sakalın dinen gerekliliği
586 görüntülenme · 2 yanıt
KİSRA'peyganber(s.a)'e gönderdiği iki elçinin de sakallarını kesmiş bıyıklarınıise uzatmışdır.Resullah(s.a.v) huzuruna gelen bu adamların yüzlerine bakmak istemedi ve onlara:
"yazıklar olsun size bunu kim emreti? diye çıkstı. onlarada bunu bize rabbimiz(kisra) emretti dediler. Bunun üzerine Resullah s.a.v söle buyurdu" fakat rabbim bana sakallarımı uzatmamı ve bıyıklarımı kısaltmamı emreti."( HASEN BİR HADİSTİR. İBNİ CERİR ET-TABERİR RİVAYET ETMİŞ) bunu okudum paylaşmak istedim
"yazıklar olsun size bunu kim emreti? diye çıkstı. onlarada bunu bize rabbimiz(kisra) emretti dediler. Bunun üzerine Resullah s.a.v söle buyurdu" fakat rabbim bana sakallarımı uzatmamı ve bıyıklarımı kısaltmamı emreti."( HASEN BİR HADİSTİR. İBNİ CERİR ET-TABERİR RİVAYET ETMİŞ) bunu okudum paylaşmak istedim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/21301-sakalin-dinen-gerekliligi · 19.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- sakal tebliğ ve sakalın önemi Dini sohbet 4 cevap
- Kim Milyoner Olmak İster Programına Katılmak Dinen Uygun mudur? Dini sohbet 4 cevap
- Sakal dînen gereklidir Emir ve Yasaklar 28 cevap
- Kadınların araba kullanmasının dinen bir sakıncası var mı? İslami Bilgi ve Kaynaklar 1 cevap
- SAKAL DÎNEN GEREKLİDİR... İslami Bilgi ve Kaynaklar 42 cevap
- MAHREM OLMAYAN KADINLARA BAKMAK DİNEN NASILDIR? İslami Bilgi ve Kaynaklar 13 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.