gusul abdesti yardım
939 görüntülenme · 4 yanıt
arkadaslar besmele çekerken harf hatası yada o harfi söyleyemiyorsak bide illaki sesli mi besmele cekmek lazım içimizden söyleyemez miyiz yada sessiz lütfen acele yardım
RE: gusul abdesti yardım
selamün aleyküm..
daha açık bir şekilde sorarmısınız..?
pek anlayamadım..!
selamün aleyküm..
daha açık bir şekilde sorarmısınız..?
pek anlayamadım..!
Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü
Çevirdim yüzümü...
Çevirdim yüzümü...
s.a. kardeşim,
Sorun sadece besmele anladığım kadarı ile,
Besmeleyi açıktan söylemen gerekmiyor, içinden söyleyebilirsin elbet. Ameller niyetlere göredir. Sen niyetin gusül abdesti almak olduğuna göre buna niyet ederek gusül abdestini alabilirsin. Birde besmeleyi söylemek çok zor değil ki kardeşim.
"BİSMİLLEHİRRAHMENİRRAHİM" yazıldığı gibi okursan yeterli kardeşim.
k.s.e.o.
s.a. kardeşim,
Sorun sadece besmele anladığım kadarı ile,
Besmeleyi açıktan söylemen gerekmiyor, içinden söyleyebilirsin elbet. Ameller niyetlere göredir. Sen niyetin gusül abdesti almak olduğuna göre buna niyet ederek gusül abdestini alabilirsin. Birde besmeleyi söylemek çok zor değil ki kardeşim.
"BİSMİLLEHİRRAHMENİRRAHİM" yazıldığı gibi okursan yeterli kardeşim.
k.s.e.o.
Kanımca bu bir özürdür, (R leri söyleyememek gibi yanlış anlamadıysam) eğer tıbbi yada eğitsel yardımla düzeltilemeyecek birşey ise, bence de niyetini bozma. Söyleyebildiğin kadar... :|
Kanımca bu bir özürdür, (R leri söyleyememek gibi yanlış anlamadıysam) eğer tıbbi yada eğitsel yardımla düzeltilemeyecek birşey ise, bence de niyetini bozma. Söyleyebildiğin kadar... :|
.: SUSPECTION..!! THE KILLER OF AFFECTION..!! :.

selamun aleykum
arkadaşım besmeleyi okuyabildiğn en güzel şekli ile okursan mesele kalmaz
yalnız başka bir önemli konu ise ibadetlerde ki genel kaide şudur.
Kişi abdest,niyet,namaz,yemin,talak vs.konularında kendi söylediğni işitecek bir sesle yapmalıdır.içinden dediğimiz yalnız dilin kıpırdaması değil aynı zamanda dilin söylediğni kulağın işitmesi de şarttır.
selamun aleykum
arkadaşım besmeleyi okuyabildiğn en güzel şekli ile okursan mesele kalmaz
yalnız başka bir önemli konu ise ibadetlerde ki genel kaide şudur.
Kişi abdest,niyet,namaz,yemin,talak vs.konularında kendi söylediğni işitecek bir sesle yapmalıdır.içinden dediğimiz yalnız dilin kıpırdaması değil aynı zamanda dilin söylediğni kulağın işitmesi de şarttır.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20756-gusul-abdesti-yardim · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Gusul abdesti yardım lütfen İslami Bilgi ve Kaynaklar 3 cevap
- gusul Fıkıh ve Akaîd 2 cevap
- belimden yukarsı salgılı nasıl gusul alınır Dini sohbet 3 cevap
- Müminleri ilgilendiren meseleler... Gusul ve abdet bahsi... İslami Bilgi ve Kaynaklar 1 cevap
- Gusül Abdesti ( Lütfen Yardım ) Dini sohbet 6 cevap
- yardım..yardım..yardım Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 17 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.