::Aşktır ki, gerisi vesairedir::

2.677 görüntülenme · 20 yanıt

Paylaş:
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib
Kılma derman kim helâkim zehr–i dermanındadır

Fuzuli

Sevgili!..
Aşkın şiirini yazmak isterdim sana; sana aşkı şiir ile yazmak isterdim... Aşkı seninle tanımlamak ister, aşkı sende tanımak isterdim. Ay ikiye bölündüğünde yanında olmak, Uhud’da dişini avcuma almak isterdim.

Sevgili!..
Şimdi senden uzakta, aşk şudur diyebilsem eğer, son defa kendimi ve ilk defa okuyucumu kandırmış olacağım. Bildim dediğim bir aldanıştır çünki o, duydum dediğim bir yanlıştır. Şimdi ayın, şın ve kaf’ları çıkardılar elif belerden de sensizliğin mektebinde bir sabra mıhladılar bizi elif’lerle he’lerden.
Sensizlikte hasretin hüzzamlarını öğrendik kucak kucak, ve aşkın nihavent saltanatını arar olduk köşe bucak. Bildiğimizi sandıkça yandık da yolunda, yolunda yandığımızı sandıkça bildik sonunda.

Aşkın gerçeği değildi bildiğimiz, ama aşkın ateşiydi yandığımız. Artık şüphedeyiz, canları yâre ulaştıran bir sel miydi aşk, şekeri güzele sunup ağuyu kalbe bulaştıran bir el miydi!..

Sana varacak yolların çilesi miydi; tutkular ötesi tutkunun zirvesi, hasretle yanışların sesi miydi!..
Galiba varlığın çekim alanına giren en ulvi acıydı aşk; ve maddeyi mânâya veren en cömert sancıydı. Ruhların çeşitli varlıklar arasında bölüştürülen süsüydü belki; belki ötelere yazgılı yitirişlerin türküsüydü.

Kalp kalbe konan kelebek kanatlarında renk; kudümlerde düşünüp neylerde ağlayan âhenkti aşk. Şarkın bütün şiir macerasıydı, belki Yesribli sevgililer için tutulan bir Anadolu yasıydı. Yağmur yağmur belaya başını tutmaklar ve ateş ateş denizlere kendini atmaklardı. Mansûr’u dâra takan da, Halil’i oda yakan da oydu, ve oydu Eyyub’u derde bırakan da. Tuz kadar mübarek, ekmekçe aziz idi; toprakleyin bereket, su gibi temiz idi.

Aşk iğnesiyle dikilince bir dikiş, kıyamete kadar sökülmez imiş. Aşk ile insan elbet güneşe benzer; ve aşksız gönül misâl–i taşa benzer. Hayatı aşka bölünce hayat çoğalır; bütün hayatları toplasan geriye aşk kalır. Gelip kemiğe dayanınca dünya, hayata atılan kemend olur; göz kapaklarından vurulunca kasırgalar, annelerce deprem, babalarca bend olur.
Aşksız bahar dallarını kuru bir ayaz boğar, aşksız rahmini yargılayan bebekler nâgehan doğar. Mahrem düşüncelerle perdelenen odalarda ya ezel ya ebet olur; aşk kayıp giderse dünyadan ebet kıyamet olur;
sevgisizlik gelir, dünya cehennem olur.

Aşk gelince burukluğun şiirinde hüzün dokur heceler; ve azarlanmış kalpleri ısırır tam yarısında geceler. Saban onunla sürerse toprağı koşarak, ancak o vakit yeşerir taze bir başak. Atların nallarından yıldırımlar masallara dökülür, ve yollanamayan mektuplarda nice kalpler sökülür.

Kayan yıldızlar gibi büzülür elem dehlizlerine diller, ve melal süzülür gibi melek kanatlarında döker yapraklarını güller. Kaderin dehşetini yakan şamdanlar özge pervanelere tesellikâr düşer, şefkatli bir ekmek kırıntısıdır kurutulmuş buselere yâr düşer.

