Melekleri Biz Neden Göremiyoruz

2.692 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

Hacı Bayram veli hazretlerinin geliboluda yaşayan iki kardeş öğrencisi varmış.Bu iki kardeş çok mubarek zatlarmış.Camilerde insanlara vaaz veriyorlarmış.Bir gün küçük kardeş geliboluda büyük bir camide vaaz verirken caminin kapısında abisinin onu tebessüm ederek dinlediğini görmüş.Fakat abisi vaaz bitene kadar kapıda kardeşini tebessüm ederek dinlemiş.İçeri girmemiş.Sohbet bitincede gitmiş.Vaaz veren küçük kardeş koşarak annesinin yanına gitmiş.

---Anne abim camide ben vaaz verirken kapıda beni tebessüm ederek dinledi içeri girmedi.İçeri neden girmediğini ağabeyimden öğrenirmisin acaba bir kusur mu işledim.---

Annesi bunun üzerine büyük oğlunun evine gider.Büyük oğluna olanları anlatır ve neden camiden içeri girmediğini sorar.Oğlu olanları şöyle izah eder.

---Ben kardeşimin mubarek sözlerini dinlemek için camiye gittim.Fakat içeri tam gireceğimde baktım ki caminin içerisinde melekler kanatlarını yaymışlar kardeşimi dinliyorlar.Ben bu manzara karşısında ne yapacağımı şaşırdım.içerisi meleklerle doluydu tıklım tıklım dı.Meleklerin kanatlarına basmamak için içeri girmedim kardeşimi kapıdan dinledim.---

Bunun üzerine Anne olanları küçük oğluna aktarır.Fakat küçük oğlu çok üzülmüştür.Annesi sevinmen gerekirken sen üzülüyosun oğlum neden diye sorar.Küçük oğlu

---Anne abim melekleri gördüğü halde ben neden göremiyorum.bunun cevabı sende anne iyi düşün der---

Anne bir hayli düşündükten sonra cevabını bulmuştur.hemen oğluna anlatır.

----Oğlum sen küçüktün süt emiyodun.Bir gün namaza durdum tam osırada sen ağlamaya başladın.Komşumuz bizde misafirdi seni emzirmeye başladı.Hemen namazdan çıktım Komşuya abdestli olup olmadığını sordum.Abdesti yokmuş.sen bu sütten birkaç yudum içtin.Bense sizi hiç abdestsiz emzirmedim.---
Şimdi anlamıştı küçük kardeş melekleri neden göremediğini.Abdestsiz süt
EVET KARDEŞLERİM SİZCE BİZ NEDEN MELEKLERİ GÖREMİYORUZ BİR DÜŞÜNÜN.?
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

Ağzina Yüreğine Sağlik Evet Hiç Düşünmemiştim.acaba Evlatlarin Hayirsiz Olmasinin Bir Sebebide Bu Olabilirmi
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Allah Razi Olsun çok Güzel Bir Paylaşim......hayrunnisa Kardeşim şehitlerimiz Için Hatim Başlattim,katkilarini Bekliyorum.allaha Emanet Ol.dua Ile.
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm
Ben kızımı 6 ay emzirebildim sonra kendiliğinden bıraktı ama benim bundan hiç haberim yoktu çevremdede hiç böyle bişey duymadım duysaydım yapardım ama şuda var ilk aylar lohusalık döneminde alınan abdestler geçerli olur mu? Buda kafamı karıştırdı çevrem çok hamile tanıdıklarım var onlara söylesem mi acaba?:!
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

mahsun kulAğzina Yüreğine Sağlik Evet Hiç Düşünmemiştim.acaba Evlatlarin Hayirsiz Olmasinin Bir Sebebide Bu Olabilirmi

sagol kardesim selam ve dua ıle
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

rüyam3Selamün Aleyküm
Ben kızımı 6 ay emzirebildim sonra kendiliğinden bıraktı ama benim bundan hiç haberim yoktu çevremdede hiç böyle bişey duymadım duysaydım yapardım ama şuda var ilk aylar lohusalık döneminde alınan abdestler geçerli olur mu? Buda kafamı karıştırdı çevrem çok hamile tanıdıklarım var onlara söylesem mi acaba?:!

