Hak ve Adaletten Bir Haber Olanlara İthaf Olunur...

1.853 görüntülenme · 25 yanıt

Paylaş:
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım. Sağanak hâlinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş beline rağmen sağa sola koşuşuyordu. Yanına sokularak:? Hayrola teyzeciğim, dedim. Bir derdiniz mi var? Sıcak bir tebessümle:
- Buraların yabancısıyım evlâdım, dedi. Hastahane tarafına gidecek bir araba arıyorum.
-Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim. Oraya geldiğimizde size haber veririm. Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi. Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanacıkları pembe pembe olmuştu.
-Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti. Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim. Saatime baktıktan sonra:
-20 dakikanız var, dedim. Hastahane yakın ama, bu havada pek araba bulunmuyor.

Durağa herkesten önce geldiğimiz için dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum. Ancak araba yanaştığında, arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm. İçeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara:
- İlk önce biz gelmiştik, dedim. Sırayı bozmaya hakkınız var mı?

Ön koltukta oturanı:
-Hak istiyorsan Hakkâri'ye gideceksin arkadaşım, dedi. Hem oradaki haklardan K.D.V. de alınmıyormuş. Bu lâf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu.

Sakinleşmeye çalışarak:
- Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim. ama şu ihtiyar teyzenin hastahaneye yetişmesi gerekiyor. Bu defa şoför lâfa karışıp:

- Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi. Okuyup üfledi mi hastahaneye uçuverir. Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti. Yaşlı kadına baktım, tevekkülle susuyordu. 5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre, teyzeyi hastahanede indirmesini söyledim. Yaşlı kadın, yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikâyet etmiyordu. Üstelik trafik de yarı yolda tıkanıp kalmıştı.

Şoför:
-Yolun bu durumu hayra alâmet değil, dedi. Sebebini anlasam iyi olacak.
Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde:
- Kısmete bak yahu, dedi. Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış.

Heyecanla:
- Bir şey olmuş mu, diye atıldım. Yâni yaralı falan var mı?
- Herhalde, diye cevap verdi. Dolmuşta bulunanları, teyzenin gideceği hastahaneye kaldırmışlar.
Göz ucuyla yaşlı kadına baktım. Solgun dudaklarıyla bir şeyler mırıldanıyor ve sanki onlar için dua ediyordu. Şoför, koltuğuna yavaşça otururken:

-Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu. Sen kalk koca bir kamyonla çarpış. Hem de Türkiye'nin öbür ucundan gelen Hakkâri plâkalı bir kamyonla.
Adalet er veya geç yerini bulur. ama mutlaka bulur.

( Yazan : Ersoy Yüce )
iiisa

iiisa

Üye · 34 mesaj

selamunaleykum kardeşim.allah razı olsun senden ders alıcı bir paylaşım.sabır sabır geri kalan herşeyi rabbimiz hakkını çok güzel bir şekilde veriyor.selamatle kal kardeşim.
Karlıgaş

Karlıgaş

Yeni Üye · 3 mesaj

Esselamu Aleykum!Çok güzel!Allah sizden razı olsun!!!
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

s.a çok güzel bi paylaşımdı abi emeğinize sağlıkya bana gülmeyin ama size bi şey soracağım ben yeni konu yazmak istiyorum ama yazamıyorum diyeceksiniz iki tanesini nasıl yazdın diye onları yazmasına yazdım ama şimdi olmuyor lütfen yardım edin (bide kullanıcı ismimin altına fotoğrafeklemek) s.a
son osm@nlı
EBRARNISA

EBRARNISA

Mübarek Üye · 528 mesaj

Selamün Aleyküm .allah Razi Olsun Güzel Ve Ibretlik Bir Paylaşimdi.
şevval_nur

şevval_nur

Aktif Üye · 69 mesaj

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.A.E.O...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

aleykümselam..selam ve dua ile aklın selametle...

iiisaselamunaleykum kardeşim.allah razı olsun senden ders alıcı bir paylaşım.sabır sabır geri kalan herşeyi rabbimiz hakkını çok güzel bir şekilde veriyor.selamatle kal kardeşim.
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

aleykümselam..sizdende..sela ve dua ile kalın kardeşim...

