Ciğerini Yakan Neydi

1.332 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
garipkalp

garipkalp

Mübarek Üye · 629 mesaj

Hz. Ebubekir-i Siddik (ra.) 'in komsusu bir gün Peygamber (sav) Efendimize gelerek;

- Ya Rasulullah, Ebubekir'in evinden ciger kokulari geliyor. Komsusu oldugum ve kaç gündür aç oldugum halde bize ikram etmedi. Diye söyler..

Bunun üzerine Peygamber (sav) Hazretleri kalkar ve Ebubekir-i Sidik (ra)'in evine gelir. Fakat evin içerisinde yiyecek hiçbir sey yoktur.

Ebubekir Siddik (ra) Hazretleri, Rasulullah (sav) Efendimiz'e:

- Buyur, Ya Rasulullah! Anam, babam sana feda olsun! Sizi buraya getiren sebep nedir?” diye sorar.

- Ya Ebubekir! Komsusu aç iken, tok yatan bizden degildir. Komsun, senin ciger yedigini söylüyor. Evinden ciger kokulari geliyormus ve sen ona ikram etmemissin. Bu dogru mu?”

- Ya Rasulullah! Hâlim, Allah-u Teâlâ Hazretlerine ve size malumdur. Ben günlerdir agzima bir sey koymadim! Sadece Allah'i zikrediyordum!” dedi ve dilini damagina yapistirip; “La Ilahe Illallah” demeye basladi.

Biraz sonra evin içerisinde ciger kokusu gibi bir koku meydana geldi. Peygamber (sav) Hazretleri, Hz. Ebubekir'in komsusuna dönerek:

- Bahsettigin koku bu muydu ?” diye sordu.

O da:

- Evet, Ya Rasulallah! Bu kokuydu. Ben anlayamadim. Allah'im beni affetsin! Sen de affet! Megerse Ebubekir'in cigeri Allah askindan püryan olmus, gelen koku buymus” dedi.
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Çok güzel bir paylaşımdı..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

Selamun Aleyküm

ALLAH (c.c) Razi Olsun__ B)
su misali

su misali

Kıdemli Üye · 154 mesaj

Allah razı olsun
Arzu_76

Arzu_76

Yeni Üye · 0 mesaj

Allah (CC) razı olsun güzel bir paylaşımdı
nesrin_77

nesrin_77

Mübarek Üye · 527 mesaj

Selam aleyküm.
Allah ( cc ) razı olsun paylaşımınız için.
Allah' a ( cc ) ısmarladık.
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

Allah razı olsun,,

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
anamaya

anamaya

Kıdemli Üye · 332 mesaj

Allahim Bizlere Bu Sahabelerin Dualarina Mazhar Olmayi Nasip Eyle Inşallah
ebrar_21

ebrar_21

Üye · 40 mesaj

RABBİM razı olsun,O'nun aşkıyla ciğeri yüreği yananlardan eylesin İNŞAALLAH-U TEALA,,,SELAM VE DUA İLE.....HAYIRLI AKŞAMLAR,,,
tuana_39

tuana_39

Aktif Üye · 51 mesaj

Allah razı olsun. Kalbimizin Allah aşkıyla atmasını, yanmasını dilerim. Selametle...
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

selamun aleykum kardesım emegıne yuregıne saglık selam ve dua ıle
havva362

havva362

Kıdemli Üye · 280 mesaj

keşke Ebu Bekir hazrelerinin iman ve itikatının yüzde biri bende de olsa... allah onlardan da bu paylaşımı sunan kardeşimden de ve sizlerden de razı olsun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.