Onların alameti nedir?...

1.891 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
FATMA-ZEHRA

FATMA-ZEHRA

Kıdemli Üye · 486 mesaj

Ebu Said ve Enes (radıyALLAHu anhüma) anlatıyorlar:

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Ümmetimde ihtilaf ve ayrılıklar meydana gelecek, (Onlardan) bir grup lafıyla güzel, ameliyle kötü olacak. Bunlar Kur'ân'ı okuyacaklar, ancak köprücük kemiklerinden aşağı geçmeyecek. Bunlar, dinden tıpkı okun avu delip geçmesi gibi çıkarlar. Onlar, ok kirişine dönmedikçe bir daha dine geri gelmezler. Bunlar mahlukatın en şeriridir. Onları öldürene ve onlar tarafından öldürülene ne mutlu! Onlar insanları Kitabullah'a çağırırlar, fakat kitaptan zerre kadar nasipleri yoktur.

Yanında bulunan Ashab:

Ey ALLAH'ın Resûlü dediler. Onların alameti nedir? diye sordular da:

Tıraş olmak! buyurdular.''

Ebu Davud, Sünnet 31, (4765).Benzer bir rivayeti Ebu Saidi'l-Hudri'den Sahiheyn kaydetmiştir. Buhari, Fezailu'l-Kur'an 36, Menakıb 25, Edeb 95, İstitabe 6, 7; Müslim, Zekat 143-148, (1064); Muvatta, Kur'ân 10, (1, 204, 205); Nesai, Zekat 79, (5, 87), Tahrim 26, (7, 119).
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Ümmetimde ihtilaf ve ayrılıklar meydana gelecek, (Onlardan) bir grup lafıyla güzel, ameliyle kötü olacak. Bunlar Kur'ân'ı okuyacaklar, ancak köprücük kemiklerinden aşağı geçmeyecek. Bunlar, dinden tıpkı okun avu delip geçmesi gibi çıkarlar. Onlar, ok kirişine dönmedikçe bir daha dine geri gelmezler. Bunlar mahlukatın en şeriridir. Onları öldürene ve onlar tarafından öldürülene ne mutlu! Onlar insanları Kitabullah'a çağırırlar, fakat kitaptan zerre kadar nasipleri yoktur.

Yanında bulunan Ashab:

Afedersiniz hanım kardeşim ben bu hadisi tam anlayamadım lütfen biraz açıklama yaparmısınız. Traş olmak derken ne kastedilmiş...Şimdiden teşekkür ederim. hayırlı günler... selam ve dua il...
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

ELLERİNİZE SAGLIK ALLAH RAZI OLSUN ALLAH'A EMANET OLUN
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

FATMA-ZEHRAEbu Said ve Enes (radıyALLAHu anhüma) anlatıyorlar:

Yanında bulunan Ashab:

Ebu Davud, Sünnet 31, (4765).Benzer bir rivayeti Ebu Saidi'l-Hudri'den Sahiheyn kaydetmiştir. Buhari, Fezailu'l-Kur'an 36, Menakıb 25, Edeb 95, İstitabe 6, 7; Müslim, Zekat 143-148, (1064); Muvatta, Kur'ân 10, (1, 204, 205); Nesai, Zekat 79, (5, 87), Tahrim 26, (7, 119).

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.

PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE...

"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
berra34

berra34

Kıdemli Üye · 201 mesaj

yani Sünneti Terk Sakal Traşi.allah Razi Olsun
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

berra34, post: 476479, member: 16903yani Sünneti Terk Sakal Traşi.allah Razi Olsun

B):G
SELAM VE DUA İLE
ALLAH'A EMANET OLUNUZ.
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
yamanni

yamanni

Aktif Üye · 60 mesaj

oyle bir devirde yasiyoruz ki peygamber efendimiz soyle buyurmuslardir bu devir hakkinda."oyle bir devir gelecek ki sunnetimden birisini ihya eden kurtulacak" Sakal birakmak cok guzel bir sunneti seniyyedir.Lakin su an ki ahvali goz onunde bulundurdugumuz zaman sakal birakan kimsenin is bulmasi o kadar zor ki.bununla beraber insanin aile efradinin iyasesini saglamasi farzdir.farz dururken sunneti terk edebiliriz.oyle degil mi?
efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

selamün alayküm fatma zehra kardeşim ben sitede yeniyimçok şey ögrendim burdan ama yeni üye oldum neyise......

Yanında bulunan Ashab:

bunu yazmışsında açarsan sevinirim yani bu hadisten ne anlamam lazım...simdi eşim memur traş olmak zorunda o şimdi münafıkmı oluyo? yanlış anlaşılmasın dimi ama.
FATMA-ZEHRA

FATMA-ZEHRA

Kıdemli Üye · 486 mesaj

s.a...
zaruri durumlar dışında sakal kesilmemelidir....
yamanni kardeşin dediği gibi...
selametle...
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

sa.karlı bir havada avcı yolunu kaybetmiş.tam donmak üzere iken onu bir dag adamı bulmuş ve evine davet etmiş.yolda giderlerken avcı ellerine hoh hoh yapıyormuş .dag adamı ne yapıyorsun demiş .avcıda ellerimi ısıtıyorum.eve varmışlar başlamışlar corba içmeye.avcı bu sefer agzı yanmasın diye başlamış üflemeye.dag adamı ne o sogukmu demiş.avcı,hayır bu sefer sıcak,üfleyerek sogutuyorum.dag adamı hemen evimi terk et.işine geldiği zaman soguk .işine geldiğinde sıcak üfleyen insandan korkarım demiş.İNSANIN YAŞAM TARZI LEDÜN İLMİNİ ALIP ALMADIGINI GÖSTERİR.ALLAH LEDÜN İLMİNİ HERKEZE NASİP ETMEZ.A.E.Obunuda söyledim ya artık beni kovarlar.
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

tevhiteri

tevhiteri

yamannioyle bir devirde yasiyoruz ki peygamber efendimiz soyle buyurmuslardir bu devir hakkinda."oyle bir devir gelecek ki sunnetimden birisini ihya eden kurtulacak" Sakal birakmak cok guzel bir sunneti seniyyedir.Lakin su an ki ahvali goz onunde bulundurdugumuz zaman sakal birakan kimsenin is bulmasi o kadar zor ki.bununla beraber insanin aile efradinin iyasesini saglamasi farzdir.farz dururken sunneti terk edebiliriz.oyle degil mi?

sa.insanın kızkına ALLAH CC kefil.a.e.o
ebuubade

ebuubade

Üye · 46 mesaj

şimdi öle bi devirde yaşıyozki şimdi traş olmasan ne iş bulabiliyosun,ne okuyabiliyosun.Bilemiyorum ya.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.