Dost Dostluk

746 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Arkadaşlarımız vardır çokça. Okuldan, mahalleden, işten, maçtan, davadan, askerden… Kimisi mert, kimisi candan,kimisi ikiyüzlü, kimsi fedakar, bazıları satıcı, itici yada sempatik. Çoktur sayıları. Belki bin belki yüz, ama çok. Dost ise belki bir, belki üç beş yada hiç. Herkes hayatta dostu olacak kadar bahtiyar değildir.

Zordur dost bulmak, dost olmak. Uğrunda ölecek, sevincin sevinci, kederin en büyük derdi olacak. Dualarının baş köşesine oturacak. Düşünden tut hayatının her yerinde olacak. Nedir dostluğun terkibi? Bu kadar zor kılan onu. Öncelikle dost bulmak için dost olmak fedakarlığı gerekir. Dostluğunu göstermeyen dost bulamaz çünkü. Dostluğun iksirinde beş verip de bir almak vardır; bu ise bazen dayanılmaz bir yük. Fedakarlık onun temelidir. Sevgi harcına güç verendir.

Hassas bir denge üzerine kurulmaz dostluklar. En ufak sarsıntıda yıkılan arkadaşlıklarsa dostluktan ne kadarda uzak. Dostluk tedirgin değildir. Sağlamdır. Selden etkilenen küçük bir servi değil, kökleri derinlerde bir çınardır dostluk. İhtiyacın olunca sana kucak açan açmasa da önemsemediğin, değerinden yitirmeyendir. Çekilmez olur bazen dost, hatalar yapar, hatta aynı hatayı defalarca yapar ama üzerine çizik atılma ihtimali yoktur onun. Eğer öyleyse dostluk yoktur, dost yoktur, müsveddesinden gayri.

İstenmediğin zamanda bile onun yanında olabildiğindir. Fıtratının dostluğuna engel olmadığıdır, karakter koymadığındır. Tepeden bakmaya utandığındır. Senin yüreğinin yarısını doldurandır dost. Koşulsuz olduğun en ufak ikilemde kenara itmediğindir, kenara itilmediğindir.

DOST DEDİĞİN KEFİLSİZ ŞARTSIZ ALLAH RIZASI İÇİN SEVMEK SEVİLMEKTİR.

SELAMUN ALEYKÜM ALLAHA EMANET OLUN

alıntı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

Aleyküme Selam.kiyametin Alametlerinden Biride Dost Bulamamakmiş.miş Diyorum Daha önce Duymuştum.birazda Insanlari Hatalariyla Kabul Etmek Gerekiyor.benim çevrem Geniş Olmasina Rağmen 1tane Gerçek Dostum Vardir.ama Son Zamanlarda Herşeyimi Paylaştiğim Huzur Bulduğum Siz Gönül Dostlarim Ve Kardeşlerim Var.ben Size çokalşitim.allaha Emanet Olun
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

mahsun kulAleyküme Selam.kiyametin Alametlerinden Biride Dost Bulamamakmiş.miş Diyorum Daha önce Duymuştum.birazda Insanlari Hatalariyla Kabul Etmek Gerekiyor.benim çevrem Geniş Olmasina Rağmen 1tane Gerçek Dostum Vardir.ama Son Zamanlarda Herşeyimi Paylaştiğim Huzur Bulduğum Siz Gönül Dostlarim Ve Kardeşlerim Var.ben Size çokalşitim.allaha Emanet Olun

Selemün alayküm verahmetullahi vebreketuh
Dediğiniz gibi kardeşim birazda insanları hatalarıyla kabul etmek gerekir.Her zaman hatasız insan ararsak arkadaşsız kalabiliriz.Öncelikle bizler kendi hatalarımzı görmeli ve şu hadisi şerifi uygulamalıyız. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Her insan hata yapar. Hata edenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir."
Enes radıyallahu anh. Tirmizî.

Allah c.c. yar ve yardımcımız olsun....
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

ve aleykum selam
ALLAH Celle Celalühü Razı olsun.
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.