZAN OKUTMAK AKLINA GELDİDE NİYE GÜZEL İSİM KOYMAK AKLINIZA GELMEDİ CANIM ANAM.

olsun ablam hayırlısı olsun inSALLAH
ekremeee

ekremeee

Mübarek Üye · 3.902 mesaj

allah razı olsun emeğizine sağlık
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

ekremeeeallah razı olsun emeğizine sağlık

Rabbimiz cümlemizden razı olsun inşaallah selametle...:H
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

-Tuğba-
''Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çagırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın''
Bu hadisten anlaşıldığına göre Efendimiz'in çocuklara güzel isimler verilmesini tavsiye ettiği ve çirkin isimleri ise istemediği anlaşılıyor.Nebiler Server'inin hayatına baktığımızda çevresinde bulunan ve isimleri güzel olmayan ki,şilerin isimlerini değiştirdiğini görüyoruz.Mesela ''Asiye'(isyan eden) veya savaş ve düşmanlık ifade eden ismleri kaldırıp yerine ''Cemile''(güzel) ismini koymuştur.
Hepimizin ismini çok duydugu meşhur hadis varisi Hz. Ebu hureyre'nin ismi önceleri Abdüşsems'tir.Allah Rasulu ''İnsan ayın, güneşin kulu olamaz; sen Abdurrahman 'sın diyerek Ebu Hureyre'nin adını ''Abdurrahman '' olarak değiştirmiştir.
Peygamber Efendimiz'in güzel manalı olan bazı isimleri daha güzeliylede değiştirdigide olmuştur .Mesela Peygamber efendimiz ''iyi insan kusursuz kimse , günahsız'' anlamına gelen Berre ismini Zeynep ismiyle değiştirmiştir.

Daha önce aile büyüklerimden duymuştum ama tam olarak hafızamda değil. yanlış bir bilgiya paylaşmak istemiyorum DALKIMLA ilgili birşeyde ..
her neyse emeğine sağlık konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımız sayenizde bilinçleniyor ALLAH RAZI OLSUN
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BÖYLE BİŞEY DUYMUŞTUM AMA TAM BİLMİYODUM VERDİĞİN İLGİLER İÇİN ALLAH RAZI OLSUN YARIN ÖBÜRGÜN ALLAH KISMET EDRSE EVLENİRSEM ÇOCUĞUMUN İSMİNE DİKKAT EDİCEM.EFENDİMİZ SEVEBİLİCEĞİNE DÜŞÜNDÜĞÜM İSMLERİ KOYAMAYA ÇALIŞICAM.ALLAHA EMANET OLUN.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

SAFİYEDaha önce aile büyüklerimden duymuştum ama tam olarak hafızamda değil. yanlış bir bilgiya paylaşmak istemiyorum DALKIMLA ilgili birşeyde ..
her neyse emeğine sağlık konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımız sayenizde bilinçleniyor ALLAH RAZI OLSUN

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun hayırlı akşamlar
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.