a.s bence hocalarımızdan ve dını kıtaplarımızdan bakarsan senın için hayırlı olur kardesim
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

keltepeAllah Razi Olsun çok Güzel Bir Paylaşim......hayrunnisa Kardeşim şehitlerimiz Için Hatim Başlattim,katkilarini Bekliyorum.allaha Emanet Ol.dua Ile.

sagol kardesım tabı katılırım hatta bu konuda cemaatekı kardeslerımde katılır
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

sa evet bu kıssayı biliyorum..daha öncede duymuştum..abdestsiz çocuk emzirmek...eğer buna dikkat etsek melekleri göremeyiz belki ama suç işleyen bireyler yetişmemiş oluruz bence...

aeol
eminn_

eminn_

Kıdemli Üye · 380 mesaj

Allah razı olsun paylaşımın için ibretlik bi hikaye...
kbraa

kbraa

Aktif Üye · 61 mesaj

cok güzel bır konu Allah razı olsun emın kardeşiminnn dediği gibi ibretlık bir hıkaye.........
eminn_

eminn_

Kıdemli Üye · 380 mesaj

benim gönderdiğim yazılarıda okursan sevinirim bu arada:)
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

Nevin_1982, post: 474856, member: 58484sa evet bu kıssayı biliyorum..daha öncede duymuştum..abdestsiz çocuk emzirmek...eğer buna dikkat etsek melekleri göremeyiz belki ama suç işleyen bireyler yetişmemiş oluruz bence...

aeol

as kardesım
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

eminn_Allah razı olsun paylaşımın için ibretlik bi hikaye...

sendende kardesım selam ve du aıle inşallah
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

eminn_benim gönderdiğim yazılarıda okursan sevinirim bu arada:)

tamam inşallah kardesım vaktım olursa fazla gırmıyorum çünkü
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

kbraacok güzel bır konu Allah razı olsun emın kardeşiminnn dediği gibi ibretlık bir hıkaye.........

sagol kardesım yaradanımda senden razı olsun
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

neden düşünmüyorsunuz.meleklerin kanadı oldugunu kim çıkardı varsa KAÇ KANATLILAR HALA DAHA MÜSLÜMANLAR NELERLE UĞRAŞIYOR ŞAŞIRIYORUM VE ÜZÜLÜYORUM.İHLASINIZDAN ZERRE ŞÜPHEM YOK AMA ÇOK İLİMSİZSİNİZ
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

tevhiterineden düşünmüyorsunuz.meleklerin kanadı oldugunu kim çıkardı varsa KAÇ KANATLILAR HALA DAHA MÜSLÜMANLAR NELERLE UĞRAŞIYOR ŞAŞIRIYORUM VE ÜZÜLÜYORUM.İHLASINIZDAN ZERRE ŞÜPHEM YOK AMA ÇOK İLİMSİZSİNİZ

meleklerin bırer nur parcası oldugunu herkes bılır kardesim ama sen ona takıldıysam üzüldüm senın adına çünkü benım bunu yazı yapıştırma sebebım herseyın basının abdest ve besmele olmasıydı inci fikir inşallah anlamışsın selam ve dua ıle
berra34

berra34

Kıdemli Üye · 201 mesaj

BEN BURADAKİ İNCE FIKRI DAHA ÖNCEDENDE BİLİYORDUM VE NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU KISSASLA VURGULADIĞIN İÇİN SAĞOL.ALLAH RAZI OLSUN.çok
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

berra34BEN BURADAKİ İNCE FIKRI DAHA ÖNCEDENDE BİLİYORDUM VE NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU KISSASLA VURGULADIĞIN İÇİN SAĞOL.ALLAH RAZI OLSUN.çok

sagol kardesım benı anladıgın için rabbım senden razı olsun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.