AzRaİL...

1.297 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

Bir gün Hz İbrahim merak edip,Azraile sorar...: inkarcılara nasıl görünürsün?Azrail bunu kendisinden istememesini dayanamayacağını söylese de Hz İbrahim ısrar eder.
Öyleyse arkanı dön der Azrail...Ve tekrar döndüğünde gördüğü o korkunç şey karşısında Hz İbrahim bayılır.Kendine gelince der ki:Ey azrail inkarcı,yaptığı bütün kötülüklere ceza olarak,sadece senin şu halini görmüş olsa bile ona yeter!Halbuki daha ruhun alınması var,kabirde göecekleri var...Mahşer vardır cehennem vardır...
Sonra bir de müminlerin ruhunu alırken,onlara nasıl görünüyorsun?diye sorar.Azrail bu kez de o haliyle görünür...Hz. İbrahim gördüğü şeyin güzelliği karşısında mest olur ve der:Ey Azrail mümin ve salih insan,hayatı boyunca yaptıklarına ödül olarak sadece bu güzelliği yaşamış olması bile ona yeter!Halbuki daha kabirde yaşayacakları vardır,cennet vardır,cennette Rabbinin cemali vardır...
SELAM VE DUA İLE
SON DAMLALAR...
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

RE: AzRaİL...

esselamun aleykum guzel kardesim emegine saglik insaAllah AZRAIL (a.s) canimizi alirken,can aldigi mu'munlerden oluruz amin...
Bir gün Azrail A.S) çok zalim ve marur bir emirin canını alırken yaşlıca bir adam kılığında emirin atının başına gelir.Emir çekil sene be adam diyerek azarlar.Yaşlı adam (Azrail) biraz eğilirsen sana birşey söyliyeceğim der.Emirde bu yaşlı adam ne diyebilirki diyerek biraz eğilir.Yaşlı adam yavaşca ben azrailim şimdi senin canını alacağım derken emir kızarak hidetlenmeye başlar Azrail (A.S) emirin canını oracıkta alıverir.Allahüteala Azrail (A.S) ma kularımın canını alırken seni etkileyen bir olayla karşılaştınmı diye sorar.Azrail (A.S) de bir kadın ve çocuğu denizin ortasında gemi parçalanmış gemi parçalarının üzernde çırpınırken annesinin canını almam emredildi.Orada kadının canını aldım.çocuk tek başına birtahta parçasının üzerinde kaldı.Ben bu olaya çok üzülüdüm.Şİmdi şu zalim emirin canını almamda beni çok mutlu etti der.Allahütealada işte o zalim emir o çocuktu der.

selam ve dua ile...B)B)B)
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

gonulturker yazdı:
esselamun aleykum guzel kardesim emegine saglik insaAllah AZRAIL (a.s) canimizi alirken,can aldigi mu'munlerden oluruz amin...
Bir gün Azrail A.S) çok zalim ve marur bir emirin canını alırken yaşlıca bir adam kılığında emirin atının başına gelir.Emir çekil sene be adam diyerek azarlar.Yaşlı adam (Azrail) biraz eğilirsen sana birşey söyliyeceğim der.Emirde bu yaşlı adam ne diyebilirki diyerek biraz eğilir.Yaşlı adam yavaşca ben azrailim şimdi senin canını alacağım derken emir kızarak hidetlenmeye başlar Azrail (A.S) emirin canını oracıkta alıverir.Allahüteala Azrail (A.S) ma kularımın canını alırken seni etkileyen bir olayla karşılaştınmı diye sorar.Azrail (A.S) de bir kadın ve çocuğu denizin ortasında gemi parçalanmış gemi parçalarının üzernde çırpınırken annesinin canını almam emredildi.Orada kadının canını aldım.çocuk tek başına birtahta parçasının üzerinde kaldı.Ben bu olaya çok üzülüdüm.Şİmdi şu zalim emirin canını almamda beni çok mutlu etti der.Allahütealada işte o zalim emir o çocuktu der.

selam ve dua ile...B)B)B)

Allah Razı olsun paylaşımın için Rabbim hayırlı ölümler nasip etsin
ama unutmayalım ki nasıl yaşarsak ta öyla ölürüz...
Arzu_76

Arzu_76

Yeni Üye · 0 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM

Sevgili kardeşim Allah (CC) yardımcımız olsun. Rabbim hayırlı ölümler nasip etsin.
Amin

Dua ile
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

Arzu_76 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM

Sevgili kardeşim Allah (CC) yardımcımız olsun. Rabbim hayırlı ölümler nasip etsin.
Amin

Dua ile

Aleyküm selam kardeş Duan için yapabileceğim en güzel şey AMİN diyebilmek
Selametle Kal...
B)B)B)
l@l

l@l

Mübarek Üye · 656 mesaj

Selamün Aleyküm çok güzel bi paylaşım emeğine sağlık ....
inşaallah azrailin bize güzel görüneceği mü'minlerden oluruz amin ...
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Çok güzel bir paylaşımdı...Allah(c.c) 'ya emanet olun inşallahB)..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık MEVLA bizlerede AZRAİL (a.s.) ın güzeliğini ve cenneti alada ki makamlarımızı görerek ruhumuzu teslim etmeyi nasip eylessin işl. AMİN selam ve dua ile a.e.o
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm Rahman razı olsun selam ve dua ile...
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

l*lSelamün Aleyküm çok güzel bi paylaşım emeğine sağlık ....
inşaallah azrailin bize güzel görüneceği mü'minlerden oluruz amin ...

a.s amin kardeş sendende mevlam razı olsun
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

zynp_rukiyeEsselamun aleyküm Rahman razı olsun selam ve dua ile...

a.s selametle kal...
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

Resul_AcerSelamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Çok güzel bir paylaşımdı...Allah(c.c) 'ya emanet olun inşallahB)..

sizdende razı olsun Allaha emanet olun
erhunakarsu

erhunakarsu

Kıdemli Üye · 190 mesaj

ALLAH(C.C) razı olsun
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

erhunakarsuALLAH(C.C) razı olsun[/QUOTE
Allah sendende razı olsun
Paylaş:

İlgili Konular