Cennete Ilk Girecek Olan Hanim
5.835 görüntülenme · 50 yanıt
tuanna bakya ne kadar güzel dimi keşke onun tırnağı kadar olabilsek
haklısın kardesım onlar kadar olamaayız ama onun yolundan gıdenlerden oluruz ınşallah
ATA_11selam kardeşim.yaa ne güzel ince düşünceler bunlar.bunu ilk kez okudum sağolasın.
sen sagolasın abım selam ve dua ıle
kardelen83s.a kardeşim bizde onun gibi olabilsek walla bize hberli habersiz kim gelirse kabul ediyoruz
amin inşallah kardesım
Selamun Aleykum Güzel Kardeşim Allah Razi Olsun Paylaşimin Için Ben Bu Hikayeyi Birkez Daha Dinlemiştim Ama Bu Hanimi Başka Bir Sahabinin Hanimi Diye Duymuştum Veysel Karaninin Hayatini Okuduğum Kitapta Da Evli Olduğu Yazmiyordu. Yanlişmi Biliyorum Acaba Rabbimize Emant Ol Kardeşim
derya86Selamun Aleykum Güzel Kardeşim Allah Razi Olsun Paylaşimin Için Ben Bu Hikayeyi Birkez Daha Dinlemiştim Ama Bu Hanimi Başka Bir Sahabinin Hanimi Diye Duymuştum Veysel Karaninin Hayatini Okuduğum Kitapta Da Evli Olduğu Yazmiyordu. Yanlişmi Biliyorum Acaba Rabbimize Emant Ol Kardeşim
aleykum selam bu konuyu bı kardesımıle çok konuştuk benımde onunda bıldıgı kadarıyla hanımı yok dıye ınsallah o bana bı kıtap yollucak bugun yarın gelıcek ama bana gelen maılde bu aynen yazıyodu neyse hayırlısı ben ana temaya bakarım kardesım selametle inş
s.a ...evet arkadaşlar bizde onların bi tırnağı kadar olabilsek...Allah razı olsun arkadaşım.çok güzel bir konuydu...
yağmur perisis.a ...evet arkadaşlar bizde onların bi tırnağı kadar olabilsek...Allah razı olsun arkadaşım.çok güzel bir konuydu...
sagol kardesım
mihr_mardinallahu alem... kimin ennete gidecğeini kimin gitmeyeceğini en en güzel şekilde biliyor bu konuda konuşmak uygun dğeil bence... ?
selam ve dua ile.
kıssa dan hisse cıkarmak gıbı kardes
tevhiteriabana biraz uydurma geldihirette cinsiyet olacakmı biz oradada nefsimizle berabermi olacagız bana uydurma gibi geldi
a.s evet kardeşim ahirette nefsimiz olacak ama Allah ü Teala nın razı olduğu bir nefis şimdi bizde olan kötü nefis değil çünkü cennete ğirmek için temiz olmak gerekir cinsiyette olacak s.a
son osm@nlı
yazının kaynağını da belırtebılır mısınız acaba
hayrunissa86cenente ilk girecek hanimlardan biri veysel karanin hanimidir.
bir gun peygamber efendimizin kizi hz fatıma babasina sorar :
-baba cennete girecek ilk hanimlardan biri ben miyim?
peygamberimiz:
hayir kizim ilk girecek hanim veysel karanin hanimidir der.
hz fatima bunu duyunca merak eder ve veysel karaninin haniminin ziyaretine gider.
hz fatima kapiyi calar:
-ben hz peygamberin kizi hz fatma yim der sizin ziyaretinize geldim der :
veysel karaninin hanimi:
-beyimin sizin geleceginizden haberi yok ben once ondan izin alayim siz yarin bidaha gelin der.
hz fatima gider ertesi gun ogluyma gider.kapiyi calar
hz veysel karanin hanimi.
-yaninizda biri mi var der
oda oglum var der
- ama ben sizin icin izin aldim oglunuz icin almadim der sizin bugun gidin yarin oglunuz icinde izin alayim der.
ertesi gun fatima gelir
-veysel karanin hanimi buyrun esimden sizin icin izin aldim der.
iceriye girerler disaridan sanki40,50yaslarindan bi kadini sesi gelirken iceri girmisler ki cok genc ve guzel bi bayan var
kadin kendine kotuluk gelmesin die agzina taslar katmis ve kendini yasli biri gibi gostermis.
hz fatima anlamiss neden onun cennete ilk gireceginii...........
esselamunaleyküm verahmetullahi vberekatuhu..
ben ilk defa duydum.
Rabbim razı olsun hayrunnisacığım..:G
ve nasıl ki ses bile önemliYMİŞ...bir kadını dahi , kocasına sormadan içeri almayan..Rabbim birbirine bağlı,itaatkar,dünya ve ahiretimizi kurtaracak eşler nasip etsin inşalah..:evet
selam ve dualarımla..
ben ilk defa duydum.
Rabbim razı olsun hayrunnisacığım..:G
ve nasıl ki ses bile önemliYMİŞ...bir kadını dahi , kocasına sormadan içeri almayan..Rabbim birbirine bağlı,itaatkar,dünya ve ahiretimizi kurtaracak eşler nasip etsin inşalah..:evet
selam ve dualarımla..
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."
(HAŞR SURESİ,24)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/22600-cennete-ilk-girecek-olan-hanim · 26.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.