Kola içince vücutta neler oluyor?

12.687 görüntülenme · 72 yanıt

Paylaş:
ay yüzlüm

ay yüzlüm

Yeni Üye · 9 mesaj

Kola içince vücutta neler oluyor?

İlk 10 dakika: 15 çay kaşığı şeker almış gibi vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.
20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.
60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberce dışarı atılması demek.
Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigara gibi).
yoladevam

yoladevam

Aktif Üye · 57 mesaj

Allah razı olsun kardeş ben yaklaşık 1.5 yıldır içmiyorum hayatım boyuncada içmicem ne kadar zararlı ve tehlikeki bir içecek olduğunu hatırlatman bilmeyen arkadaşlar için çok iyi oldu.
erman
ebrar_21

ebrar_21

Üye · 40 mesaj

s.a artık kola insanların heryerde vazgeçilmezi haline gelmiş,zararını bilende içiyo bilmeyende benim aklıma gelen içindeki maddeler ve markasıda önemli bi faktör tabi ama hiç içmemek en doğrusu...AEO,DUA İLE.....
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
paylaşım için Rabbim razı olsun inşallah.zararlı olduğunu,bağımlılık yaptığını biliyordum ama kimyasal olarak neler yaptığını bilmiyordum
..:A
gerçekten de kola içtikten sonra,susuzluk hissediyordum ben de..
sürekli içmiyorum ama arada içmek te zararlı tabi..
midemiz ve vücudumuz bu asitli içeceğe iyi dayanıyor..
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN
..:G
selam ve dualarımla..
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

selamünaleyküm..ben zaten bir çok neden den dolayı bu tür sıvı tüketimleri kullanmıyorum....sitede bir çok forum açıldı bu konu hakkında okuyupta hala kulak tıkayıp göz yumanlara sadece kocaman bir ''bravo'' diyorum..patlayana kadar içmeye devam..afiyet olsun..........
kahyakemal

kahyakemal

Yeni Üye · 3 mesaj

kola gibi basit muhabbet yapmayın
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

kahyakemalkola gibi basit muhabbet yapmayın

BASİTGİBİ GÖRÜNEN AMA İÇİNDEKİ KİMYASALLARIN VÜCUDA VERDİĞİ ZARARIN YANISIRA,

İÇİNDE BULUNAN MADDENİN HARAM BOYUTUNUDA GÖZÖNÜNDE BULUNDURURSAK,

DURUMUN VEHAMETİ ANLAŞILIR......

VE MAALESEF HALA EN ÇOK TÜKETTİĞİMİZZ İÇECEK...:A

ALLAHA EMANET OLUNUZ

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
firdes

firdes

kahyakemalkola gibi basit muhabbet yapmayın

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..:!:!:!:!
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
Ahmet&Gizem

Ahmet&Gizem

Kıdemli Üye · 478 mesaj

KOLANIN İÇİNDEKİ MADDELERİN TAM OLARAK NE OLDUĞU YILLARDIR AÇIKLANMADI VE AÇIKLANMIYACAK ÇÜNKÜ KOLAYA RENGİNİ VEREN MADDE KAKTÜSLERİN ÜZERLERİNDE BÜYÜYÜP GELİŞEN COCHİNEAL ADLI BÖCEĞİN TOPLANIP KURUTULUP DÖVÜLDÜKTEN SONRA KOLAYA RENK VE TAT VERDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ.AMA BAZI KESİMLER AMERİKA KORKUSUNDAN BUNU BİLDİĞİ HALDE AÇIKLAYAMIYOR MALESEF
firdes

firdes

Ahmet&GizemKOLANIN İÇİNDEKİ MADDELERİN TAM OLARAK NE OLDUĞU YILLARDIR AÇIKLANMADI VE AÇIKLANMIYACAK ÇÜNKÜ KOLAYA RENGİNİ VEREN MADDE KAKTÜSLERİN ÜZERLERİNDE BÜYÜYÜP GELİŞEN COCHİNEAL ADLI BÖCEĞİN TOPLANIP KURUTULUP DÖVÜLDÜKTEN SONRA KOLAYA RENK VE TAT VERDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ.AMA BAZI KESİMLER AMERİKA KORKUSUNDAN BUNU BİLDİĞİ HALDE AÇIKLAYAMIYOR MALESEF

:!:!:gulegule:gulegule

(HAŞR SURESİ,24)
neslihantuncel

neslihantuncel

Kıdemli Üye · 473 mesaj

ben içmiyorum artık
yaşar yılmaz

yaşar yılmaz

Yeni Üye · 1 mesaj

bizleri böyle konularda aydınlattığınız allah sizlerden razı olsun
etruce

etruce

Kıdemli Üye · 192 mesaj

allah razı olsun..çok şükür kolayı çok az tüketiyorum...su gibi içenlere allah yardım etsin
monece

monece

Kıdemli Üye · 196 mesaj

Yaklaşik 1 Yildir Bende Içmiyorum çok Zararli Olduğu Kesin
AbsusSameD

AbsusSameD

Yeni Üye · 3 mesaj

2 senedir de ben içmiyorum inşallah ta artık içmeyeceğiz ben kendi adıma cevramdekilere tebliğ görevimi bununla ilgili olanını söylüyorum
berra34

berra34

Kıdemli Üye · 201 mesaj

s.a Bu Faydali Konu Için Allah Razi Olsun ...hayirla Kal
sena30

sena30

Kıdemli Üye · 133 mesaj

S.a. Sağolasin Kardeşim.ama Bişeyi Merak Ettim Ben.bu Kadar Zararlida Sağlik Bakanliği Neden Bişey Yapmiyor.yada Bu Kadar çok Tüketilen Ve Içinde Bu Kadar çok Zararli Maddelerin Olduğu Bir Içeceğin Neden Satişini Durdurmuyor.selametle Kalin.....
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Selamun aleykum ben bu kadar zarari oldugunu bilmiyordum.:( Allah razi olsun.
kayrahan

kayrahan

Aktif Üye · 56 mesaj

Selamunaleykum,paylasimin icin tesekkurler ederim arasira ictigim oluyordu fakat bundan sonra hic icmiyecegim.
Allaha emanet olun
RiSaLei-NuR

RiSaLei-NuR

Kıdemli Üye · 301 mesaj

Selamun Aleykum kolanın kendi bitkisinin kökünden fare ürüyormuş bunuda araştırırsanız görüceksiniz ben bunu çok oldu göreli ailemde bende artık tüketmiyoruz elhamdülillah Allah a emanetsiniz selametle kalın
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.