Sevgili!..
Kapına geldik; aşkı öğret bize; ve aşkını ver yüreklerimize.
Bir nihânîce gamzene gamzede âşıkların adına... Hani uykuya dalınca kenti, ve yalnız başına kalınca kendi...

Hani yalnız gecelerde konuşmadan kalınca dilleri, ve hâl üzre gönüller anlar olunca bütün dilleri... Vicdan sesinden bîzâr kürek mahkumlarınca, hani âşıkların hasreti özlemle karınca...

Hani gurbetin ucunda gönlüme gömen de seni, hani seni gurbet gurbet gönlüme gömende... Güneş ve ay nurunu aşkından alırken; güneşin ışığı aya vurur gibi âşıkı aydınlatırken... Gel ey Sevgili bir huzmecik bahş eyle âsî ve aciz üftadene, ve umut ver peykin olmaya teşne kem zerrene. Aşkları unutan bendene aşkını unutturma!..
Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da.

İskender PALA

Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da. !!!
nigdeli

nigdeli

aska mecnun

Fuzuli

Sevgili!..
Aşkın şiirini yazmak isterdim sana; sana aşkı şiir ile yazmak isterdim... Aşkı seninle tanımlamak ister, aşkı sende tanımak isterdim. Ay ikiye bölündüğünde yanında olmak, Uhud’da dişini avcuma almak isterdim.

Selamünaleyküm....
ALLAH c.c.razı olsun kardeşim gerçekten etkileyici hoş bir paylaşım olmuş.. emeğin dert görmesin inşALLAH Din ve kardeşlik üzerine selam olsun. felah ve muzafferiyet üzerine Dua olsun. İslam ahlakını yaşamak adına sağlık olsun.

fe emanillah

Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da. !!!

:evet

ve aleyküm selam kardeşim..
Sağolasınız..Beğenmiş olmanıza sevindim..Ecmain inşaAllah.. Dualarınıza amin..inşaAllah..
fi emanillah..selametle kalın..selamun aleyküm
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

s.a cnm kardeşim Alla(c.c) razı olsun hepside çok güzel gülüm ya:(:( hayırlı geceler olsun Rabbime emantsin güllltanem :)
nigdeli

nigdeli

cennet_agacis.a cnm kardeşim Alla(c.c) razı olsun hepside çok güzel gülüm ya:(:( hayırlı geceler olsun Rabbime emantsin güllltanem :)

aleyküm selam güzel kardeşim..Ecmain inşaAllah. sağolasın..Hayırlı günler kardeşim..Sen de Rabbimize emanetsin can tanem:) Selametle..
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

Aşk iğnesiyle dikilince bir dikiş, kıyamete kadar sökülmez imiş. Aşk ile insan elbet güneşe benzer; ve aşksız gönül misâl–i taşa benzer. Hayatı aşka bölünce hayat çoğalır; bütün hayatları toplasan geriye aşk kalır. Gelip kemiğe dayanınca dünya, hayata atılan kemend olur; göz kapaklarından vurulunca kasırgalar, annelerce deprem, babalarca bend olur.
selamun aleyküm niğdeli kardeşim elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..gerçekten çok güzel,çok güze,güzel ötesi bir paylaşımdı..''aşk'' budur işte..''aşktır gerisi vesairedir işte''
Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da. !!

s.aleyküm çok güzel bi paylaşım allah razı olsun aşk lafını duyunca bi hoş oluyorum
( AŞK kolay değil yaşayana sor .. )

nigdeli

nigdeli

RECEB-I KAMER, post: 458182, member: 50627Aşk iğnesiyle dikilince bir dikiş, kıyamete kadar sökülmez imiş. Aşk ile insan elbet güneşe benzer; ve aşksız gönül misâl–i taşa benzer. Hayatı aşka bölünce hayat çoğalır; bütün hayatları toplasan geriye aşk kalır. Gelip kemiğe dayanınca dünya, hayata atılan kemend olur; göz kapaklarından vurulunca kasırgalar, annelerce deprem, babalarca bend olur.
selamun aleyküm niğdeli kardeşim elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..gerçekten çok güzel,çok güze,güzel ötesi bir paylaşımdı..''aşk'' budur işte..''aşktır gerisi vesairedir işte''
Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm..

