Ve Allah'ın Elçisi Fatıma'yı tebrik ederek, "Ebediyyen mutlu ol ey güzel Fatıma! Şu daranışınla Peygamber çocuğu olduğunu çok güzel belgeledin."
buyurdular.
Hz. Fatıma annemizin bu dileğinin kabul edildiği Cebrail (a.s) tarafından müjdelenmiştir. :)
3.516 görüntülenme · 15 yanıt
✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
smmmtubaB) Allah (c.c) cümlemize Hz Fatıma Anamızın, mehrinden vazgeçerek açtığı bu şefaat yolunda, Efendimizin şefaatine erebilecek ameller yapabilmeyi nasip eylesin inşaallah. B)
amin ecmain.
nigdelies selamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu. Allah razı olsun kardeşim.. Mevlam onlardan ayırmasın, onlarla birlikte haşreylesin bizleri inşaAllah..
Bu arada dün doğum gününüzdü galiba Mevlam c.c. ömrünüzü ve akıbetinizi hayırlı etsin inşaAllah kardeşim. İki cihan saadeti versin inşaAllah..selam ve dualar ile..Rabbimize c.c. emanet olun..
aliye_aliyeAmin amin inşallah. Allah c.c razı olsun, emeğinize sağlık. Rabbimiz c.c o mübarek hanımın şefaatlerine nail eylesin bizleri inşallah..Rahman'a emanet olun. Selam ve dua ile.B)
Hz. Resulullah (s.a.a) uzun bir hadiste şöyle buyurmuştur:
“Ey Fatıma! Beni peygamberliğe seçen Allah’a andolsun ki, ben cennete girmedikçe diğer kimselerin cennete girmesi haramdır; sen benden sonra cennete girecek ilk şahıssın...
Ey Fatıma! Beni hak olarak meb’us kılana andolsun ki, sen kadınların hanım efendisi olarak cennete gireceksin...
CEVDET-71Selamün Aleyküm Kardeşim Allah Razi Olsun Ellerine Sağlik Allaha Emanet Ol Kardeşim
smmmtubaVe aleyna Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu edeben daimen ve kesira .. Amin canım kardeşim...Evet dün doğum günümdü, bu güzel dularınız için Allah C.C razı olsun, sevindirdiniz beni...Rabbim C.C duysun sesinizi ve elfü elfi fazlasını versin inşaAllah size. Allah'a emanet olun B)

CEVDET-71S.a. Kardeşim Ya Vallahi Ben Unuttum Biraz önce Kalbimden Gectin Dün Görmüştüm Halbuki Cok özür Dilerim Iyiki Doğrun Iyiki Varsin Tuba Kardeşim Allah Her Dayim Gönlündekini Kolay Kilsin Rabbime Emanetsin
smmmtubaB) Allah (c.c) cümlemize Hz Fatıma Anamızın, mehrinden vazgeçerek açtığı bu şefaat yolunda, Efendimizin şefaatine erebilecek ameller yapabilmeyi nasip eylesin inşaallah. B)
amin ecmain.
havza, post: 486180, member: 65602selam aleyküm smmmtuba kardeşim amiin inşalllah ne güzel dua ediyorsunuz birbirinize allahc.c bizim gibi bütün kadınları peygamber eşleri ve sahabeyi kiramın eşleri gibi yaşayıp öyle amel etmeyi rabbim nasip etsin inşallah allaha emanet olun
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/21199-sefaat-ve-hz-fatima · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.