Hakiki Muhabbet Nedir?

739 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
seherce

seherce

Aktif Üye · 76 mesaj

Biribirlerine kırılan iki arkadaştan biri, uzun bir aradan sonra diğerinin kapısını çalar.
-Kim o? diye seslenir içerdeki.
-Benim, der kapıyı çalan.
-Burada ikimize birlikte yer yok, diye cevap verir öbürü.
Aradan uzunca bir zaman geçer... Yeni bir umutla tekrar çalar sevdiği arkadaşının kapısını.
-Kim o? diye sorar yine içerdeki.
- Sen'im, der bu sefer. Ve kapı sonuna kadar aralanır.
Hz. Mevlânâ da;
"Birisinin kalbinde taht kurmak, sevgisini kazanmak istiyorsanız, öylesine sevmelisiniz ki, benliğinizi bırakıp âdeta o olmalısınız" diye anlatır hakiki muhabbeti.ALLAHIN ADINI VE ALLAH rizasini tasimayan sevgilerden RABBIM bizleri muhafaza eylesin selametle aeo
hasbihall

hasbihall

Üye · 42 mesaj

Selam Aleyküm

amin ... inşaALLAH
smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

[Hz. Mevlânâ da;
"Birisinin kalbinde taht kurmak, sevgisini kazanmak istiyorsanız, öylesine sevmelisiniz ki, benliğinizi bırakıp âdeta o olmalısınız" diye anlatır hakiki muhabbeti.ALLAHIN ADINI VE ALLAH rizasini tasimayan sevgilerden RABBIM bizleri muhafaza eylesin selametle aeo

Amin.Selamun Aleyküm, değer verdiğim biri bir gün bana "ben olabilir misin" demişti. O zaman tam vakıf olamamıştım. Sonra biraz anlamaya başladım. Şimdi ise bu paylaşım tam idrakime vesile oldu. Allah razı olsun. Selam ve dua ile..
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Amin kardeşim Rabbim paylaşımınız için sizden razı olsun. Selam ve dua ile...
seherce

seherce

Aktif Üye · 76 mesaj

ecmain kardesim hz osman buyurmuski... dostlra kavusmak hüzünleri dagitir selam ile sevgi ile dua ile aeo
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.