aleyküm selam Recep kardeşim..Sağolasınız.
Evet kardeşim,benim de İskender Pala hoca nın çok beğendiğim
yazılarından biridir..Siz de Allaha emanet olun..Dua ile inş..ve a.s..
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

Sevgili!..

selamün aleyküm kardeşim benim eline gönlüne sağlık rabbime emanetsin kardeşim:T
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

nigdeli

nigdeli

gecekondu, post: 458187, member: 50627Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da. !!

s.aleyküm çok güzel bi paylaşım allah razı olsun aşk lafını duyunca bi hoş oluyorum
( AŞK kolay değil yaşayana sor .. )

ve aleyküm selam..ecmain inşaAllah..
asıl aşk; mutlak güzellige yani yaratıcıya duyulan aşktır diyor Mevlana hz.
Rabbimize c.c. ve Efendimize sav. sevdalananlardan olabilmemiz duasıyla inşaAllah..
nigdeli

nigdeli

CEVDET-71Sevgili!..

selamün aleyküm kardeşim benim eline gönlüne sağlık rabbime emanetsin kardeşim:T

ve aleyküm selam abim..sağolasın..Sen de Rabbimize c.c. emanet olasın inş..Selametle..
efsane

efsane

Aktif Üye · 75 mesaj

Allah C.c. Razi Olsun ...gerçek Peygamber Aşiği Olmak Dileğiyle Selamet Ve Dua Ile Kalin Inş..
nigdeli

nigdeli

efsaneAllah C.c. Razi Olsun ...gerçek Peygamber Aşiği Olmak Dileğiyle Selamet Ve Dua Ile Kalin Inş..

Ecmain inşaAllah..Amin, Allah razı olsun.Selam ve selametle..
nigdeli

nigdeli

B) B) B) ....
nigdeli

nigdeli

nigdeli

nigdeli

*~*~B)~*~*
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj

selamün aleyküm...yazınız çok güzel olmuş Allah razı olsun.
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
nigdeli

nigdeli

berat05selamün aleyküm...yazınız çok güzel olmuş Allah razı olsun.

ve aleyna aleyküm selam kardeşim;
Rabbul alemin tüm ümmet-i Muhammed den razı olsun inşaAllah..selametle kalın..
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj

Tekrar SELAMÜN ALEYKÜM
yazınızı kendi bloğuma alabilirmiyim.çok güzel olmuş..başkalarınında okumasını istiyorum

Allah razı olsun
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
nigdeli

nigdeli

berat05Tekrar SELAMÜN ALEYKÜM
yazınızı kendi bloğuma alabilirmiyim.çok güzel olmuş..başkalarınında okumasını istiyorum

Allah razı olsun

ve aleyküm selam kardeşim.. İskender Pala hocamızdan alıntı olarak tabi alabilirsiniz..

Allah sizden de razı olsun..selametle kalın..
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

nigdeli

Fuzuli

Sevgili!..

Sevgili!..
Şimdi senden uzakta, aşk şudur diyebilsem eğer, son defa kendimi ve ilk defa okuyucumu kandırmış olacağım. Bildim dediğim bir aldanıştır çünki o, duydum dediğim bir yanlıştır. Şimdi ayın, şın ve kaf’ları çıkardılar elif belerden de sensizliğin mektebinde bir sabra mıhladılar bizi elif’lerle he’lerden.
Sensizlikte hasretin hüzzamlarını öğrendik kucak kucak, ve aşkın nihavent saltanatını arar olduk köşe bucak. Bildiğimizi sandıkça yandık da yolunda, yolunda yandığımızı sandıkça bildik sonunda.

Aşkın gerçeği değildi bildiğimiz, ama aşkın ateşiydi yandığımız. Artık şüphedeyiz, canları yâre ulaştıran bir sel miydi aşk, şekeri güzele sunup ağuyu kalbe bulaştıran bir el miydi!..

