Gül'ün Gülşeninde Bir Gül Ol.
5.459 görüntülenme · 85 yanıt
erdal, post: 462162, member: 64602Selamin Aleyküm Gülsüm Kizim..
Inşaallah Katilimci Olmaya Gayret Sarfedeceğiz...
Rabbime Emanet Ediyorum...
ALEYKÜM SELAM AMCACIM İNŞALLAH.EFENDİMİZ GİBİ OLAMAYIZ AMA HİÇ DEĞİLSE ONU TAKLİD ETMEYE ÇALIŞALIM.
725. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Biriniz ayakkabısını giyeceği zaman önce sağ ayağından, ayakkabısını çıkaracağı zaman da önce sol ayağından başlasın. Böylece sağ ayak ilk önce giyilen, en sonra çıkarılan ayak olsun.”(5)
SELAMUN ALEYKÜM EVET HAYIRLI İŞLERİMİZDE SAĞIMIZI KULLANMAYA VE EFENDİMİZİN HADİSLERİNİ AKTARMAYA DEVAM EDELİM İNŞALLAH.
“Biriniz ayakkabısını giyeceği zaman önce sağ ayağından, ayakkabısını çıkaracağı zaman da önce sol ayağından başlasın. Böylece sağ ayak ilk önce giyilen, en sonra çıkarılan ayak olsun.”(5)
SELAMUN ALEYKÜM EVET HAYIRLI İŞLERİMİZDE SAĞIMIZI KULLANMAYA VE EFENDİMİZİN HADİSLERİNİ AKTARMAYA DEVAM EDELİM İNŞALLAH.
"Beş şeyden önce beş şeyi ganimet bil: Ölümünden önce hayatını, hastalığından önce sağlığını, meşguliyetinden önce boş zamanını, ihtiyarlığından önce gençliğini, fakirliğinden önce zenginliğini"(s.a.v.)
erdalKİM KENDİSİNDE VEYA ÇOLUK ÇOCUĞUNDA KATLANAMAYACAKLARI BİR İHTİYAÇ YOKKEN
DİLENMEYE BAŞLARSA , ALLAH (c.c.) ONU UMMADIĞI YER VE ZAMANDA MUHTAÇ EDER.
HZ.MUHAMMED (s.a.v.) (Beyhaki)
allah razı olsun amcam.
meftun61selamun aleyküm arkadaşlar işlerimizi sağla yapmaya çalışıyor ve efendimizin sünnetine uymaya çalışıyoruz inşallah.
ALEYKÜMMUSSELAM KARDEŞİM EVET ALLAH(C.C)IN İZNİYLE EFENDİMİZİN SÜNNETİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞTIM.YALNIZ ARKADAŞLARIMIDA İŞLERİNİ SAĞLA YAPMA KONUSUNDA UYARMAYA ÇALIŞTIM AMA SOLLA YAPMAK GÜNAHMI SOLAKLAR NE YAPSINLAR DİYE SORULARLA KARŞILAŞTIM.BENDE ÇOK BİLGİLİ OLMADIĞIM İÇİN YANLIŞ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMEDİM BANA BU KONUDA BİR BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.ALLAHA(C.C) EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE.......
secretALEYKÜMMUSSELAM KARDEŞİM EVET ALLAH(C.C)IN İZNİYLE EFENDİMİZİN SÜNNETİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞTIM.YALNIZ ARKADAŞLARIMIDA İŞLERİNİ SAĞLA YAPMA KONUSUNDA UYARMAYA ÇALIŞTIM AMA SOLLA YAPMAK GÜNAHMI SOLAKLAR NE YAPSINLAR DİYE SORULARLA KARŞILAŞTIM.BENDE ÇOK BİLGİLİ OLMADIĞIM İÇİN YANLIŞ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMEDİM BANA BU KONUDA BİR BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.ALLAHA(C.C) EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE.......
selamun aleyküm kardeşim öncelikle göstermiş olduğun ilgi için allah razı olsun.efendimiz(s.a.v) şefaatine nail olursun inşallah.bu konuda sana bilgi vermeye çalışacam inşallah.
secretALEYKÜMMUSSELAM KARDEŞİM EVET ALLAH(C.C)IN İZNİYLE EFENDİMİZİN SÜNNETİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞTIM.YALNIZ ARKADAŞLARIMIDA İŞLERİNİ SAĞLA YAPMA KONUSUNDA UYARMAYA ÇALIŞTIM AMA SOLLA YAPMAK GÜNAHMI SOLAKLAR NE YAPSINLAR DİYE SORULARLA KARŞILAŞTIM.BENDE ÇOK BİLGİLİ OLMADIĞIM İÇİN YANLIŞ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMEDİM BANA BU KONUDA BİR BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.ALLAHA(C.C) EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE.......
selamun aleyküm kardeşim eveeetttt şimdi soruna cevap vermeye çalışayım.öncelikle sol elle iş yapmak günah değildir.sağla yapmakta efendimizin sünneti olduğu için sevaptır.farkındaysan konumuzun başlığıda efendimizin sünnetini uygulayıp onun şefaatine nail olmaktır.eğer arkadaşların sağı kullanmaya çalışıp başaramamışlarsa sol ellerini kullanmaya devam etsinler.yalnız bunun efendimizin sünneti olduğunu ve bu yüzden sevap olduğunu söylemek size vazifedir.ayrıca dinimiz öyle güzel bir dindirki;emir ve yasaklar varsa zaruret halinde o kişiye ehliyet vardır yani izin vardır.umarım yardımcı olmuşumdur.selametle.
Arzu_76
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
meftun61selamun aleyküm kardeşim eveeetttt şimdi soruna cevap vermeye çalışayım.öncelikle sol elle iş yapmak günah değildir.sağla yapmakta efendimizin sünneti olduğu için sevaptır.farkındaysan konumuzun başlığıda efendimizin sünnetini uygulayıp onun şefaatine nail olmaktır.eğer arkadaşların sağı kullanmaya çalışıp başaramamışlarsa sol ellerini kullanmaya devam etsinler.yalnız bunun efendimizin sünneti olduğunu ve bu yüzden sevap olduğunu söylemek size vazifedir.ayrıca dinimiz öyle güzel bir dindirki;emir ve yasaklar varsa zaruret halinde o kişiye ehliyet vardır yani izin vardır.umarım yardımcı olmuşumdur.selametle.
Aleykümmüsselam kardeşim Allah(c.c) razı olsun bu yazdıklarını arkadaşlarıma sesli bir şekilde okudum.İnşaallah bundan sonra onlarda dikkat ederler.Hakkını helal et.Ve benim için çok önemli olan bir şeyi burda söylemek istiyorum Allahıma binlerce kere şükürler olsun böyle bir site ve sizler gibi değerli kardeşlerle tanışmama vesile oldu.Bayramınız mübarek olsun,Allaha(c.c) emanet olun selam ve dua ile......:)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/21133-gul-un-gulseninde-bir-gul-ol · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.