Namaz Kilanlara Iftar
1.721 görüntülenme · 20 yanıt
abbasi halifesi harun reşid bir ramazan günü behlül dana 'ya tembih etti: _akşam namazında camiye git,namazını kılan herkesi iftara davet et. Akşam oldu,namaz kılındı,namazdan sonra behlül 5 -10 kişilik bir grupla çıkageldi.harun reşid şaşırdı:-behlül bunlar kim?ben sana namaz kılan herkesi saraya iftara çağır diye tenbih etmedim mi?sen o kadar cemaatin arasından bir sofralık bile adam getirmemişsin. -efendimiz , siz bana camiye gelenleri değil,namaz kılanları iftara çağır dediniz.namazdan sonra bendeniz cami kapısında durdum,çıkan herkese imamımn hangi sureyi okuduğunu sordum.onuda yalnız bu getirdiğim kişiler bildi.camiye gelen çoktu;ama namaz kılan yalnız bunlarmış.
tevhiteris.a çok güzel her camiiye giden namaz kılmıyor.
ALEYKÜME SELAM...RABBİM HERŞEYİ BİLEN VE GÖRENDİR.
<DAMLA>AMİN... RABBİM NAMAZLARIMIZI KABUL ETSİN ELLERİNİZE SAGLIK ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUN
ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.SELAMETLE KALIN
sa.eşim Geçen Sabah Namazi Için Camiye Gitti.kalabalikmi Diye Sordum.15-20kişi Vardi Dedi.neden Camiler Sadece Cuma Ve Ramazanda,kandillerde Dolup Taşiyor?
Selamünaleyküm emeğine yüreğine sağlık güzel bi paylaşım da ben konuda anlatılan konsantrasyon işini pek beceremiyorum aklım başka başka yerlere gidiyor tabi bunu istiyerek yapmıyorum gördüğüm kadarıyla siz bu tür yani benim gibi namaza konsantre olamayanları bilerek yapıyor gibi görüp yadırgıyorsunuz neyse ALLAH dosdoğru namaz kılan kullarından eylesin bizleri ne diyim selametle...
baba431Selamünaleyküm emeğine yüreğine sağlık güzel bi paylaşım da ben konuda anlatılan konsantrasyon işini pek beceremiyorum aklım başka başka yerlere gidiyor tabi bunu istiyerek yapmıyorum gördüğüm kadarıyla siz bu tür yani benim gibi namaza konsantre olamayanları bilerek yapıyor gibi görüp yadırgıyorsunuz neyse ALLAH dosdoğru namaz kılan kullarından eylesin bizleri ne diyim selametle...
.............................................................................
umeyyes.a. kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık MEVLA bizllerede hakkıyla namazımızı kılanlardan eylesin işl. a.e.o.
AS.AMİN. KARDEŞİM
Selamun Aleyküm.Evet bazen insan farkında olmadan düşüncelere dalabiliyor malesef :s Bende hemen kendimi (Rabbim nasip eder inşallah gerçeğini) kabedeymişim gibi ve yanımda yüzlerce kişiyle birlikte namazdaymışız gibi düşünüyorum.Ozaman daha bir güzel oluyor namazım.
zamannamazSelamun Aleyküm.Evet bazen insan farkında olmadan düşüncelere dalabiliyor malesef :s Bende hemen kendimi (Rabbim nasip eder inşallah gerçeğini) kabedeymişim gibi ve yanımda yüzlerce kişiyle birlikte namazdaymışız gibi düşünüyorum.Ozaman daha bir güzel oluyor namazım.
ALEYKÜME SELAM. BUNU DENİCEM BUNDAN SONRA
mahsun kulABBASİ HALİFESİ HARUN REŞİD BİR RAMAZAN GÜNÜ BEHLÜL DANA 'YA TEMBİH ETTİ: _AKŞAM NAMAZINDA CAMİYE GİT,NAMAZINI KILAN HERKESİ İFTARA DAVET ET. AKŞAM OLDU,NAMAZ KILINDI,NAMAZDAN SONRA BEHLÜL 5 10 KİŞİLİK BİR GRUPLA ÇIKAGELDİ.HARUN REŞİD ŞAŞIRDI:-BEHLÜL BUNLAR KİM?BEN SANA NAMAZ KILAN HERKESİ SARAYA İFTARA ÇAĞIR DİYE TENBİH ETMEDİM Mİ?SEN O KADAR CEMAATİN ARASINDAN BİR SOFRALIK BİLE ADAM GETİRMEMİŞSİN. -EFENDİMİZ , SİZ BANA CAMİYE GELENLERİ DEĞİL,NAMAZ KILANLARI İFTARA ÇAĞIR DEDİNİZ.NAMAZDAN SONRA BENDENİZ CAMİ KAPISINDA DURDUM,ÇIKAN HERKESE İMAMIMN HANGİ SUREYİ OKUDUĞUNU SORDUM.ONUDA YALNIZ BU GETİRDİĞİM KİŞİLER BİLDİ.CAMİYE GELEN ÇOKTU;AMA NAMAZ KILAN YALNIZ BUNLARMIŞ.
SELAMÜN ALEYKÜM MASUM KUL.
O NAMAZ KILMAYANLARDA HERHALDE KALPLERİ ŞÖYLE NİYET EDİYORDUR.
UYDUM İMAMA,
AKLIMI VERDİM
DÜNYAYA :
evet:evet:evet ALLAHIMA EMANET OL.
baba431Selamünaleyküm emeğine yüreğine sağlık güzel bi paylaşım da ben konuda anlatılan konsantrasyon işini pek beceremiyorum aklım başka başka yerlere gidiyor tabi bunu istiyerek yapmıyorum gördüğüm kadarıyla siz bu tür yani benim gibi namaza konsantre olamayanları bilerek yapıyor gibi görüp yadırgıyorsunuz neyse ALLAH dosdoğru namaz kılan kullarından eylesin bizleri ne diyim selametle...
YARASI OLAN GOCUNUR ARKADAŞ.
SENİN KALBİNE ŞEYTAN TAHT KURMUŞSA BAŞKASININ NE SUÇU VAR.HEM AKLINA BAŞKA ŞEYLER GELİYORSA NEDEN TÖVBE ETMİYORSUNDA SAGA SOLA SALDIRIYON.BURASI ARENAMI.
aişeeSelamünaleyküm Allah Razi Olsun Yüreğine Sağlik Rabbim Hepimizi Namazini En Doğru Kilanlardan Eylesin Ve Hepimizi Uyuşukluk Hastaliğindan Korusun Allaha Emanet Olun
aleyküme selam kardeşim.allah razı olsun.amin inşallah.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/22717-namaz-kilanlara-iftar · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.