fikir türetmece.......
6.010 görüntülenme · 74 yanıt
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
Dost hiç bir karşılık beklemeden iyi günde kötü günde yanında olan hayatta herşeyini paylaşacağın güvendiğin inandığın kişidir..
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Dostlar irmak gibidir. kiminin suyu az, kiminin çok... kiminde ellerin islanir yalnizca, kiminde ruhun yikanir boydan boya.

KAAN ERDEMdostumu kaybettim...canım kardeşimi...
sa cidden böyle bişey oldumu eğer olduysa başın sağolsun üzüldüm adına
aeol

Öncelikle selam aleyküm bu özel konuyu açtığın için tşkr ederim bence dostluk tanımlama ile değil yaşamayla gerçekleşir bunla ilgili güzel sözlerde var;Dost sanma şanlı vaktinde dost olanı,dost bil gamlı vaktinde elinden tutanı... diye ama ben yaşadığımız çağda gerçek dostlukların ollduuğunu sanmıyorum olsa bile çok azdır son sözüm;Dostluğu allah korur kurda yem etmez gönülde oldumu gözde gerekmez...
ve aleyküm selam yorumun ve sözler içinde teşekkürler ayrıca evet insanın hayatındaki dost sayısı bir elin parmakları adedince ya vardır ya yoktur...nedenir başka bilmem....
hatasız dost arayan dostsuz kalır...
hatasız dost arayan dostsuz kalır...

cennet yolcusuS.a ölüm Rabbe Kavuşmaksa Insan Niçin Düşsün Yasa
ve aleyküm selam çok doğru söylemişsin.inşallah yasa düşenlerden olmayız...

* Ariflerin ölümüne üzülmeyin o gafillerin gözünden kaybolmak içindir. Süleyman Hilmi Tunahan
* Ayakta ölmek, dizüstü yaşamaktan iyidir. Tactius
* İnsanlar uykudadır, öldükleri vakit uyanırlar. Hadis-i Şerif
* Kabre yılanlar dışardan gelir sanmayınız. Sizin kötü amelleriniz kabirde sizin için engerek yılanıdır. Abbadi
* Ölenin kıyameti kopmuştur. Hadis-i Şerif
* Ölümü istemek güzel değildir. Ölüme hazırlıklı olmak güzeldir. Mehmet Feyiz Efendi
* Ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim. Montaigne
* Ölüm, bazen ceza, bazen bir armağan, çoğu zaman da bir lütuftur. Seneca
Ölülere kötü söylemeyin. Zira bu sebeple hayattaki yakınlarını incitmiş olursunuz. Hadis-i Şerif
* Ölüm eski bir şeydir, amma her insana yeni görünür. Turgenyev
Sana nasihat edici olarak ölüm yeter. Hadis-i Şerif
* Üç şey ölümün ardından kabre gider: Ailesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi döner, birisi kalır. Dönenler: ailesi ve malı, kalan da: amelidir. Hadis-i Şerif
Meyve veren ağaca kuru denilmediği gib, eseri devam eden zevâta da ölü denmez. Süleyman Hilmi Tunahan
* Ayakta ölmek, dizüstü yaşamaktan iyidir. Tactius
* İnsanlar uykudadır, öldükleri vakit uyanırlar. Hadis-i Şerif
* Kabre yılanlar dışardan gelir sanmayınız. Sizin kötü amelleriniz kabirde sizin için engerek yılanıdır. Abbadi
* Ölenin kıyameti kopmuştur. Hadis-i Şerif
* Ölümü istemek güzel değildir. Ölüme hazırlıklı olmak güzeldir. Mehmet Feyiz Efendi
* Ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim. Montaigne
* Ölüm, bazen ceza, bazen bir armağan, çoğu zaman da bir lütuftur. Seneca
Ölülere kötü söylemeyin. Zira bu sebeple hayattaki yakınlarını incitmiş olursunuz. Hadis-i Şerif
* Ölüm eski bir şeydir, amma her insana yeni görünür. Turgenyev
Sana nasihat edici olarak ölüm yeter. Hadis-i Şerif
* Üç şey ölümün ardından kabre gider: Ailesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi döner, birisi kalır. Dönenler: ailesi ve malı, kalan da: amelidir. Hadis-i Şerif
Meyve veren ağaca kuru denilmediği gib, eseri devam eden zevâta da ölü denmez. Süleyman Hilmi Tunahan

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/22603-fikir-turetmece · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.