Sana varacak yolların çilesi miydi; tutkular ötesi tutkunun zirvesi, hasretle yanışların sesi miydi!..
Galiba varlığın çekim alanına giren en ulvi acıydı aşk; ve maddeyi mânâya veren en cömert sancıydı. Ruhların çeşitli varlıklar arasında bölüştürülen süsüydü belki; belki ötelere yazgılı yitirişlerin türküsüydü.

Kalp kalbe konan kelebek kanatlarında renk; kudümlerde düşünüp neylerde ağlayan âhenkti aşk. Şarkın bütün şiir macerasıydı, belki Yesribli sevgililer için tutulan bir Anadolu yasıydı. Yağmur yağmur belaya başını tutmaklar ve ateş ateş denizlere kendini atmaklardı. Mansûr’u dâra takan da, Halil’i oda yakan da oydu, ve oydu Eyyub’u derde bırakan da. Tuz kadar mübarek, ekmekçe aziz idi; toprakleyin bereket, su gibi temiz idi.

Aşksız bahar dallarını kuru bir ayaz boğar, aşksız rahmini yargılayan bebekler nâgehan doğar. Mahrem düşüncelerle perdelenen odalarda ya ezel ya ebet olur; aşk kayıp giderse dünyadan ebet kıyamet olur;
sevgisizlik gelir, dünya cehennem olur.

Aşk gelince burukluğun şiirinde hüzün dokur heceler; ve azarlanmış kalpleri ısırır tam yarısında geceler. Saban onunla sürerse toprağı koşarak, ancak o vakit yeşerir taze bir başak. Atların nallarından yıldırımlar masallara dökülür, ve yollanamayan mektuplarda nice kalpler sökülür.

Kayan yıldızlar gibi büzülür elem dehlizlerine diller, ve melal süzülür gibi melek kanatlarında döker yapraklarını güller. Kaderin dehşetini yakan şamdanlar özge pervanelere tesellikâr düşer, şefkatli bir ekmek kırıntısıdır kurutulmuş buselere yâr düşer.

Sevgili!..
Kapına geldik; aşkı öğret bize; ve aşkını ver yüreklerimize.
Bir nihânîce gamzene gamzede âşıkların adına... Hani uykuya dalınca kenti, ve yalnız başına kalınca kendi...

Hani yalnız gecelerde konuşmadan kalınca dilleri, ve hâl üzre gönüller anlar olunca bütün dilleri... Vicdan sesinden bîzâr kürek mahkumlarınca, hani âşıkların hasreti özlemle karınca...

Hani gurbetin ucunda gönlüme gömen de seni, hani seni gurbet gurbet gönlüme gömende... Güneş ve ay nurunu aşkından alırken; güneşin ışığı aya vurur gibi âşıkı aydınlatırken... Gel ey Sevgili bir huzmecik bahş eyle âsî ve aciz üftadene, ve umut ver peykin olmaya teşne kem zerrene. Aşkları unutan bendene aşkını unutturma!..
Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da.

İskender PALA

Her şey SEN olsun şu dünyada ve olmasın SEN olmayan dünya da. !!!

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Candan öte Kıymetli Can Yeğenim..

Gerçekten çok güzel bir özleyiş..her kelimesiyle bambaşka bir manayı yükleyerek anlatmış duygularını..

"Aşkları unutan bendene..aşkını unutturma !.."

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okunması gerekli bir çalışmayı bizlere takdim etmişsiniz..Allah(CC) razı olsun Can Yeğenim..
Emeğinize-elinize sağlık..Güzellikler sunan bu gayretinizin sevabını Mevlam her iki cihanda da sizlere bahşeylesin inşaAllah..

Kardeşime..değerli ailenize selamlarımı iletiniz lütfen..dualarına muhtaç kardeşlerinden..
Can Yeğenim..Siz de bu aciz amcanızı dualarınızdan eksik etmeyiniz..
Selam..saygı..sevgi ve baki dualarım ile Alemlerin Rabbi Halık-ı Zü'l Celal'e emanet olunuz..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.