uyurken sağ tarafa dönmenin faydaları

2.665 görüntülenme · 16 yanıt

Paylaş:
koksal_19

koksal_19

Aktif Üye · 55 mesaj

s.a kardeşlerim hep beraber faydalanırız inş.
koksal_19

koksal_19

Aktif Üye · 55 mesaj

Peygamberimiz (s.a.v) sağ tarafına, sağ yanı üzere yatarak uyurdu ve şu duayı yapardı: “Ya Rabbi! Beni, kullarını tekrar dirilteceğin günde azabından koru!”

Uyurken sağ tarafa dönün

Uzmanlara göre sağ tarafa yatarak uyumak çok daha sağlıklı. özellikle nefes darlığı çeken ve kalp rahatsızlığı olanlar uyurken sağ taraflarına dönmeli...

Bir tarafa yatarak uyuma durumunda, yatılan yöne bağlı olarak burun deliklerimizin birisinin tıkanırken, diğerinin açıldığı ve solunumun açık olan burun deliğinden yapıldığı araştırmalarla belirlenmiştir.

Ayrıca nefes alınan burun deliği ile beynin yarımküreleri ve sempatik-parasempatik sinir sistemleri arasında da bir ilişki olduğu da çalışmalarla ispatlanmıştır.

Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanmakta, sol burun deliği açılmaktadır. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarımküresinin aktivitesi artar. Sağ beyin yarımküresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerini artırmasına, kalp hızımızın yavaşlamasına, tansiyonumuzun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerimizin yavaşlamasına vesile olur. Dolayısıyla kalbimiz daha az yorulur, uykuya dalmamız daha kolaylaşır, bu da istirahatimizin daha iyi olmasına imkan sağlar.

Sol tarafa yatılırsa ne olur?

Sol burun deliğinin tıkanması ile birlikte sağ burundan nefes alınması, sempatik sinir sisteminin faaliyetlerinde artışa yol açar; bu durumda kişi heyecanlanmış gibi olur ve kalp atışlarındaki hızlanma ile kalp daha da yorulur. Bu yüzden uykuya dalma zorlaşır çünkü kalp atım hızının, tansiyonun, heyecan ve dikkatin artması uykuya engel olabilir. Sol tarafımız üzerine uyumada ise vücudumuz daha çok yıpranacaktır.
Mohaç

Mohaç

Aktif Üye · 57 mesaj

ALLAH razı olsun köksal kardeşim sağolun... Biliyoruz... uyguluyoruz... Lakin ne gibi sağlık yönünden faydası olduğunu tam olarak bilmiyordum... Bu konuda aydınlanmış olduk... EYVALLAH...
sessiz_kardelen

sessiz_kardelen

Üye · 12 mesaj

ewet,peygamber efendimiz de tahrik olmamak we rahat bir uyku için bu yatış şeklini öneriyor...
erhunakarsu

erhunakarsu

Kıdemli Üye · 190 mesaj

ALLAH(C.C) razı olsun.
dua ile..
tebessüm

tebessüm

Kıdemli Üye · 120 mesaj

Allah (c.c) razı olsun hoş bi paylaşım dua ile kalın ...
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN.Dua ile .A.E.OLUN.
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

Esselamunaleyküm verahmtullahi veberaktuhu..
değerli KÖKSAL;paylaşımların mükemmel
..:T
Rabbim razı olsun inşallah..ben de kalp sğlığı açısından doğru yatış yönünün sağ taraf olduğunu biliyordum..ama diğer solunumla ilgili olanları yeni öğrendim..
peygamber efendimizin hangi hareketi bize zarar verirki..
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..

SELAM VE DUALARIMLA
..B)B)B)
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
koksal_19

koksal_19

Aktif Üye · 55 mesaj

firdesEsselamunaleyküm verahmtullahi veberaktuhu..
değerli KÖKSAL;paylaşımların mükemmel
..:T
Rabbim razı olsun inşallah..ben de kalp sğlığı açısından doğru yatış yönünün sağ taraf olduğunu biliyordum..ama diğer solunumla ilgili olanları yeni öğrendim..
peygamber efendimizin hangi hareketi bize zarar verirki..
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..

SELAM VE DUALARIMLA
..B)B)B)

Ecmağin olsun inş
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık çok faidalı bir paylaşım selam ve dua ile a.e.o.
eseresmer

eseresmer

Yeni Üye · 1 mesaj

Selamün Aleküm Hayirli Ramazanlar Allah C.c Ve Peygamberimiz Muhammet Isimlerini Boynumda Taşimak Istiyorum Doğru Mu
Arzu_76

Arzu_76

Yeni Üye · 0 mesaj

selamün aleyküm

ALLAH (cc) razı olsun sayenizde herşeyi öğreniyoruz
Hakkınızı helal edin

Dua ile
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selaun aleyküm hayırlı sabahlar verdiginiz bilgiler için ALLAH RAZI OLSUN dinmiz yönünce faydasını biliyorduk ama saglık yönündende öğrenince daha çok aydınlandık
yolculuk

yolculuk

Üye · 18 mesaj

mrh sağlık acısından faydalıı bilgi tşşkrlr
koksal_19

koksal_19

Aktif Üye · 55 mesaj

eseresmerSelamün Aleküm Hayirli Ramazanlar Allah C.c Ve Peygamberimiz Muhammet Isimlerini Boynumda Taşimak Istiyorum Doğru Mu

a.s bazı seylere dikkat etmen lazım wc girerken cıkarman lazım baska seylerdende sakınmak lazım olabilir tamolarak bilgim yok daha iyi bilen birine sorsan daha iyi olur
koksal_19

koksal_19

Aktif Üye · 55 mesaj

Arzu_76selamün aleyküm

ALLAH (cc) razı olsun sayenizde herşeyi öğreniyoruz
Hakkınızı helal edin

Dua ile

s.a ecmağin helal olsun A.e.olun
monece

monece

Kıdemli Üye · 196 mesaj

ya müthiş bi olay her sünnette bizler için bir sağlık durumu söz konusu hem efendimizi hoşnut ediyoruz hemde sağlığımız için bir adım daha atıyoruz
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.