KarlıgaşEsselamu Aleykum!Çok güzel!Allah sizden razı olsun!!!
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

aleykümselam..gerçekten güzel bir paylaşım..bazı yerlerde tebessüm ettirdi..fakat gerçekler de kaçınılmaz..selam ve dua kalınız...

EBRARNISASelamün Aleyküm .allah Razi Olsun Güzel Ve Ibretlik Bir Paylaşimdi.
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

selam ve dua ile kalın ALLAH cc emanet olun selametle...

şevval_nurÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.A.E.O...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

aleykümselam kardeşim...sanırım sıkıntını çözdün...şu an avatarın isminin altında var..ve mesaj yazmışsın...:evet selam ve dua iel kal selametle...:H

hafizkizs.a çok güzel bi paylaşımdı abi emeğinize sağlıkya bana gülmeyin ama size bi şey soracağım ben yeni konu yazmak istiyorum ama yazamıyorum diyeceksiniz iki tanesini nasıl yazdın diye onları yazmasına yazdım ama şimdi olmuyor lütfen yardım edin (bide kullanıcı ismimin altına fotoğrafeklemek) s.a
Arzu_76

Arzu_76

Yeni Üye · 0 mesaj

Allah (CC) razı olsun. Paylaşımınız çok güzel gerçekten ibret alınacak o kadarçok hadiseler varki sizin paylaşımınızda bunlardan bili. Kul hakkını bilmek lazım.

Rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.

Rabbime kul hakkı için çıkmak istemeyiz.

Dua ile
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

çok Güzeldi.allh Razi Olsun
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

amin...selam ve dua ile kalın selametle...

Arzu_76Allah (CC) razı olsun. Paylaşımınız çok güzel gerçekten ibret alınacak o kadarçok hadiseler varki sizin paylaşımınızda bunlardan bili. Kul hakkını bilmek lazım.

Rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.

Rabbime kul hakkı için çıkmak istemeyiz.

Dua ile
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

sizden de rabbim razı olsun selam ve dua ile kalın selametle...

mahsun kulçok Güzeldi.allh Razi Olsun
berra34

berra34

Kıdemli Üye · 201 mesaj

ÇOK GÜZELDİ ETKİLENMEMEK ELDE DEĞİL.YANİ KİMİN NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ.İNSANLARI SAĞDUYUYA VE HOŞGÖRÜYE DAVET EDİYO.RABBİM NEYLERSE GÜZEL EYLER.ALLAH RAZI OLSUN SİZDENDE!
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

rabbimde sizden..razı olsun..ne olacağımız belli değil bir saniye sonrası bile bizim için meçhul...ALLAH cc bizleri hakkı ile yaşayan ve hakkını verenlerden etsin...selam ve dua ile kalın selametle...

berra34ÇOK GÜZELDİ ETKİLENMEMEK ELDE DEĞİL.YANİ KİMİN NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ.İNSANLARI SAĞDUYUYA VE HOŞGÖRÜYE DAVET EDİYO.RABBİM NEYLERSE GÜZEL EYLER.ALLAH RAZI OLSUN SİZDENDE!
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

KAAN ERDEMaleykümselam kardeşim...sanırım sıkıntını çözdün...şu an avatarın isminin altında var..ve mesaj yazmışsın...:evet selam ve dua iel kal selametle...:H

S.A :evetÇOK ŞÜKÜR ÇÖZDÜM ABİ SELAMETLE S.A:H
son osm@nlı
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

SELAM VE DUA İLE SELAMETLE.
Mesa'

Mesa'

Aktif Üye · 59 mesaj

sa
rabbim kimsenin hakkını kimseye yedirmiyor işte
Paylaş: