Yirmi saniyede mi yapacaksın?

801 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine bir gün şeytan der ki:
- Ya Cüneyd, senin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir sana hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, bunu nasıl başardın?

Cüneyd-i Bağdadi hazretleri dedi ki:
- Defol melun! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan!
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

- Defol melun! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan!

Sözde değil,özde bir vak'a. Nefsime uydurma Ya Rabbi, Şeytanın oyunlarına alet etme Ya Rabbi. Amin.

Allah razı olsun kardeşim, bir kere daha bu duayı etmeme vesile olduğun için, sağolasın.

Selamun Aleyküm.
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
MeHMeT KoÇ

MeHMeT KoÇ

Kıdemli Üye · 324 mesaj

YÜCE RABBİMİZİN SEVMEDİĞİ HUYLARDAN BİRİDE KENDİNİ BEYENME VE ÇOK KİBİRLİ OLMAKTIR.
ALLAHIM KİBİRLİ OLMATAN SANA SIĞINIRIZ SEN BİZİ MUHAFAZA EYLE.
islam_güneşi

islam_güneşi

Kıdemli Üye · 366 mesaj

evet kibir en büyük hastalık.allah ım kalbimizi mühürlemesin inşallah.eğer bir başkasından üstün olup kibirleneceksem karşımdakini küçük görceksem hiçbir yüksek mertebeye ulaşmamayı dilerim allah tan.yazıdaki güzel çizgiyi farkedemedim ben.şeytan öyle deseydi bana şayet bilemiyorum nasıl tepki verirdim.ama böyle bir şey söylemek aklıma gelmezdi.ama bundan sonra gelecek.çünkü saolsun yazan kardeşimizin sayesinde öğrendim.kibir yok:)selamet ile
_Resul_

_Resul_

smmmtuba

Sözde değil,özde bir vak'a. Nefsime uydurma Ya Rabbi, Şeytanın oyunlarına alet etme Ya Rabbi. Amin.

Allah razı olsun kardeşim, bir kere daha bu duayı etmeme vesile olduğun için, sağolasın.

Selamun Aleyküm.

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Allah(c.c)'ya emanet olun..
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

MeHMeT KoÇYÜCE RABBİMİZİN SEVMEDİĞİ HUYLARDAN BİRİDE KENDİNİ BEYENME VE ÇOK KİBİRLİ OLMAKTIR.
ALLAHIM KİBİRLİ OLMATAN SANA SIĞINIRIZ SEN BİZİ MUHAFAZA EYLE.

Amin inşallah..Allah(c.c)'ya emanet olun..
_Resul_

_Resul_

caniboevet kibir en büyük hastalık.allah ım kalbimizi mühürlemesin inşallah.eğer bir başkasından üstün olup kibirleneceksem karşımdakini küçük görceksem hiçbir yüksek mertebeye ulaşmamayı dilerim allah tan.yazıdaki güzel çizgiyi farkedemedim ben.şeytan öyle deseydi bana şayet bilemiyorum nasıl tepki verirdim.ama böyle bir şey söylemek aklıma gelmezdi.ama bundan sonra gelecek.çünkü saolsun yazan kardeşimizin sayesinde öğrendim.kibir yok:)selamet ile

Amin..Amin...İnşallah..Allah(c.c) razı olsun inşallah..Allah(c.c)'ya emanet olun..
elmedja

elmedja

Kıdemli Üye · 264 mesaj

S.A arkadaslar ben aranıza yenı katıldım...ne yazıkkı ogrendım ve tecrube ettım ne kadar bos yere nette vakıt kaybetmısım... bundan sonra burdayım...

ALLAH (C.C) bızı nefsımıze,şeytanın butun vesveselerine ve ugramalarından muhafaza buyursun İnşallah.AMİN. S.A
IMAN BIR OKYANUS KADAR BUYUK VE BIR O KADAR DA DERIN OLANIDIR.
_Resul_

_Resul_

elmedjaS.A arkadaslar ben aranıza yenı katıldım...ne yazıkkı ogrendım ve tecrube ettım ne kadar bos yere nette vakıt kaybetmısım... bundan sonra burdayım...

ALLAH (C.C) bızı nefsımıze,şeytanın butun vesveselerine ve ugramalarından muhafaza buyursun İnşallah.AMİN. S.A

Ve aleykümselam...Ne güzel..:evet hoşgeldiniz aramıza...Allah(c.c)'ya emanet olun..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.